O întrebare extrem de simplă pentru imaginea următoare: pisica urcă sau coboară?

Pisica urcă sau coboară?

   După rochia cu două nuanțe de culoare (negru și albastru s-au dovedit a fi culorile inițiale), se pare că a apărut o nouă dezbatere, care face furori pe Internet, referitoare la o umilă pisică. La prima vedere a acestei fotografii unii spun că pisica se deplasează pe scări în jos, iar alții sunt convinși că de fapt urcă scările. Mai uitați-vă o dată!

   Am să vă ofer câteva dintre explicațiile date până acum pentru a ușura răspunsul sau poate pentru a-l complica, într-un anumit fel. Doar voi veți decide!

  • Pisica merge în jos pe scări din cauza marginii fiecărei scări (bordură) care poate ieși în afară doar sub fiecare treaptă. Dar, totodată, pisica poate urca scara, nefinisată încă (imaginea arată o structură gen „pietricele” a treptei) căreia i s-a lăsat bordura, din turnarea betonului, pentru a placa ulterior fiecare treaptă cu gresie, de exemplu.
  • Pisica urcă pentru că în josul scării este lumina clară a unui nivel de etaj (palier) și scările nu ar arăta așa, dacă fotografia a fost luată de jos. Dacă pisica coboară treptele, zona mai luminoasă din spatele scării ar putea fi dată tot de un palier, de un fel de terasă sau poate fi lumina naturală, dacă se coboară într-un beci, de exemplu.
  • Poate cele mai interesante constatări ale iubitorilor de pisici se referă la postura pisicilor pe o scară, lucru pe care recunosc că nu îl cunosc deloc. Unii au afirmat că atunci când pisicile merg pe scări în jos își ridică coada pentru ași menține echilibrul, iar când urcă scările nu au nici o problemă de echilibru, ținându-și cozile în jos. Alții afirmă că pisica își ridică coada mereu pe scări sau că pisica își ridică coada numai atunci când vrea. Dacă aveți o pisică și scări, testați, vă rog!

   Folosind aceste trei dovezi aduse în sprijinul întrebării și, de asemenea, propria percepție rațională, spuneți clar: pisica urcă sau coboară scara? Eventual, puteți aduce alte argumente la comentarii.

[polldaddy poll=8795731]