În ultimul timp autovehiculele electrice produse de giganți auto ca Ford, BMW și Tesla își fac loc pe piața mondială de vânzări de autovehicule. Unul din motivele principale care îngreunează dezvoltarea impetuoasă a tehnologiei mașinilor electrice este numărul limitat de stații de încărcare disponibile. Dar Goodyear a creat un nou concept de anvelopă – anvelope care generează electricitate – care ar putea duce la dispariția stațiilor de încărcare a autovehicule, prin încărcarea acumulatorilor mașinii în timpul staționării, în orice loc, dar mai ales în timpul conducerii.

Anvelope care generează electricitateAnvelopa Goodyear BH-03 a fost prezentată la Geneva cu ocazia Internațional Motor Show.

   Noua anvelopă, numită BH-03, are în compoziție materiale termo-piezoelectrice și a fost proiectată pentru a absorbi cât de multă căldură este posibil. Când autovehiculul este parcat, lumina soarelui încălzește suprafața anvelopei și această căldură este transformată în energie electrică, folosind un material termo-electric. Când autovehiculul este în mers, frecarea dintre pneu și drum, precum și presarea și mișcarea rolelor materialului piezoelectric generează o mică tensiune electrică, care este captată și redirecționată la acumulatorul mașinii, pe care îl încarcă în mod constant pe toată durata deplasării.

Anvelope care generează electricitate 1

   Materialele folosite sunt optime pentru capacitatea de generare a energiei electrice a anvelopei, precum și pentru rezistență la rulare, având o culoare închisă, pentru a atrage mai multă căldură. Această tehnologie pentru anvelope care generează electricitate are potențialul de a contribui în mod semnificativ la soluționarea problemelor de mobilitate a autovehiculelor electrice, ceea ce va conduce la o cerere mult mai mare de asemenea vehicule în viitorul apropiat, a declarat un reprezentat al companiei Goodyear. De asemenea, Joe Zekoski, prim-vicepreședinte și director tehnic, a afirmat că noile concepte de anvelope de la Goodyear reinventează rolul pe care acestea îl pot juca în viitor în dezvoltarea industriei auto. Ne-am imaginat și dorim ca în perioada imediat următoare produsele noastre să devină tot mai integrate pe toate tipurile de vehicule și pentru toată gama de clienți ale acestora, mai ecologice și mai versatile.

Anvelope care generează electricitate 2