Probabil ați auzit de expresiile “devenim ceea ce mâncăm” sau “suntem ceea ce mâncăm”. În decurs de 10 ani, toate celulele din corpul uman sunt înlocuite cu altele noi. De aceea, se poate spune că la fiecare 10 ani devenim alți oameni sau trupul nostru nu mai are nimic în comun cu cel de acum un deceniu. (link) Tot ce ardem în organism zilnic și modul în care organismul interacționează cu materia primă ingerată determină manifestarea noastră generală prin influențarea directă a nivelului de energie pe care o avem la dispoziție, a greutății corporale sau a puterii de gândire și de concentrare. De aceea, acest dicton nu este doar o figură de stil, mâncarea consumată ne afectează adânc comportamentul și ceea ce simțim.

     Toți avem nevoie de sănătate și de suport fizic, iar cea mai bună alimentație este cea naturală sau cât mai apropiată de natură, cu alimente cât mai puțin prelucrate și fără diverse alte “ingrediente” folosite pentru a rezista mai mult timp sau pentru a le face mai apetisante prin culoare și arome. Până la urmă, aerul pe care îl respirăm, mâncarea și lichidele pe care le consumăm sunt fundamentul întregului nostru organism.

     De asemenea, mai multe studii confirmă că există diferenţe între grupele de sânge și modul în care acestea asimilează mineralele și nutrienţii din alimente. Pentru atingerea și menținerea unei stări de sănătate foarte bune, mulți specialiști recomandă să se țină cont de grupa de sânge și să se consume alimentele indicate ca benefice respectivei grupe. Chiar și în aceste condiții, eu cred că rolul decisiv în formarea unui regim alimentar sănătos îl are cei zece ani, sau poate cincisprezece ani, de masă, de acasă.

     Am scris cele de mai sus ca un preambul la imaginile următoare, pe care le-am găsit pe gizmodo, care ilustrează fantezist expresia devenim ceea ce mâncăm în lumea animală, la propriu. Sper să vă placă!

Pisică și pește

Devenim ceea ce mâncăm - Pisică și pește

Urs polar și focă

Urs polar și focă

Vulpe și găină

Vulpe și găină

Șopârlă și lăcustă

Șopârlă și lăcustă

Broască și muscă

Devenim ceea ce mâncăm - Broască și muscă

Șarpe și șoarece

Devenim ceea ce mâncăm - Șarpe și șoarece

Leu și antilopă gnu

Devenim ceea ce mâncăm - Leu și antilopă gnu

Liliac și molie

Devenim ceea ce mâncăm - Liliac și molie

Pumă și căprioară

Pumă și căprioară

Șoim și iepure

Șoim și iepure


Alte articole captivante


SER ANTI-ÎMBĂTRÂNIRE      Într-o piață deja saturată de produse "anti-îmbătrânire", Yves Saint Laurent a venit cu o ofertă de ultimă oră: o colecție de produse, care pretinde că dă timpul înapoi, prin “lumina Creatorului” (Forever - Light Creator), prima formulă din lume protejată de treisprezece brevete. Produsele au creat o mică isterie, cu o listă de așteptare de mii de oameni și o linie telefonică dedicată, pentru ca YSL să...
PEISAJE      Peisaje este un titlu banal, care poate fi împărțit pe nenumărate categorii, dar poate o să vă placă câteva imagini pe care le-am păstrat pentru delectare. Aceste priveliști ar putea fi încântătoare, fascinante, remarcabile, fermecătoare, captivante, savuroase, atrăgătoare, admirabile sau chiar hipnotizante, desfătătoare și mângâietoare. Depinde de starea de spirit a fiecăruia care le privește, dar une...
FOTOGRAFII ÎN PERSPECTIVĂ      În perspectivă înseamnă respectarea regulile de reprezentare a obiectelor în spațiu, ținând seama de depărtarea relativă a obiectelor, iar perspectiva, ca priveliște, poate fi definită ca o privire generală, un aspect general asupra unui peisaj, a unei scene sau a unui obiect văzut din depărtare.      Referitor la partea compozițională, perspectiva joacă un rol extrem de important în fotografie, putân...
IMAGINI HAIOASE 3      Plimbările mele pe cărările Internetului și corespondența prin e-mail cu prieteni adevărați sau virtuali mi-au dezvăluit multe fotografii amuzante, unele prin ridiculul sau comicul situaților, poze nostime și ilare sau într-un cuvânt imagini haioase. După ce le-am împărtășit mai întâi cu prietenii de pe Facebook, adăugându-le un scurt comentariu propriu, am decis să le public și aici, într-o serie mai ...
DIABETUL, O BOALĂ PERFIDĂ      Pentru a evidenția Ziua Mondială a Diabetului, care are loc în fiecare an la data de 14 noiembrie, Federația Internațională pentru Diabet (FID) a lansat cea de-a șasea ediție a Atlasului Diabetului. Raportul estimează cât de mulți adulți cu vârste cuprinse între 20 și 79 de ani vor fi afectați de boală în viitor. Până la sfârșitul acestui an, FID estimează că 382 milioane de oameni vor avea diabet zaha...
MUZEUL LUCRURILOR FĂRĂ ROST      Muzeul lucrurilor fără rost, numit destul de original “Nonseum”, adică muzeul nonsensului sau al absurdului, a fost înființat în anul 1983 de către o comunitate autointitulată Asociația pentru recuperarea gândurilor excedente, care și-a stabilit obiectivul de a smulge cel puțin un zâmbet de pe fețele muritorilor.      Muzeul lucrurilor fără rost, situat în localitatea Herrnbaumgarten din Austria, conț...
ALTE FOTOGRAFII ÎN PERSPECTIVĂ      Așa cum am promis, am revenit cu o altă serie de fotografii în perspectivă, uneori chiar forțată. În perspectivă înseamnă respectarea regulile de reprezentare a obiectelor în spațiu, ținând seama de depărtarea relativă a obiectelor, iar perspectiva, ca priveliște, poate fi definită ca o privire generală, un aspect general asupra unui peisaj, a unei scene sau a unui obiect văzut din depărtare.      Rea...
18 IMAGINI HAIOASE      Din categoria, deja încetățenită, intitulată imagini haioase vă ofer azi încă 18 imagini haioase cu un scurt comentariu. Sper să vă placă! Vin Opula - de T(r)os(nește)cana. Șezlong anti-turtire. O dezbatere la modă. O umbrelă de plajă la purtător. Una din cărțile scrise la închisoare de către Gigi Becali.  O ținută extrem de elegantă... WC pentru bărbați, personalizat. Comutatoa...
RENUNȚĂM LA FARFURII?      Spălarea vaselor nu este o treabă plăcută, chiar deloc. Cei care pot folosi o mașină de spălat vesela au, de asemenea, grijile lor. Dar, datorită unei noi invenții, spălarea farfuriilor ar putea să ajungă de domeniul trecutului. Cunoscută sub numele de Bake.A.Dish, ustensila produce farfurii, castroane, platouri sau boluri în care se pot pune orice mâncare sau alte produse alimentare de prin bucătărie....
PARTICULE DE PLASTIC ÎN ALIMENTE O previziune urâtă a devenit realitate: alimentele pe care le ingeram zilnic conțin particule de plastic.      Primele materiale plastice au fost produse prin transformarea materialelor naturale. În anul 1859 au apărut fibrele vulcanizate, în 1869 a apărut celuloidul și în 1897 galitul, iar primul material sintetic a fost bachelita (1908). În general, produsul de la care se pornește în fabricarea materiale...