Secretul longevității este căutat de secole. Chiar dacă mișcarea și exercițiile fizice, consumarea unor anumite alimente sau băuturi și un stil de viață sănătos, în general, sunt caracteristici care pot adăuga ceva luni sau ani în plus, nimeni nu ne poate spune cât de lungă ne va fi viața.

   Femeile au tendința de a trăi mai mult decât bărbații. Nu este cunoscut exact de ce, existând mai multe teorii care iau în calcul diferiți factori, cum ar fi estrogenul, care ajută la protejarea inimii, până după menopauză. Pe lângă această înclinație naturală pentru o viață mai lungă, femeile poate că au alte secrete sau mici trucuri pe care nu vor să le împărtășească cu noi bărbații. De fapt, sunt singurele care știu să facă colive.

   Aceste 5 femei uimitoare, care trăiesc în diferite părți ale lumii, s-au născut toate acum două secole, înainte de anul 1900, fiind singurele în viață care se pot bucura de acest privilegiu. Sunt cele mai bătrâne femei din lume, iar secretul longevității lor pare să fie bazat pe aceleași lucruri simple: somn, activitate zilnică, exerciții fizice și mâncare bună.

Cea mai bătrână persoană din lume: Misao Okawa (Japonia)

Născută la data de 5 martie 1898. Azi (26 ianuarie 2015) are 116 ani și 327 de zile.

Cea mai bătrână persoană din lume

   Japonezii sunt recunoscuți pentru un trăi foarte lung, dar Misao Okawa este persoana cu cea mai mare vârstă înregistrată vreodată în Japonia. Este văduvă de 83 de ani, iar secretele ei sunt gene bune, somn mult, activitate fizică și mult sushi. „Mănâncă și dormi pe săturate și vei trăi mult timp”, a declarat pentru The Telegraph.

Cele mai bătrâne femei din lume - Misao Okawa

   Totodată, este cea mai vârstnică persoană născută în Asia și cea de-a șasea cea mai bătrână persoană verificată (verificarea și validarea vârstei se face de un organism internațional independent care se ocupă în mod special cu cercetarea longevității, cum ar fi Gerontology Research Group – Grupul de Cercetare în Gerontologie; verificarea necesită, de obicei, ca cel puțin trei documente să conțină aceeași dată de naștere). Cu câteva zile înainte de ziua ei de naștere (116 ani), ea a fost recunoscută oficial de Guinness World Records ca cea mai bătrână femeie din lume și i-a fost înmânat un certificat în acest sens.

   Notă: pe internet o s-o găsiți ca cea mai bătrână femeie din lume și pe Leandra Begecerra Lumbreras din Mexic, care se spune că s-a născut pe 31 august 1887. Din păcate, nu este însă verificată și validată, iar fotografiile prezentate nu-i arată totuși vârsta.

   Completare: pe 1 aprilie 2015 a încetat din viață, după ce împlinise 117 ani, cu câteva săptămâni în urmă.

Femei născute acum două secole: Gertrude Weaver (SUA)

Născută la data de 4 iulie 1898. Azi (26 ianuarie 2015) are 116 ani și 206 zile.

Cele mai bătrâne femei din lume - Gertrude Weaver

   Completare: Gertrude Weaver a murit pe data de 6 aprilie 2015, după ce a devenit, doar pentru 5 zile, cea mai bătrână femeie și persoană din lume.

Femei născute acum două secole: Jeralean Talley (SUA)

Născută la data de 23 mai 1899. Azi (26 ianuarie 2015) are 115 ani și 248 de zile.

Cele mai bătrâne femei din lume - Jeralean Talley

Femei născute acum două secole: Susannah Mushatt Jones (SUA)

Născută la data de 6 iulie 1899. Azi (26 ianuarie 2015) are 115 ani și 204 zile.

Cele mai bătrâne femei din lume - Susannah Mushatt Jones

Femei născute acum două secole: Emma Morano (Italia)

Născută la data de 29 noiembrie 1899. Azi (26 ianuarie 2015) are 115 ani și 58 de zile.

Cele mai bătrâne femei din lume - Emma Morano

   Ea este cea mai bătrână persoană în viață din Italia și din Europa. Emma este singura femeie din această listă care încă trăiește fără a fi asistată. A fost primul născut dintre cei 8 frați și a lucrat într-o fabrică de iută până în 1954, iar apoi în bucătăria unui internat până la 75 de ani. Când a fost întrebată despre secretul longevității ei, ea a răspuns că nu a consumat droguri, mănâncă trei ouă pe zi, mai bea câte un coniac și savurează uneori o ciocolată, dar, mai presus de toate, se gândește cu încredere la viitor.