Emoții – reacții afective de intensitate mijlocie și de durată relativ scurtă, însoțite adesea de modificări în activitățile organismului, oglindind atitudinea individului față de realitate. Orice reacție afectivă reprezintă o emoție sau o mișcare sufletească, care agită sau tulbură.

   În fiecare zi, starea noastră de spirit este modelată de către lumea înconjurătoare. Toți factorii externi pot produce oricând o bruscă perturbație fizică și psihică care generează emoții, trăiri. Emoțiile sunt o forță puternică și inevitabilă din viața fiecăruia și pot avea adesea un impact personal negativ, de exemplu asupra stării de sănătate, sau ne macină cu regularitate. Chiar emoțiile pozitive, cum ar fi o stare de surprindere puternică în urma unei surprize sau o stare de bucurie imensă, în unele cazuri, pot avea urmări neplăcute asupra unor anumite persoane, precum cele cardiace.

   Unele emoții pot dura mai mult decât altele. Un studiu recent dorește să ofere o imagine detaliată a variației ca durată între emoții și să țină cont de această variabilitate. Cu toate acestea, au fost explorate doar diferențele de durată pentru un număr relativ mic de emoții și diferențele de timp observate nu au fost apoi explicate de către autorii studiului. Participanții au fost rugați să-și amintească episoade emoționale recente, să raporteze durata lor și să răspundă la mai multe întrebări cu privire la modul de evaluare și de reglare a emoțiilor.

   În special, în comparație cu emoțiile scurte, emoțiile persistente sunt de obicei provocate de evenimente de mare importanță și sunt asociate cu un nivel mai ridicat de reflectare. Această concluzie se pare că definește ca timp durata emoției și rămâne mereu valabilă atunci când se iau în considerare experiențe emoționale recente și de intensitate puternică.

Emoții

   Dintre ce 27 de emoții analizate, tristețea a avut durata cea mai lungă, urmată de ură și de bucurie, în timp ce dezgustul, rușinea, frica, umilința, compasiunea, iritarea, surpriza și plictiseala au fost cele mai scurte emoții.