Dieta ideală s-ar putea concretiza prin exerciții fizice artificiale. Cea mai mare companie de produse alimentare din lume, Nestlé, bine cunoscută pentru produsele KitKat și capsulele de cafea Nespresso, a dezvăluit că are în lucru o metodă pentru efectuarea unor exerciții fizice multiple fără pic de efort, fără transpirație și fără oboseală. Compania speră să creeze o băutură sau poate o pastilă, ori poate un „aliment inteligent”, care să ardă grăsimile în același mod în care o fac exercițiile fizice sau antrenamentele riguroase.

Exerciții fizice artificiale - Nestle

   Oamenii de știință de la sediul din Geneva al firmei au identificat modul în care o enzimă responsabilă cu reglarea metabolismului poate fi stimulată cu ajutorul unui anumit compus, numit C13. Rezultatele au fost publicate în revista Chemistry & Biology și sunt un potențial prim pas în dezvoltarea unui mod de a imita efectul de ardere a grăsimilor în organismul uman. Enzima respectivă, cunoscută sub numele AMPK, este o proteină cheie, unică în fiecare celulă din corpul nostru și este în mod natural activată prin mișcare și exerciții fizice. Ea monitorizează starea de energie și semnalează atunci când energia este scăzută și este nevoie de o „realimentare”.

   „În anumite condiții, cum ar fi diabetul zaharat, organismul nu răspunde în mod corespunzător la insulină și celulele din mușchi resping mesajul transmis fără să preia glucoza. În mod ideal, vom fi în măsură să dezvoltăm produse care, chiar și în astfel de condiții medicale, vor găsi o modalitate alternativă, prin intermediul enzimei AMPK, ca glucoza să ajungă în mușchi”, a declarat un cercetător implicat în acest proiect. Cu toate acestea, exercițiile fizice au multe alte efecte, total diferite, cum ar un rol cognitiv și funcții fiziologice, efecte care sunt imposibil de imitat într-un singur produs.

Exerciții fizice artificiale

   Dezvoltarea noului produs ar putea conduce la o abordare dietetică cu totul nouă, cu efecte specifice asupra organismului, care, la fel ca exercițiul fizic, ar putea ajuta la rezolvarea problemelor metabolice și menținerea unui echilibru energetic sănătos. Chiar dacă mai este mult până la trecerea de studiile clinice, asistarea metabolică cu ajutorul unor astfel de produse ar putea însemna „Sfântul Graal” al organismului uman.

Sursă: Mail Online