Ca să fiu sincer de câțiva ani am început să mă îndoiesc de capacitatea de unitate a majorității românilor. Dar ieri, 16 noiembrie 2014, m-am bucurat ca un copil de faptul că mă înșel! Copiii României nu dorm!

   Copiii României de peste hotare, toți cei născuți pe aceste meleaguri, tineri, maturi sau mai în vârstă, au strigat cu ardoare națională că au un cuvânt de spus pentru țara lor și pentru cei pe care i-au lăsat acasă, în dorința de a-și asigura un trai mai bun și poate mai demn. Au „țipat” cu înverșunare pentru un drept constituțional, parcă acum dobândit, după zeci de ani, și au stat la coada democratică a votului garantat prin Constituție, cu o tenacitate fără precedent.

   Nefiind băgați în seamă, mai mult, fiind batjocoriți de Guvernul actual și de o parte mare a mass-mediei, aservită unei politici care nu are legătură cu românismul, au dat naștere la un val, un mic tsunami electoral, de votanți în țara natală sau la un fel de „ceas deșteptător”. Și, deodată, tinerii români, împreună cu neamurile de sânge de peste hotare, și-au luat în serios dreptul de a vota, de a-și exprima o opțiune pentru viitorul lor și a României. Ce poate fi mai frumos pentru o națiune decât să vezi că floarea României este trează și dorește să-și exprime năzuințele?

   Nu trebuie să uităm, noi, toți copiii României, că mulți de-ai noștri au murit cu conștiința împăcată sau măcar cu speranța, că o să trăim mai bine și o să avem dreptul nemijlocit la vot, la alegerea celor pe care-i considerăm demni să ne reprezinte, ca neam, și să ne aducă un trai mai bun sau prosperitate în viața cotidiană.

   Eu, personal, o să fiu împăcat și de acord cu orice politică națională și internațională a românilor aleși, în toate funcțiile publice, cu votul a cel puțin 80% din populația cu drept de vot, a românilor de pretutindeni (estimați azi la 28 – 30 de milioane) sau a comunităților locale. Pentru că am încredere în noi, copiii României, care nu ne uităm mama, niciodată, oriunde am fi. De aceea, vreau să consider votul de ieri doar un pas spre adevărata afirmare, a noastră, a românilor, pe calea votului pentru solidaritate și conștiință națională. Data viitoare poate reușim să-i deșteptam și pe „somnoroșii” de lângă noi, măcar pe cei în putință rațională de a vota.