Cheia camerei de hotel poate fi acum propriul telefon, un smartphone. Acesta este un alt exemplu grăitor care dovedește că dispozitivele mobile uzuale încep să ne controleze de la „mică distanță” întreaga noastră viață. 

   Începând din această lună, o parte din oaspeții hotelurilor Starwood vor putea să-și folosească smartphone-urile în loc de cheia camerei de hotel. Sistemul a fost implementat deocamdată doar la zece hoteluri din lanțul Starwood din întreaga lume, dar tehnologia va fi disponibilă de la începutul anului viitor în toate hotelurile Aloft, Element și W Hotels.

Cheia camerei de hotel

   Notă: Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. este o companie americană cu sediul în Stamford, Connecticut, una dintre cele mai mari companii hoteliere și pentru călătorii din întreaga lume, care deține, operează și gestionează hoteluri, stațiuni balneare, spa-uri, reședințe și proprietăți de vacanță sub brand-urile sale (peste 1162 proprietăți și peste 171 000 de persoane angajate, dintre care aproximativ 26% numai în Statele Unite ale Americii. Starwood deține nouă brand-uri, achiziționate în decursul anilor:

  • Westin Hotels and Resorts, cumpărată în 1994 , este mai veche marcă din Starwood, datând din 1930;
  • Sheraton este marca emblematică Starwood, cu hoteluri de lux, cumpărată în anul 1998;
  • Four Points by Sheraton a fost lansată în anul 1995, ca o clasă de hoteluri de nivel mijlociu și s-a alăturat companiei prin cumpărarea Sheraton; 
  • Brand-ul Luxury Collection cuprinde un pachet de acțiuni cumpărate de Sheraton de la CIGA (Compagnia Italiana Grandi Alberghi), cu unități mai mici, gen palate transformate, sau alte clădiri importante, cu restaurate și hoteluri istorice;
  • W Hotels lansat în 1998, cu destinație inițială pentru tineri;
  • St Regis este principalul brand de lux Starwood, lansat în 1999;
  • Le Méridien a fost fondat de Air France în 1972 și vândut în anul 2005;
  • Aloft este un brand lansat în 2005, ca un lanț de hoteluri urbane de afaceri;
  • Primul hotel Element, din gama hotelurilor ecologice, s-a deschis în iulie 2008. 

   Oaspeții pot face o rezervare folosind aplicația Starwood. Ei primesc numărul camerei în care vor fi cazați, iar la sosire pot trece pe lângă recepție, fără alte formalități, ducându-se direct în camera lor. Pentru a deschide ușa camerei de hotel, trebuie doar să țină telefonul în dreptul încuietorii electronice a ușii, să aștepte pentru un clic și aprinderea led-ului verde de acces. În mod similar se face și închiderea ușii camerei. Starwood susține că smartphone-cheie este doar un prim pas în planurile sale privind utilizarea telefoniei mobile în hotelurile pe care le administrează.

Cheia camerei de hotel

   Starwood nu este singurul lanț hotelier care dorește să renunțe la vechile chei, tip cartele. Hilton lucrează la o tehnologie similară cu o aplicație care permite clienților să-și aleagă camera dorită și să aibă acces direct la lifturi și alte facilități ale hotelurilor.

Sursă: CNN