Poze cu statui? De ce ne facem fotografii cu statui sau lângă niște statui? Poate o să găsiți un răspuns după ce citiți preambulul și vizionați fotografiile care urmează, pe îndelete.

   Statuile sunt sculpturi care reprezintă imaginea în întregime a unor ființe (oameni, animale etc,), reale sau imaginare, a unor figuri alegorice, a unor obiecte, a unui eveniment etc., expuse de obicei într-un spațiu deschis. Statuile se ridică, în general, pentru a arăta recunoștința față de cineva, pentru a aduce (cuiva) laude superlative sau pentru a preamări pe cineva sau ceva. Statuia este realizată în tehnica ronde-bosse (sau rondbos – tip de sculptură statuară care poate fi privită de jur-împrejur, fără ca vreuna din părțile sale să fie alipită unui fond și fără să adere la altă suprafață decât a piedestalului, prin aceasta deosebindu-se fundamental de altorelief și basorelief).

   De la apariția imortalizării, oamenii au adorat să-și facă poze cu statui sau fotografii cu statuile expuse în diverse locuri și ulterior, după „emanciparea” exponatelor, să-și găsească cele mai sugestive relații cu acestea. Exemplele de poze cu statui care urmează sper să nu fie așa de reci, ca niște statui.

   Dați clic pe o imagine pentru a o vedea la dimensiunea reală.