Răspunsuri la 12 întrebări de perspicacitate, în ordinea întrebărilor:

   1. Răspuns corect: c. Nu cred că necesită vreo explicație.

   2. Răspuns corect: 204 pătrate. Explicație: sunt 64 de pătrate de dimensiunea 1 x 1; 49 de pătrate de 2 x 2; 36 de pătrate de 3 x 3; 25 de pătrate de 4 x 4; 16 pătrate de 5 x 5; 9 pătrate de 6 x 6; 4 pătrate de 7 x 7; 1 pătrat de 8 x 8. Total 204.

   3. Răspuns corect: A. Explicație: în fiecare casetă sunt patru linii (drepte și oblice; cercul este tot o linie). Prin urmare, următoarea casetă din serie trebuie să aibă tot patru linii, singura care îndeplinește această condiție fiind prima casetă, unde bucla este considerată tot o linie.

   4. Răspuns corect: E. Explicație: în fiecare casetă sunt două desene, unul exterior (delimitat prin culoare în casetă) și altul interior, care au un număr egal de linii, respectiv 4,3,5. Singura care îndeplinește aceasta condiție este ultima casetă (4 linii).

   5. Răspuns corect: B. Explicație: rândurile din casete își schimbă ordinea, coborând succesiv.

   6. Răspuns corect: C. Explicație: de la stânga la dreapta, linii diagonale scad până la niciuna și apoi cresc ca număr. Tot de la stânga la dreapta, o linie orizontală este adăugată la prima diagonală, de la o casetă la alta.

   7. Răspuns corect: A. Explicație: de la stânga la dreapta, figura se rotește cu 135° în sens contrar acelor de ceasornic, iar linia evidențiată (îngroșată) se mută în spațiu în sensul acelor de ceasornic.

   8. Răspuns corect: B. Explicație: de la stânga la dreapta, al doilea simbol ia locul primului pe fiecare rând și continuând pe rândul următor. Sau de sus în jos, pe coloane, primul simbol se mută pe a doua poziție din casete.

   9. Răspuns corect: B. Explicație: de sus în jos și de la o coloană la alta, imaginea formată din cele trei cercuri se rotește cu 45˚ în sens anti-orar, inclusiv săgețile din interior.

   10. Răspuns corect: B. Explicație: de la o casetă la alta, de la stânga la dreapta și în continuare pe rânduri, prima coloana se mută pe locul celei de-a treia (coloana 2 devine coloana 1, coloana 3 devine coloana 2). Totodată doar o casetă mică, înnegrită (din cele trei) își schimbă poziția cu un loc în sus.

   11. Răspuns corect: 56.

Test perspicacitate 11 R

   12. Răspuns corect: 27.

Răspunsuri la 12 întrebări de perspicacitate - Test perspicacitate 12 R

Test perspicacitate 12 R

   Alte teste, de logică, de inteligență sau IQ, cu sau fără imagini, și alte probleme diverse și interesante le găsiți la categoria Perspicacitate.