La nivel global, anul trecut, au fost vândute peste 600 de miliarde de sticle de unică folosință. Numai în SUA, studiile arată că, în fiecare secundă, se consumă conținutul a circa 1.500 de sticle de unică folosință și doar aproape 20% dintre ele sunt apoi reciclate. În acest context, s-ar părea că o sticlă plată, reutilizabilă, care este mult mai ușor de transportat zi de zi, poate fi o soluție.

   Doi tineri australieni (de 28 de ani) au proiectat o sticlă practică și ecologică, o sticlă plată. Ca susținători ai protecției mediului înconjurător, ei oferă un design creativ, care, în același timp, asigură un confort social și elimină deșeurile de sticle de plastic care încep să ne sufoce mai la tot pasul. Realizând că de-a lungul anilor s-a creat un consens general pentru proiectarea sticlelor de formă cilindrică, ei au creat ceva care este mai ușor de transportat în majoritatea bagajelor de mână folosite astăzi, dar deține în continuare aspectele funcționale ale sticlelor tradiționale.

Sticlă plată 1

Sticlă plată 2

   Sticlele plate, care au o grosime de 30 mm, vor fi disponibile în trei dimensiuni diferite: format A5, care are capacitatea de 750 ml, format A4, cu capacitatea de 1,25 litri și dimensiunea „letter” care poate stoca, de asemenea, tot 1,25 de litri. Sticlele reutilizabile sunt concepute pentru a fi la fel de durabile și robuste ca cele cotidiene și se pot spăla cu ușurință în mașinile de spălat vase.  Se dorește ca produsele să fie pe piață înainte de Crăciun.

Sticlă plată

   Observație: La începutul acestui an, un trio de designeri a creat o alternativă la sticla de plastic pentru apă: un recipient realizat în întregime din alge comestibile. Numite Ooho, sferele sau baloanele din alge comestibile pot fi produse în diferite dimensiuni, sunt perfect igienice pentru a proteja lichidul din interior și costă doar 2 cenți (0,02 $).