Când am fost foarte mici, copii sau adolescenți, cei apropiați, dar cu precădere părinții, au făcut ce știau mai bine ca să ne ferească de situații sau întâmplări care ne puteau pune în primejdie integritatea fizică sau chiar existența. Mai pe scurt, am fost învățați să evităm amenințările de orice fel, să ocolim primejdiile sau pericolele de orice natură. Dar între timp a apărut și un alt pericol care ne afectează viața, și uneori chiar ne-o distruge, pe moment. L-am numit pericolul numărul 2.

   Constat cu stupoare că generația tânără de azi tratează pericolele, de orice fel, cu o nonșalanță atipică anilor de exuberanță tinerească, măcar pentru nivelul meu de percepție a „nebuniilor” adolescentine. De aceea, ilustrația de mai jos o consider actuală pentru pentru toți, tineri sau maturi, un fel de detașare conștientă față de pericolele tot mai frecvente ale unei societăți în plină expansiune.

Pericolul numărul 2 - Pericole

   La prima vedere este doar o imagine distractivă, cu tâlc, a realității actuale sau pericolul numărul 2 care ne pândește la tot pasul, zilnic. Totuși, dacă mesajul sau semnificația ei vă caracterizează, ar trebui să reconsiderați pericolele reale din viața de zi cu zi.

   Notă. Pericolul (sinonime: amenințare, primejdie) este o situație, o circumstanță sau o întâmplare care pune sau poate pune în primejdie existența și/sau integritatea cuiva sau a ceva. Chiar suntem în pericol când ni se descarcă telefonul?