Poate măcar o dată ne-am gândit că piersicile arată ca niște fundulețe roz sau roșii. Dar cu siguranță nu ne-am gândit vreodată că ar putea fi asortate cu o pereche de chiloței în miniatură și să devină niște piersici cu chiloți.

Piersici cu chiloți 1

   Nu ne-am gândit noi, dar comercianți din China au vândut asemenea fructe sub formă de cadouri. Poreclite „piersici mieroase coapte” (care are o conotație erotică în limba mandarină), aceste piersici cu chiloți s-au vândut în așteptarea festivalului Qixi, care a avut loc anul acesta pe 2 august și care este cunoscut sub numele de Ziua  Îndrăgostiților sau un fel de Valentine’s Day.

Piersici cu chiloți 2

   Sina News relatează că „domnul Yao” (proprietarul unui magazin de fructe online din China) pretinde că ar fi creatorul piersicilor îmbrăcate cu lenjerie intimă, solicitând chiar o cerere de brevet. Negustorul a relatat că piersicile au fost făcute la comandă, iar fiecare fruct în parte a fost îmbrăcat manual. Potrivit unui alt cotidian chinez, o cutie cu 9 asemenea piersici cu chiloți poate costa până la 80 dolari.

Piersici cu chiloți 3

   Notă: piersicul (Prunus persica) este un pom fructifer nativ în zona Asia, mai precis în China. Piersicii sunt menționați în scrierile chineze încă din secolul al X-lea î.Hr, unde se spune că erau fructele preferate ale împăraților. În anul 2015 au fost descoperite în China fosilele a opt piersici, având o vechime de 2,5 milioane ani.