Încă din primele zile ale creației artistice, nudul uman a oferit o inspirație estetică pentru cei care mânuiau un creion, o pensulă și mai târziu un aparat de fotografiat. În epoca Internetului, nudurile se regăsesc la orice pas, ca să nu spun pe toate drumurile de căutare. Pentru fotografiile de mai jos, mi-am pus întrebarea: este chiar artă sau prosteală?

   O domniță, cică fotograf, de doar 21 de ani și de origine slovacă care trăiește la Berlin, căreia nu îi divulg numele din respect pentru blogul meu, a realizat mai multe fotografii cu o grămadă de nuduri contorsionate, fanteziste, în forme palide, care converg spre o combinație ambiguă. Este greu de spus dacă persoanele respective au participat la o orgie sau sunt într-un somn post-apocaliptic. Ar putea fi aceste fotografii (imagini) hipnotice, poate suprarealiste, înfricoșătoare pentru unii sau poate sexy pentru alții, următoarea tendință în artă?

   Eu nu sunt „școlit” în artă, dar am considerat mereu că o operă de artă valoroasă trebuie să transmită un mesaj. Iar ceea ce veți vedea mai jos, aceste mormane de nuduri, pentru mine nu are elocvență sau nepriceperea mea este un inconvenient major.

Artă sau prosteală (grămadă de nuduri)

Grămadă de nuduri (Artă sau prosteală?)

Grămadă de nuduri 1

Grămadă de nuduri 2 (Artă sau prosteală?)

Grămadă de nuduri 3

Grămadă de nuduri 4 (Artă sau prosteală?)

Grămadă de nuduri 5

Grămadă de nuduri 6

Grămadă de nuduri 7

Grămadă de nuduri 8

     Voi ce părere aveți? Este un alt gen de artă sau prosteală?