Albul imaculat al echipamentului a fost culoarea specifică pentru tenis sau tenisul de câmp (numit și sportul alb), unanim acceptată până aproape de anul 1990. În tenisul de azi, echipamentul de culoare alb devine din ce în ce mai mult o amintire, poate pentru unii chiar melancolică. Personalitatea jucătorilor se identifică acum la turnee cu o întreagă paletă de culori, iar tabăra celor care susțin albul în tenis s-a redus aproape de zero. Ținutele de tenis sunt o modalitate pentru jucători de a-și exprima originalitatea, chiar dacă nu o pot face prin jocul propriu-zis, iar jucătoarele femei trebuie să-și etaleze noile creații de echipament, constant și cu eleganță, fără a putea fi oprite.

   Turneul de grand-slam de la Wimbledon este unul dintre cele mai mari evenimente sportive ale timpului nostru, cunoscut pentru lunga sa istorie și pentru terenurile de iarbă. Conservatorismul englezesc s-a impus și în sport, la acest turneu fiind permis doar un echipament alb. Regulile vechi nu s-au schimbat și se pare că devin mai stricte an de an. În acest an, fostul campion la Wimbledon, Pat Cash a trebuit să se retragă din concursul veteranilor, deoarece încălțămintea lui nu a fost complet albă. De asemenea, unele  jucătoare au trebuit să-și schimbe sutienele de sport, deoarece acestea nu erau albe și ieșeau în evidență de sub haine, iar unora dintre jucători nu li s-a permis să poarte lenjerie de corp de altă culoare, deoarece devenea vizibilă atunci când ar fi fost transpirați.

   Cum spuneam mai înainte, femeile cu greu pot fi oprite. Mai jos sunt câteva exemple de jucătoare care au participat la turneul de la Wimbledon și care prin ținuta lor au sfidat organizatorii în anii anteriori.

Sportul alb - Anna White

 Anna White, 1985

Venus Williams 2000

Venus Wiliams, 2000

Sportul alb - Anna Kournikova

 Anna Kournikova, 2002

Sportul alb - Serena Williams

Serena Williams, 2004 și 2013

Sportul alb - Tatiana Golovin

 Tatiana Golovin, 2007

Sportul alb - Venus Williams 2007

 Venus Wiliams, 2007

Sportul alb - Maria Sharapova

 Maria Sharapova, 2008

Venus Williams 2010

 Venus Wiliams, 2010

Bethanie Mattek Sands

 Bethanie Mattek-Sands, 2011și 2013

Sportul alb - Camila Giorgi

 Camila Giorgi, 2013

   Cu toate acestea, tenisul rămâne pentru nostalgici „sportul alb”, indiferent de culoarea echipamentelor actuale. Istoria și tradiția conferă tenisului statutul de sport al eleganței, chiar dacă albul nu a fost o culoare romantică.

   La final, o ilustrație cu cei mai mari jucători de tenis din istorie.

Sportul alb - Câstigători tenis