După lupte seculare care au vizat emanciparea femeii, unele persoane recunosc că acum s-a ajuns la un fel de discriminare în sensul invers al lucrurilor, existând diverse lucruri doar pentru femei. Poate că bărbații nu au fost pregătiți suficient din punct de vedere mental pentru o asemenea evoluție, gen metamorfoză, sau poate au acceptat cu o prea lejeră ușurință unele transformări radicale în viața consoartelor istorice. Aici sunt doar cinci exemple prin care femeile se impun în societățile care le respectă, cu adevărat.

1. Parcări doar pentru femei

   Dacă în Statele Unite există parcări pentru femeile însărcinate, Coreea de Sud a dus această idee un pic mai departe, realizând locuri de parcare doar pentru femei. În capitala Seul există spații de parcare, marcate în culoarea roz, care sunt un pic mai late și un pic mai lungi decât locurile de parcare standard. Sunt, de asemenea, mai bine luminate și mai aproape de ieșirile spre ascensoare sau scările rulante. Se vor cheltui peste 100 de milioane de dolari americani pentru a crea aceste spații speciale și alte facilități pentru femei (se vor instala și circa 7.000 de toalete noi pentru femei, iar trotuarele principale se vor reabilita cu un material spongios pentru a ajuta femeile care poartă tocuri înalte), ca un efort general de a face orașul mai „prietenos” pentru femei.

Parcări pentru femei

    2. Hotel doar pentru femei

   Dacă ajungeți într-o cameră de la etajul al 17-lea al hotelului Bella Sky din Copenhaga veți fi întâmpinați de culori trandafirii și vișinii tonifiante, flori proaspete, arome de fructe proaspete, reviste de modă, precum și de o baie aprovizionată cu produse exclusiv pentru femei, de zi și de noapte. Acest lucru ar putea să nu sune foarte atrăgător pentru cei mai mulți bărbați, dar acest etaj, numit sugestiv „Bella Donna”, este primul etaj de hotel din Europa dedicat în întregime femeilor. El a fost conceput de către femei, pentru femei. Amenajarea s-a făcut după ce a fost consultat un număr mare de femei care au solicitat, de asemenea, să nu lipsească o serie de lucruri importante sau priorități, cum ar fi curățenia desăvârșită, băi frumos decorate, uscătoare de păr de mare putere, fiare de călcat cu aburi, oglinzi cosmetice și oglinzi pentru întreg corpul, opțiuni sănătoase ale meniurile room-service etc.

Hotel pentru femei

3. Vagoane doar pentru femei

   Vagoanele doar pentru femei la transportul pe căile ferate din Japonia au existat, într-o formă sau alta, de aproape 50 de ani. Vagoanele speciale pentru femei au fost introduse inițial ca o modalitate de a asigura condiții de siguranță pentru studente, în timpul orelor de vârf. Acum este considerat a fi o parte vitală a multor servicii de transport feroviar din interiorul orașelor, unde vagonul din spatele cabinei de conducere, de culoare roz, este adesea rezervat pentru femei și este marcat în mod clar, atât în locurile de îmbarcare de pe peroane cât și în interiorul trenului în sine.

Vagoane pentru femei

   În aproape orice stație de tren sau de metrou din orașe veți auzi mereu, mai ales la orele aglomerate, un anunț pentru pasageri: „Primul vagon este rezervat pentru pasagerii de sex feminin. Rugăm toți clienții noștri să înțeleagă și să coopereze”. Așa cum se întâmplă adesea în Japonia, aceasta este mai mult o cerere politicoasă, deoarece bărbații nu au nicio obligație legală de a nu se sui în acele vagoane. Deci sistemul se bazează pe cooperarea și încrederea pasagerilor de sex masculin, care respectă discreția.

Vagoane pentru femei 1

      4. Bar doar pentru femei

   În februarie a.c., în cartierul Soho din Londra s-a deschis un bar-restaurant doar pentru femei. Proprietarul său a explicat că spațiul este destinat „să fie un loc unde femeile să poată veni după ce termină orele de muncă și să obțină ceea ce își doresc fără a avea de-a face cu avansuri nedorite. Este un local cu femei, pentru femei, deloc discriminatoriu, deoarece femeile tânjesc după mici paradisuri personale în care se pot manifesta liber, fără prejudecăți.”

Bar numai pentru femei

      5. PC doar pentru femei

   Firma japoneză de electronice Fujitsu a lansat în 2012 un calculator nou, care se adresează utilizatorilor de sex feminin. „Floral Kiss” Ultrabook (adică „Sărutul florilor”) a fost dezvoltat de către o echipă de ingineri de sex feminin cu scopul de a aduce eleganță unui PC. Laptopul se vinde în trei culori: „Elegant White” (alb elegant), „Feminine Pink” (roz feminin) și „Luxury Brown” (maro de lux). Carcasa are un fel de zăvor din aur care deschide ușor capacul cu ecran, chiar pentru „utilizatorii cu unghii lungi”. Butonul de pornire și tastele principale, transparente, sunt decorate cu pietre de diamant, iar întreaga tastatură are un un design cu motiv floral. Calculatorul are, de asemenea, aplicații personalizate concepute pentru femei, cum ar fi un album, un jurnal și horoscop.

PC doar pentru femei

 

Sursă: Internet