O băutură inedită sau un cocteil deosebit, precum și o mâncare extravagantă se servesc, de obicei, în localuri cu o originalitate marcantă sau în restaurante unice. Am ales câteva tipuri de restaurante extraordinare, dar totodată ciudate și fistichii, care probabil o să vă placă.

   1. La restaurantul Eat din Brooklyn masa se servește în tăcere. Proprietarul său a recurs la acest concept de restaurant tăcut după ce a petrecut câțiva ani la o mânăstire budistă din India. Cinele tăcute s-au dovedit atât de populare încât clienții trebuie să facă o rezervare cu câteva zile în avans pentru privilegiul de a mânca fără a vorbi sau fără a auzi un cuvânt în sala destul de mică, de numai 25 de locuri.

Restaurant tăcut

   2. O dată pe lună, un restaurant din Manhattan este transformat într-un local nud. Clienții se dezbrăcă de haine, pălării, mănuși și fulare, de fuste, cămăși, pantaloni, lenjerie de corp și ciorapi, care sunt aranjate cu grijă în saci de plastic la garderobă și se așază goi la mese, fără să poarte niciun fel de bijuterii sau alte accesorii. Încălzitoare suplimentare mențin temperatura la un nivel confortabil, iar personalul trebuie să rămână îmbrăcat și să aducă un prosop sau, pentru femeile pretențioase, o elegantă eșarfă de mătase pentru fiecare scaun. Managerul restaurantului, un nudist convins, a acoperit ferestrele pentru a asigura o masă strict privată.

Restaurant nud

   3. Un indian din Ahmedabad a deschis un restaurant-cafenea pe locul unui cimitir musulman vechi. Nu s-a obosit să strămute mormintele, ci a ales să păstreze sicriele și să pună mese în jurul lor. Aproximativ o duzină de morminte se află în interiorul restaurantului și au fost protejate cu grilaje de fier. În mod deloc ironic localul a fost numit „restaurantul norocos”, devenind popular atât pentru tineri cât și pentru bătrâni. În fiecare dimineață, când obloanele restaurantului sunt trase, chelnerii petrec ceva timp cu ștergerea pietrelor funerare și decorarea lor cu flori proaspete, aducând împreună cu clienții un omagiu pentru cei morți.

Restaurant cu sicrie

   4. Eenmaal este un restaurant în Amsterdam, ca oricare altul, dar un lucru este total diferit: aici veți găsi numai mese pentru o singură persoană. La intrare nu va fi nevoie să specificați: o masă pentru o persoană, vă rog! Eenmaal este un experiment interesant pentru cei care merg singuri la cină, precum și o atrăgătoare oportunitate pentru cei care mănâncă de multe ori numai la restaurant. Proprietarul speră să elimine un tabu, acela de a refuza să mănânci singur.

Restaurant singur

   5. În nordul statului New York există un bistrou exclusivist. Proprietarul, care este și bucătar, folosește pentru meniuri numai ingrediente (inclusiv făina) pe care le cultivă în grădina personală. Sala de mese este deschisă doar seara și poate găzdui până la douăzeci de persoane, care trebuie să ajungă la o oră prestabilită. Costul unei cine este de peste 200 de dolari, inclusiv vin, dar prețul așteptării este mult mai mare, deoarece sunt făcute rezervări pentru circa cinci ani.

Restaurant exclusivist

   6. Restaurantul Muru – „firimituri” în finlandeză – a câștigat titlul gastronomic în Finlanda la numai doi ani după ce a fost deschis. Deschis într-o veche galerie de mină, la 380 de metri sub pământ, restaurantul oferă, într-o atmosferă cu lumini albastre care aruncă umbre stranii pe tavan și pereți, o bucătărie rafinată. O masă cu patru feluri, plus băuturi și transport în mină costă 128 €, dar toată lumea pare fericită să plătească această sumă pentru o experiență unică.

Restaurant în mină

   7. Situat în vechea clădire a Băncii Naționale din Denver, acest restaurant are mese din lemn de cireș, odată folosite de clienții băncii pentru a vizualiza casetele de valori. Puteți experimenta, de fapt, un lucru inedit, servirea mesei în interiorul vechiului seif al băncii, care are peste 100 de ani. Nici turul prin crama situată la 35 de metri sub pământ nu este un lucru de neglijat.

Restaurant în seif

   8. Situat în orașul Taichung din Taiwan, restaurantul din carton este un local unic, în care aproape totul este din carton. Cu excepția produselor alimentare, a chelnerilor și a unora dintre tacâmuri, tot în interiorul acestui local este realizat din carton și hârtie, de la mobilier (mese și scaune) la decorațiunile interioare și de la băuturi în cutii de carton la farfurii, oale și boluri din carton. Ceea ce este grozav la acest loc este potențialul aproape total de reciclare.

Restaurant din carton

   9. V-ar plăcea să luați masa într-o peșteră? Restaurantul Ali Barbour Cave, adică peștera lui Ali Baba, situat pe o plajă la sud de Mombasa (Kenya), este locul care oferă o astfel de posibilitate. Aceste peșteri s-au format în calcar cu corali cu peste o jumătate de milioane de ani în urmă și au fost modificate treptat sub acțiunea mareelor. Intrarea în complexul rupestru are un bar, numit sugestiv „40 de hoți”, iar apoi se pătrunde în două peșteri înțesate cu mese mici. Bucătăria de aici pune accentul pe fructe de mare, iar priveliștea unui cer înstelat african este magnifică.

Restaurant în peșteră

   10. Solo per due (adică „numai pentru doi”) este cel mai mic restaurant din lume. Se afla în Italia și are o singură masă, cu două locuri. Doar două persoane sunt servite pe seară la acest neobișnuit restaurant. Când se servește masa, luminile devin difuze, creând o atmosferă romantică, chiar magică. Chelnerul poate fi chemat ori de câte ori doriți, cu un clopoțel de argint. Mulți dintre oaspeți au spus că au simt că s-au întors în timp.

Restaurant pentru doi

   11. Primul restaurant subacvatic din lume, a fost construit la Hilton Maldives Resort & Spa în aprilie 2007 și a fost denumit sugestiv „perla”. Restaurantul se află la cinci metri sub apele Oceanului Indian, fiind înconjurat de un recif de corali vibrant și oferă consumatorilor o vedere panoramică subacvatică la 270 de grade.

Restaurant subacvatic

   12. Primul restaurant fără lumină s-a deschis oficial în anul 2006, la Beijing și are interiorul vopsit complet în negru. Clienții sunt întâmpinați la intrare într-un hol luminat și apoi escortați de chelneri, care poartă ochelari de vedere speciali, de noapte, în sala de mese scufundată în întuneric, la locurile rezervate. Lanternele, brichetele, telefoanele mobile și chiar ceasurile fosforescente sunt interzise cu desăvârșire. Servirea mesei se face fără a vedea nimic, astfel simțurile fiind stimulate către o alertă maximă. Se pare că mâncarea are un gust deosebit, ca niciodată. Dacă v-ați pus o întrebare cu privire la grupurile sanitare, toate sunt luminate.

Restaurant în întuneric

Sursă: Huffington Post