O băutură inedită sau un cocteil deosebit, precum și o mâncare extravagantă se servesc, de obicei, în localuri cu o originalitate marcantă. Am ales câteva tipuri de restaurante extraordinare, dar totodată ciudate și fistichii, care poate o să vă placă.

     1. La restaurantul Eat din Brooklyn masa se servește în tăcere. Proprietarul sau a recurs la acest concept de restaurant tăcut după ce a petrecut câțiva ani la o mânăstire budistă din India. Cinele tăcute s-au dovedit atât de populare încât clienții trebuie să facă o rezervare cu câteva zile în avans pentru privilegiul de a mânca fără a vorbi sau fără a auzi un cuvânt în sala destul de mică, de numai 25 de locuri.

Restaurante unice - Restaurant tăcut

      2. O dată pe lună, un restaurant din Manhattan este transformat într-un local nud. Clienții se dezbrăcă de haine, pălării, mănuși și fulare, de fuste, cămăși, pantaloni, lenjerie de corp și ciorapi, care sunt aranjate cu grijă în saci de plastic la garderobă și se așează goi la mese, fără să poarte nici un fel de bijuterii sau alte accesorii. Încălzitoare suplimentare mențin temperatura la un nivel confortabil, iar personalul trebuie să rămână îmbrăcat și să aducă un prosop sau, pentru femeile pretențioase, o elegantă eșarfă de mătase pentru fiecare scaun. Managerul restaurantului, un nudist convins, a acoperit ferestrele pentru a asigura o masă strict privată.

Restaurante unice - Restaurant nud

      3. Un indian din Ahmedabad a deschis un restaurant-cafenea pe locul unui cimitir musulman vechi. Nu s-a obosit să strămute mormintele, ci a ales să păstreze sicriele și să pună mese în jurul lor. Aproximativ o duzină de morminte se află în interiorul restaurantului și au fost protejate cu grilaje de fier. În mod deloc ironic localul a fost numit “restaurantul norocos”, devenind popular pentru tineri și bătrâni. În fiecare dimineață, când obloanele ale restaurantului sunt trase, chelnerii petrec ceva timp cu ștergerea pietrelor funerare și decorarea lor cu flori proaspete, aducând împreună cu clienții un omagiu pentru cei morți.

Restaurante unice - Restaurant cu sicrie

      4. Eenmaal este un restaurant în Amsterdam, ca oricare altul, dar un lucru este total diferit: veți găsi aici doar mese pentru o singură persoană. La intrare nu va fi nevoie să specificați: o masă pentru o persoană, vă rog! Eenmaal este un experiment interesant pentru cei care merg singuri la cină, precum și o atrăgătoare oportunitate pentru cei care mănâncă de multe ori numai la restaurant. Proprietarul speră să elimine un tabu, acela de a refuza să mănânci singur.

Restaurante unice - Restaurant singur

      5. În nordul statului New York există un bistrou exclusivist. Proprietarul, care este și bucătar, folosește pentru meniuri numai ingrediente (inclusiv făina) pe care le cultivă în grădina personală. Sala de mese este deschisă doar seara și poate găzdui până la douăzeci de persoane, care trebuie să ajungă la o oră prestabilită. Costul unei cine este de peste 200 de dolari, inclusiv vin, dar prețul așteptării este mult mai mare, deoarece sunt făcute rezervări pentru circa cinci ani.

Restaurante unice - Restaurant exclusivist

      6. Restaurantul Muru – „firimituri” în finlandeză – a câștigat titlul gastronomic în Finlanda la numai doi ani după ce a fost deschis. Deschis într-o veche galerie de mină, la 380 de metri sub pământ, restaurantul oferă, într-o atmosferă cu lumini albastre care aruncă umbre stranii pe tavan și pereți, o bucătărie rafinată. O masă cu patru feluri, plus băuturi și transport în mină costă 128 €, dar toată lumea pare fericită să plătească această sumă pentru o experiență unică.

Restaurante unice - Restaurant în mină

      7. Situat în vechea clădire a Băncii Naționale din Denver, acest restaurant are mese din lemn de cireș, odată folosite de clienții băncii pentru a vizualiza casetele de valori. Puteți experimenta, de fapt, un lucru inedit, servirea mesei în interiorul vechiului seif al băncii, care are peste 100 de ani. Nici turul prin crama situată la 35 de metri sub pământ nu este un lucru de neglijat.

Restaurante unice - Restaurant seif

      8. Situat în orașul Taichung, din Taiwan, restaurantul din carton este un local unic, în care aproape totul este din carton. Cu excepția produselor alimentare, a chelnerilor și a unora dintre tacâmuri, tot în interiorul acestui local este realizat din carton și hârtie, de la mobilier (mese și scaune) la decorațiunile interioare și de la băuturi în cutii de carton la farfurii, oale și boluri din carton. Ceea ce e grozav la acest loc este potențialul aproape total de reciclare.

Restaurante unice - Restaurant din carton

      9. V-ar place să luați masa într-o peșteră?  Restaurantul Ali Barbour Cave, adică peștera lui Ali Baba, situat pe o plajă la sud de Mombasa (Kenya), este locul care oferă o astfel de posibilitate. Aceste peșteri s-au format în calcar cu corali cu peste o jumătate de milioane de ani în urmă și au fost modificate treptat sub acțiunea mareelor. Intrarea în complexul rupestru are un bar, numit sugestiv “40 de hoți”, iar apoi se pătrunde în două peșteri înțesate cu mese mici. Bucătăria de aici pune accentul pe fructe de mare, iar priveliștea unui cer înstelat african este magnifică.

Restaurante unice - Restaurant peșteră

      10. Solo per due – adică „doar pentru doi” – este cel mai mic restaurant din lume. Se afla în Italia și are o singură masă, cu două locuri. Doar două persoane sunt servite pe seară la acest neobișnuit restaurant. Când se servește masa, luminile devin difuze, creând o atmosferă romantică, chiar magică. Chelnerul poate fi chemat ori de câte ori doriți, cu un clopoțel de argint. Mulți dintre oaspeți au spus că au simt că s-au întors în timp.

Restaurante unice - Restaurant pentru doi

      11. Primul restaurant subacvatic din lume, a fost construit la Hilton Maldives Resort & Spa în aprilie 2007 și a fost denumit sugestiv „perla”. Restaurantul se află la cinci metri sub apele Oceanului Indian, fiind înconjurat de un recif de corali vibrant și oferă consumatorilor o vedere panoramică subacvatică de 270 de grade.

Restaurante unice - Restaurant subacvatic

      12. Primul restaurant fără lumină s-a deschis oficial în anul 2006, la Beijing și are interiorul vopsit complet negru. Clienții sunt întâmpinați la intrare într-un hol luminat și apoi escortați de chelneri, care poartă ochelari de vedere speciali, de noapte, în sala de mese scufundată în întuneric, la locurile rezervate. Lanternele, brichetele, telefoanele mobile și chiar ceasurile fosforescente sunt interzise cu desăvârșire. Servirea mesei se face fără a vedea nimic, astfel simțurile fiind stimulate către o alertă maximă. Se pare că mâncarea va avea un gust deosebit, ca niciodată. Dacă v-ați pus o întrebare cu privire la grupurile sanitare, toate sunt luminate.

Restaurante unice - Restaurant în întuneric

 

Sursa : Huffington Post


Alte articole captivante


CELE MAI SCURTE NUME DE LOCURI      Probabil mulți dintre noi nu știu că există aproximativ 25 de locuri în toată lumea care sunt numite folosind o singură literă. Iată lista acestora: Å, un sat în Andøy, Nordland, Norvegia Å, un sat în Moskenes, Nordland, Norvegia Å, un sat în Meldal, Sør-Trøndelag, Norvegia Å, un sat în Åfjord, Sør-Trøndelag, Norvegia Å, un sat în Ibestad, Troms, Norvegia Å, un sat în Lavangen, Troms, Norvegi...
PARAZIȚI PE FAȚĂ      Un nou studiu, mai amănunțit, a constatat că acarieni, invizibili cu ochiul liber, se găsesc în proporție de 100% pe fețele oamenilor. Tenul uman găzduiește două specii de acarieni (demodex folliculorum și demodex brevis), care sunt specii rude.      Notă : Demodex folliculorum este o specie parazită de acarieni, cei mai răspândiți paraziți ai pielii feței omului, localizându-se la nivelul...
LA MICROSCOP – LUCRURI BANALE       Iată cu arată la un microscop electronic niște lucruri banale, mărite chiar de milioane de ori: 1. Praf  - la microscop             2. Nisip - la microscop             3. Azbest - la microscop 4. Foița de țigară (cristalele albastre sunt aditivii care mențin țigara aprinsă prin producerea de oxigen) 5. Suprafața corodată (ruginită) a unui cui din metal 6. Firele de păr de la ge...
PÂRȚ      Pârț! S-a inventat, cu câteva zile în urmă, banda adezivă odorizată pentru lenjeria intimă!     Împletite din cărbune activ, aceste ingenioase (dar nu deosebit de sexy) tampoane adezive ajută la neutralizarea celor mai “aromate” mirosuri. Sunt cu siguranță un salvator pentru oricine care suferă de probleme intestinale. De acum ne vom întreba când trecem pe lângă cineva dacă poartă o astfel de bandă od...
POZE CU INTRUȘI 2012      Pozele în care apar în cadru persoane, animale, obiecte, etc. fără voia pozarului sau celor pozați sunt de notorietate pe Internet, cu mențiunea că unele sunt “lucrate”, ca să nu zic premeditate. Se pot numi în mai multe feluri, dar eu le-am spus simplu: poze cu intruși. Acest gen de poze cu intruși sau cu persoane care se introduc undeva sau printre câteva alte persoane fără a avea vreo calitate, fără...
DEPENDENȚA EUROPEI DE GAZPROM      Gazprom este o companie de stat înființată în anul 1991, care a ajuns cea mai mare companie de  profil din lume. Bazându-se pe rezervele uriașe de gaze naturale ale Federației Ruse, vânzând doar pachete restrânse de acțiuni și având monopolul asupra rețelei de gazoducte din Federație, toate celelalte companii de gaz din Rusia au fost nevoite într-un final să încheie un acord de asociere cu Gazprom. Fii...
MULTINAȚIONALE – UN STAT ÎN ALTE STATE      SUA și UE duc negocieri serioase pentru a înființa un așa-numit Acord Transatlantic al Liberului Schimb (Trans-Atlantic Free Trade Agreement), care va acorda privilegii și puteri fără precedent pentru marile corporații internaționale, numite scurt multinaționale. Acordul va conține o schemă complexă de privilegii pentru investitorii privați, care va da dreptul acestor multinaționale să treacă peste leg...
SAREA DE HIMALAYA E DIN PAKISTAN      Sarea de Himalaya este extrasă din salina Khewra în Pakistan, situată la circa 300 de km de Himalaya, a doua cea mai mare mină de sare din lume, și are o tentă de roz de la oxidul de fier, adică de la rugină. Acesta conține o cantitate mai mare de potasiu decât toate sărurile exploatate în alte saline.      Notă: M-am decis să scriu acest articol după ce am observat pe Internet că aproape nimeni nu fa...
ANUL 2013 ÎN CÂTEVA IMAGINI      Au existat mai multe evenimente notabile care au dominat anul 2013, iar fotografi din întreaga lume au imortalizat multe imagini de actualitate. Am încercat să realizez o scurtă listă de fotografii cu semnificație culturală, cu valoare de știre și cu evenimente deosebite, un fel de "felii din viața" anului 2013. Adepții hinduși se scaldă în apele râului sfânt - Gange, în luna ianuarie, în India. Mah...
FABRICĂ DE CLONARE A ANIMALELOR      Cea mai mare fabrică de clonare a animalelor se va construi în orașul Tianjin, un oraș-port din nord-estul Chinei, a anunțat online Cotidianul Poporului, luna trecută. Proiectul, de fapt un laborator uriaș, are nevoie de o investiție de 200 de milioane de yuani (circa 20 de milioane de lire sterline) pentru a continua aplicarea tehnologiilor de clonare în creșterea modernă a animalelor.      Oficialii...