O băutură inedită sau un cocteil deosebit, precum și o mâncare extravagantă se servesc, de obicei, în localuri cu o originalitate marcantă. Am ales câteva tipuri de restaurante extraordinare, dar totodată ciudate și fistichii, care poate o să vă placă.

     1. La restaurantul Eat din Brooklyn masa se servește în tăcere. Proprietarul sau a recurs la acest concept de restaurant tăcut după ce a petrecut câțiva ani la o mânăstire budistă din India. Cinele tăcute s-au dovedit atât de populare încât clienții trebuie să facă o rezervare cu câteva zile în avans pentru privilegiul de a mânca fără a vorbi sau fără a auzi un cuvânt în sala destul de mică, de numai 25 de locuri.

Restaurante unice - Restaurant tăcut

      2. O dată pe lună, un restaurant din Manhattan este transformat într-un local nud. Clienții se dezbrăcă de haine, pălării, mănuși și fulare, de fuste, cămăși, pantaloni, lenjerie de corp și ciorapi, care sunt aranjate cu grijă în saci de plastic la garderobă și se așează goi la mese, fără să poarte nici un fel de bijuterii sau alte accesorii. Încălzitoare suplimentare mențin temperatura la un nivel confortabil, iar personalul trebuie să rămână îmbrăcat și să aducă un prosop sau, pentru femeile pretențioase, o elegantă eșarfă de mătase pentru fiecare scaun. Managerul restaurantului, un nudist convins, a acoperit ferestrele pentru a asigura o masă strict privată.

Restaurante unice - Restaurant nud

      3. Un indian din Ahmedabad a deschis un restaurant-cafenea pe locul unui cimitir musulman vechi. Nu s-a obosit să strămute mormintele, ci a ales să păstreze sicriele și să pună mese în jurul lor. Aproximativ o duzină de morminte se află în interiorul restaurantului și au fost protejate cu grilaje de fier. În mod deloc ironic localul a fost numit “restaurantul norocos”, devenind popular pentru tineri și bătrâni. În fiecare dimineață, când obloanele ale restaurantului sunt trase, chelnerii petrec ceva timp cu ștergerea pietrelor funerare și decorarea lor cu flori proaspete, aducând împreună cu clienții un omagiu pentru cei morți.

Restaurante unice - Restaurant cu sicrie

      4. Eenmaal este un restaurant în Amsterdam, ca oricare altul, dar un lucru este total diferit: veți găsi aici doar mese pentru o singură persoană. La intrare nu va fi nevoie să specificați: o masă pentru o persoană, vă rog! Eenmaal este un experiment interesant pentru cei care merg singuri la cină, precum și o atrăgătoare oportunitate pentru cei care mănâncă de multe ori numai la restaurant. Proprietarul speră să elimine un tabu, acela de a refuza să mănânci singur.

Restaurante unice - Restaurant singur

      5. În nordul statului New York există un bistrou exclusivist. Proprietarul, care este și bucătar, folosește pentru meniuri numai ingrediente (inclusiv făina) pe care le cultivă în grădina personală. Sala de mese este deschisă doar seara și poate găzdui până la douăzeci de persoane, care trebuie să ajungă la o oră prestabilită. Costul unei cine este de peste 200 de dolari, inclusiv vin, dar prețul așteptării este mult mai mare, deoarece sunt făcute rezervări pentru circa cinci ani.

Restaurante unice - Restaurant exclusivist

      6. Restaurantul Muru – „firimituri” în finlandeză – a câștigat titlul gastronomic în Finlanda la numai doi ani după ce a fost deschis. Deschis într-o veche galerie de mină, la 380 de metri sub pământ, restaurantul oferă, într-o atmosferă cu lumini albastre care aruncă umbre stranii pe tavan și pereți, o bucătărie rafinată. O masă cu patru feluri, plus băuturi și transport în mină costă 128 €, dar toată lumea pare fericită să plătească această sumă pentru o experiență unică.

Restaurante unice - Restaurant în mină

      7. Situat în vechea clădire a Băncii Naționale din Denver, acest restaurant are mese din lemn de cireș, odată folosite de clienții băncii pentru a vizualiza casetele de valori. Puteți experimenta, de fapt, un lucru inedit, servirea mesei în interiorul vechiului seif al băncii, care are peste 100 de ani. Nici turul prin crama situată la 35 de metri sub pământ nu este un lucru de neglijat.

Restaurante unice - Restaurant seif

      8. Situat în orașul Taichung, din Taiwan, restaurantul din carton este un local unic, în care aproape totul este din carton. Cu excepția produselor alimentare, a chelnerilor și a unora dintre tacâmuri, tot în interiorul acestui local este realizat din carton și hârtie, de la mobilier (mese și scaune) la decorațiunile interioare și de la băuturi în cutii de carton la farfurii, oale și boluri din carton. Ceea ce e grozav la acest loc este potențialul aproape total de reciclare.

Restaurante unice - Restaurant din carton

      9. V-ar place să luați masa într-o peșteră?  Restaurantul Ali Barbour Cave, adică peștera lui Ali Baba, situat pe o plajă la sud de Mombasa (Kenya), este locul care oferă o astfel de posibilitate. Aceste peșteri s-au format în calcar cu corali cu peste o jumătate de milioane de ani în urmă și au fost modificate treptat sub acțiunea mareelor. Intrarea în complexul rupestru are un bar, numit sugestiv “40 de hoți”, iar apoi se pătrunde în două peșteri înțesate cu mese mici. Bucătăria de aici pune accentul pe fructe de mare, iar priveliștea unui cer înstelat african este magnifică.

Restaurante unice - Restaurant peșteră

      10. Solo per due – adică „doar pentru doi” – este cel mai mic restaurant din lume. Se afla în Italia și are o singură masă, cu două locuri. Doar două persoane sunt servite pe seară la acest neobișnuit restaurant. Când se servește masa, luminile devin difuze, creând o atmosferă romantică, chiar magică. Chelnerul poate fi chemat ori de câte ori doriți, cu un clopoțel de argint. Mulți dintre oaspeți au spus că au simt că s-au întors în timp.

Restaurante unice - Restaurant pentru doi

      11. Primul restaurant subacvatic din lume, a fost construit la Hilton Maldives Resort & Spa în aprilie 2007 și a fost denumit sugestiv „perla”. Restaurantul se află la cinci metri sub apele Oceanului Indian, fiind înconjurat de un recif de corali vibrant și oferă consumatorilor o vedere panoramică subacvatică de 270 de grade.

Restaurante unice - Restaurant subacvatic

      12. Primul restaurant fără lumină s-a deschis oficial în anul 2006, la Beijing și are interiorul vopsit complet negru. Clienții sunt întâmpinați la intrare într-un hol luminat și apoi escortați de chelneri, care poartă ochelari de vedere speciali, de noapte, în sala de mese scufundată în întuneric, la locurile rezervate. Lanternele, brichetele, telefoanele mobile și chiar ceasurile fosforescente sunt interzise cu desăvârșire. Servirea mesei se face fără a vedea nimic, astfel simțurile fiind stimulate către o alertă maximă. Se pare că mâncarea va avea un gust deosebit, ca niciodată. Dacă v-ați pus o întrebare cu privire la grupurile sanitare, toate sunt luminate.

Restaurante unice - Restaurant în întuneric

 

Sursa : Huffington Post


Alte articole captivante


ALĂPTAREA LA SÂN OBLIGATORIE      Consiliul Federal National al Emiratelor Arabe Unite a decis că este dreptul fiecărui copil de a fi alăptat. După o “dezbatere maraton", această clauză, care este doar o parte din noua Lege privind drepturile copilului, obligă mamele să-și alăpteze copiii timp de doi ani.      Mai multe cercetări au demonstrat beneficiile alăptării la sân pentru nou-născuți. Iată câteva concluzii: Alăptarea la...
MAMELE PĂSTREAZĂ CORDONUL OMBILICAL      Mămicile sunt mereu inventive și manifestă tendințe uimitoare când este vorba de naștere, pornind de la nașterea sub hipnoză și terminând cu mâncarea placentei. De peste zeci de ani, mamele păstrează cordonul ombilical al copilului sau numai „buricul” într-un săculeț sau o cutie specială, precum și prima șuviță tăiată din păr sau primul dinte căzut ca pe niște „suveniruri” magice. Un ultim lucru, care ...
IMAGINI HAIOASE 12     Plimbările mele pe cărările Internetului și corespondența prin e-mail cu prieteni adevărați sau virtuali mi-au dezvăluit multe fotografii amuzante, unele prin ridiculul sau comicul situaților, poze nostime și ilare sau într-un cuvânt imagini haioase. După ce le-am împărtășit mai întâi cu prietenii de pe Facebook, adăugându-le un scurt comentariu propriu, am decis să le public și aici, într-o serie mai l...
MEDICINA NUCLEARĂ      În anul 2003, oamenii de știință au avut ideea de a extrage izotopul de Pb 212 pentru a efectua o serie de cercetări, stimulând compania Areva să inițieze studii preliminare atât medicale, cât şi industriale, pentru realizarea unor noi procedee de extragere. Primele parteneriate au fost semnate în 2008 între Areva şi National Cancer Institute (NCI) din Statele Unite, dar și cu INSERM (Institut Francais...
ORIGINEA NUMELOR UNOR BRANDURI CELEBRE      Ne cumpăram haine sport de la Nike sau Reebok, bem cafea de la Starbucks, ne răcorim cu Coca-Cola sau Pepsi, conducem o mașină Volkswagen sau KIA cu anvelope Bridgestone, accesăm informații pe Google, ne verificam mail-urile pe Hotmail, folosim telefonul Nokia în sistemul Vodafone și ne mobilăm casa de la IKEA. În urma cu mai mulți ani nici nu știam multe din aceste nume. Poate nu v-ați pus niciodată î...
VĂ INVIT LA CAFENEA      Dacă în era digitală nu mai pare surprinzător să se ofere un iPad ca meniu pentru clienți (Mundo Tapas Bar în Sydney), care caută și comandă direct ceea ce vizualizează, și ospătarii să fie înlocuiți cu roboți (restaurantul Hajime din Bangkok), care servesc și totodată întrețin atmosfera prin dansuri, lucrurile devin complet stranii, chiar fistichii, când vorbim de cafenele. Mundo Tapas Bar, în Sydn...
ANUL 2014 ÎN CÂTEVA IMAGINI    Încerc și anul acesta, așa cum am făcut anul trecut (2013), să surprind unele evenimente notabile care au caracterizat anul 2014 și pe care fotografi din întreaga lume le-au imortalizat. Anul 2014 în câteva imagini, această scurtă listă cu fotografii cu semnificație culturală, cu valoare de știre și cu evenimente deosebite reprezintă câteva "felii din viața" anului 2014. Un balon cu aer ca...
O PROBLEMĂ DE ARITMETICĂ     După problema de clasa a V-a, vă solicit acum la o problemă de aritmetică de clasa a IV-a. Trebuie să precizez că este una de nivelul unui concurs național sau de olimpiadă, dacă s-ar organiza un asemenea test pentru vârsta de 10-11 ani.      Enunțul este destul de simplu: se dau numerele 1, 3, 4 și 6. Aceste numere trebuie folosite toate, o singură dată fiecare și fără a le grupa prin alipire în alte ...
FACEBOOK      Dacă ați fost vreodată curioși să aflați câte fotografii se încarcă într-o zi pe Facebook sau câte like-uri se dau de zi cu zi în întreaga rețea socială, aici ați găsit răspunsul. Facebook a dat publicității o situație, zic ei detaliată, a activității pe acest site social.      Iată dimensionarea și defalcarea activităților și informațiilor zilnice (medie): 2,5 miliarde de elementele postate (co...
POSTERE 3      Am venit și cu următorul calup de postere (postere 3). La preambul nu renunț!      Posterele pot fi folosite în multe scopuri, fiind de multe ori modalități de promovare ale ideilor și programelor celor ce se ocupă cu publicitatea, în special pentru evenimente muzicale sau filme, propaganda sau a unor diverse grupări ce încearcă să transmită un mesaj.      Un poster se lipește, de obicei, pe o supraf...