Organizația Mondială a Sănătății estimează că peste 60% dintre elevi și peste 95% dintre adulții din întreaga lume au carii dentare. Cariile se formează atunci când mineralele naturale din smalț încep să se degradeze, iar dintele începe să se ​​descompună sau să se dezintegreze. În acest context, auto-vindecarea cariilor ar fi ceva extraordinar!

   Cercetătorii de la Kings College din Londra au testat o procedură care utilizează curenți electrici de joasă frecvență pentru a ajuta dinții să se auto-vindece, fără a apela la procedurile tradiționale de astupare a cariilor cu plombe. Tehnologia, numită „intensificarea remineralizării prin accelerare electrică”, ar putea pune capăt cariilor dentare moderate. Și, în cele din urmă, ar putea duce la noi tratamente pentru carii mai avansate.

   Dinții se pot repara prin înlocuirea mineralelor pierdute cu cele găsite în salivă sau cu ajutorul fluorurilor, printr-un proces natural de remineralizare. Cercetătorii au reușit să intensifice acest proces, făcându-l mai rapid, cu ajutorul curenților electrici de joasă frecvență, care împing mineralele spre cavitate. Procesul este complet nedureros și durează aproximativ același timp ca tehnicile actuale de astupare a cariilor și ar costa mai puțin.

Auto-vindecarea cariilor

    Această tehnologie pentru auto-vindecarea cariilor ar putea satisface pacienții care se tem de freze sau au încercat durerile de pe scaunul stomatologic și poate fi soluția eficientă pentru încurajarea tuturor să apeleze la un dentist. Cei care au dezvoltat metoda spun că ea va fi disponibilă în cabinete stomatologice din Marea Britanie în următorii trei ani.

Sursă: Washington Post