După problema pentru clasa a V-a, vă solicit acum la o problemă de aritmetică de clasa a IV-a. Trebuie să precizez că este una de nivelul unui concurs național sau de olimpiadă, dacă s-ar organiza un asemenea test pentru vârsta de 10-11 ani.

   Enunțul este destul de simplu: se dau numerele 1, 3, 4 și 6. Aceste numere trebuie folosite toate, o singură dată fiecare și fără a le grupa prin alipire în alte numere (de exemplu 13, 36, 14 etc.). Respectând aceste condiții, cu ajutorul celor patru operații aritmetice elementare (adunare, scădere, înmulțire și împărțire) trebuie obținut la final rezultatul 24.

    Observație importantă: nu trebuie să fie folosite neapărat toate operațiile aritmetice date, iar semnul de egalitate (=) se folosește doar o singura dată, înainte de numărul 24.

Aritmetică 1,3,4,6

   Dacă ați găsit rezolvarea pentru problema de aritmetică, menționați-o la comentarii, vă rog.

   Alte teste, de logică, de inteligență sau IQ, cu sau fără imagini, și alte probleme diverse și interesante le găsiți la categoria pe care am intitulat-o Perspicacitate. S-ar putea să vă placă și testul de matematică pentru clasa a V-a sau un test general de atenție ori un test de atenție la detalii. Iar dacă iubiți limba română și vreți să vă verificați cunoștințele în acest domeniu, am pregătite două teste de acest gen: I și II. Și, nu în ultimul rând, un test cu ÎNTREBĂRI DE CULTURĂ GENERALĂ.