Aproape toată lumea are nevoie de ochelari pentru citit, inevitabil, de la o anumită vârstă. Iar un șnur, mai subțire sau mai gros, din diverse materiale, este un accesoriu la îndemână, des folosit. Din păcate, aceste șnururi sau cordoane adesea se răsucesc, se încurcă sau se prind de haine, nasturi, lănțișoare, cercei etc., devenind incomode și inestetice. Pentru a contracara aceste inconveniente și neplăceri zilnice, niște oameni cu capul de umeri, care probabil foloseau ochelari, au venit cu un nou dispozitiv optic: ochelari cu curea magnetică.

   Indiferent de vârstă, această pereche de ochelari de lectură are un mic secret care îi face să se așeze frumos la gât, fiind chiar eleganți. Cele două brațe ale ochelarilor pot pur și simplu să se extindă fiecare (au extensii flexibile dintr-un silicon robust) și să se conecteze la capete cu ajutorul unor magneți puternici și siguri.

Ochelari magnetici

   Atunci când este necesar, ochelarii se pot închide în jurul gâtului, ca un colier, fiind întotdeauna la îndemână, fără a se balansa sau legăna enervant.

Ochelari cu curea magnetică

   Ramele extensibile cu magneți au o înălțime de aproximativ 2,8 cm și cântăresc circa 24 g. Deci acești ochelari cu curea magnetică sunt destul de ușori și pot fi folosiți foarte lejer de oricine are nevoie.