Spălarea veselei nu este o treabă plăcută, în niciun caz, chiar deloc. Cei care pot folosi o mașină de spălat vase au, de asemenea, grijile lor. Dar, datorită unei noi invenții, spălarea farfuriilor ar putea să ajungă de domeniul trecutului. Cunoscută sub numele de Bake.A.Dish, ustensila produce farfurii, castroane, platouri sau boluri în care se pot pune orice mâncare sau alte produse alimentare de prin bucătărie. Oare o să renunțăm la farfurii cu acest dispozitiv?

   Dispozitivul, care poate fi controlat printr-o aplicație a telefonului mobil, calculează mărimea vasului în funcție de numărul de calorii de care utilizatorul are nevoie. El poate „fabrica” orice veselă, de orice dimensiune până la 41 cm în diametru, din făină și apă, rezultând platouri, farfurii sau castroane din pâine, care pot fi consumate în timpul sau la sfârșitul unei mese.

Renunțăm la farfurii - veselă din pâine

   Aparatul de panificație este opera unui student iranian care este și un pretendent pentru premiile acordate de Electrolux Design Lab 2014. Prin personalizarea dimensiunilor veselei în funcție de nevoile obișnuite sau speciale și adăugarea unei cantități controlate de fibre și carbohidrați, se promite un stil de viață mai lejer și o alimentație mai sănătoasă. De asemenea, sunt asigurate produse de panificație sau patiserie calde, proaspete, ori de câte ori dorim sau avem nevoie, cu posibilități infinite ca formă și realizare, care pot suporta inclusiv orice lichid.

Renunțăm la farfurii - farfurii din pâine

   Energia necesară pentru a realiza vesela din pâine este asigurată de celule cu panouri solare și apa folosită pentru coacere este mult mai mică din punct de vedere cantitativ decât cea utilizată pentru a spăla vasele. Și, în cele din urmă, este chiar distractiv. Alegem vesela dorită sau o creăm pe gustul nostru!

Sursă: Daily Mail