Unele companii aeriene cresc taxele și înghesuie mai multe scaune în avion, altele recurg la diverse strategii de fidelitate pentru clienți, iar unele dintre ele încercă să atragă călătorii prin condiții și locuri de lux sau chiar prin apartamente de primă clasă. Asociația Internațională de Transport Aerian a constatat că locurile la clasa întâi și cele de la business-class alcătuiesc doar 8% din toate taxele, dar reprezintă 27% din totalul veniturilor la nivel mondial. Și, probabil de aceea, ofertele de locuri cu confort de lux, chiar opulente, sunt o preocupare imediată și continuă a marilor companii aeriene.

   Mai jos, sunt 10 tipuri de locuri în avion, de primă clasă, pe care aș călătorii oricând. Ca să nu vă enervez, nu fac nici o precizare asupra costului unui bilet pentru asemenea zboruri.

   ► Etihad Airways oferă prin „The Residence” cele mai noi condiții de lux pentru un zbor comercial, asemănătoare cu serviciile existente pentru un avion privat. În loc de un simplu scaun de avion, „The Residence” este un mic apartament zburător de 12,5 metri pătrați, cu dormitor, duș privat și un living. Călătorii au la dispoziție un televizor cu ecran plat de 32 inch, precum și întreaga atenție a unui majordom privat.

Locuri de lux în avion

   ► Singapore Airlines este cunoscută ca una dintre cele mai bune companii aeriene din lume pentru locurile de primă clasă, cât și pentru reputație de siguranță a zborurilor. Apartamentele sale private sunt echipate cu un sistem de divertisment cu televizor LCD de 23 inch și paturi reale, de sine stătătoare, în locul scaunelor convenționale.

Locuri de lux în avion 1

   ► Emirates, unul dintre pionierii de pe piața privată de lux, a utilat apartamentele sale cu un minibar complet aprovizionat, cu o oglindă și un dulap. De asemenea, compania oferă pasagerilor acces la o baie proprie, placată cu marmură.

Locuri de lux în avion 2

   ► British Airways oferă pasagerilor care călătoresc pe locurile private ultra-moderne o serie de facilități de lux, inclusiv pijamale din bumbac și produse de igienă și pentru înfrumusețare.

Locuri de lux în avion 3

   ► Deși Qatar Airways a decis în ultimii ani să se concentreze mai mult pe scaunele de la business-class, oferă și condiții deosebite pentru locurile de la clasa întâi. Pasagerii de aici sunt tratați cu mese de clasă mondială, cu meniuri care se regăsesc la cele mai renumite și luxoase restaurante.

Locuri de lux în avion 4

   ► Apartamentele de la clasa întâi ale companiei aeriene Qantas sunt dotate cu un scaun-pat de 2 metri lungime, dotat cu o saltea moale, căptușită cu lână. Pasagerii sunt tratați cu vinuri nobile sau de colecție din lista special selectată de somelierii companiei aeriene.

Locuri de lux în avion 5

   ► Compania indiană Jet Airways oferă apartamente de lux pe flota de aeronave Boeing 777-300 ER. Aceste zone de dormit complet private oferă și o selecție largă de la Hollywood și Bollywood, pe televizoare cu ecran plat de 23 inch, și un meniu cu cinci feluri de mâncare, stropit cu șampanie Dom Perignon.

Locuri de lux în avion 6

   ► Compania aeriană din Hong Kong, Cathay Pacific, oferă pasagerilor săi exigenți locuri private, elegante, dotate cu multe accesorii de agrement și divertisment. Deși nu sunt complet separate față de celelalte locuri, serviciul este de clasă mondială, inclusiv cu lenjerie de pat de cea mai bună calitate.

Locuri de lux în avion 7

   ► Lufthansa poate fi considerată ca un model de eleganță. Compania aeriană oferă pasagerilor mici apartamente moderne, cu paturi separate față de locurile obișnuite și cu o serie de opțiuni extrem de fine, pentru avioanele Airbus și Boeing 747-400.

Locuri de lux în avion 8

   ► Noul apartament de lux numit „La Premiere” al companiei Air France își va face debutul comercial în luna septembrie a.c. Acesta va cuprinde multe articole de lux, inclusiv lenjerie de pat și mâncare rafinată. Air France va instala un total de 76 de apartamente pe avioanele Boeing 777-300S, costul total fiind de 75 milioane de dolari americani.

Locuri de lux în avion 9