Pentru cei care au obosit să deschidă și să închidă manual umbrelele, o firmă din Olanda (Toer) a creat umbrela care se deschide automat, singură, atunci când soarele începe să strălucească. Ar putea fi o soluție care va încânta, fără îndoială, proprietarii plajelor.

Umbrela care se deschide automat la soare

   Concepută sub forma unui „nor”, umbrela are în partea de sus un panou solar, care atunci când primește lumina soarelui, umflă parasolarul. Umbrela care se deschide automat la soare este realizată dintr-un material textil și se umflă în 20 de secunde, ajungând la un diametru de 2 metri.

Umbrela care se deschide automat la soare

   Materialul din care este confecționată umbrela este acoperit cu un strat de silicon, care îl face impermeabil și, de asemenea, rezistent la căldura soarelui. Când soarele dispare după nori sau apune, umbrela se dezumflă automat. Ea poate fi închisă în mod automat și de la un comutator care se află pe stâlpul de susținere.

   Notă. Umbrela era folosită în urmă cu peste 4000 de ani în Egipt, Asiria, Grecia și China de elita societăților antice pentru a se apăra de soare. Chinezii au fost primii care au cerat umbrelele din hârtie pentru a se proteja și de ploaie. Umbrela cu spițe (nervuri) din metal a fost inventată la mijlocul secolului al XIX-lea de Samuel Fox.