Pentru conducătorii auto care urăsc spălarea mașinii proprii – o corvoada costisitoare – în fața casei, în parcările de la blocuri sau la spălătoriile auto sau pentru cei care consideră piperate prețurile pentru estetica exterioară a autoturismelor, gigantul japonez Nissan propune mașina care nu se murdărește, pe orice fel de drum. O putem numi mașina care se „auto-curăță” și care ar putea pune pe butuci mica industrie a spălătoriilor auto.

Mașina care nu se murdărește 2

   Inginerii de la Nissan din Marea Britanie testează o tehnologie inovatoare, o vopsea, care respinge murdăria care se depune pe caroserie. Ei au creat o vopsea hidrofobă și oleofobă, care respinge apa (ploaie, ceață, noroi sau lapoviță și zăpadă), substanțele grase, gen uleiuri și murdăria de zi cu zi. Testele se efectuează pe noul model Nissan Note, care se comercializează de anul trecut, din octombrie, la prețuri cuprinse între 12.100 și 17.100 £. Prețul pentru noua vopsea nu a fost încă stabilit, dar cei de la Nissan susțin că va fi probabil în jur de 450 – 500 £, similar cu o opțiune de vopsea metalică. Deci, așteptăm mașina care nu se murdărește.

   Notă: Nissan are 8.500 de angajați în Marea Britanie, din care peste 7.300 la fabrica din Sunderland și 950 la Centrul Tehnic din Cranfield, Bedfordshire.

Mașina care nu se murdărește 1

   Directorul de marketing susține că inginerii de la Nissan se gândesc în mod constant la noi metode de a face viața familiilor cumpărătorilor mai ușoară, prin abordarea problemelor de zi cu zi ale clienților și aplicarea tehnologiilor de ultimă oră, ca această vopsea incredibilă.