O companie din New York și-a propus să elimine complet utilizarea prosoapelor de corp și a creat un dispozitiv care usucă întregul corp în circa 30 de secunde, adică un uscător pentru corp. Aparatul, care este puțin mai mare decât un cântar obișnuit, aspiră aer din mediu, îl comprimă și apoi îl suflă spre corp la diferite unghiuri, cu ajutorul unor duze (ajutaje) dispuse astfel încât să creeze o coloană de aer care se rotește în jurul corpului și care ajută la uscare.

Uscător pentru corp 1

   Uscătorul emite și ioni negativi care asigură ruperea moleculelor de apă în particule mai mici, deci apa se evaporă mult mai repede. Temperatura dispozitivului pentru uscatul corpului poate fi ajustată pentru a sufla aer cald în zilele reci și aer rece în timpul lunilor de vară.

Uscător pentru corp 2

   Producătorul american susține că este un proces de uscare mult mai igienic decât cel clasic, adică ștergerea corpului. Ideea a apărut în urma afirmațiilor unor persoane că au sentimentul că nu se simt cu adevărat curate după reutilizarea unui prosop și pentru a veni în întâmpinarea celor care, din diverse motive, nu reușesc să-și șteargă întregul corp cu ajutorul prosoapelor (sunt unele zone mai greu accesibile).

   Un videoclip care exemplifică cum funcționează uscătorul cu aer pentru corp.