Transferul de date din/la calculatorul dumneavoastră ar putea fi în curând extrem de simplu, prin folosirea unui post-it cu date. Oameni de știință pricepuți au creat dispozitive de stocare a datelor care arată ca etichetele cu lipici, cunoscute sub denumirea de post-it. Transferul de fișiere se face pur și simplu prin lipirea (fixarea) unui post-it cu memorie în partea din față a unui calculator sau a unui alt dispozitiv de date.

Post-it cu date 4

   Aceste mici unități de date (numite „data stickies”) sunt foarte subțiri și pot fi stivuite una peste alta, cum sunt în realitate aranjate și post-it-uri, și se pot desprinde cu ușurință atunci când sunt necesare.

   Post-it-urile de date sunt realizate din grafen și vor fi vândute într-o gamă de diferite dimensiuni de memorie, de până la 32 GB. Producătorii sunt convinși că vor putea înlocui cu succes unitățile de date USB într-un viitor apropiat.

Post-it cu date 1

   De asemenea, unitățile de memorie vor fi vândute într-o varietate de culori și modele. Este foarte important și faptul că pot fi aranjate unele peste altele și utilizate împreună mai multe pentru a crește capacitatea de date. Totodată, suprafața superioară poate fi scrisă, recunoscând astfel ușor ce fișiere au fost memorate.

Post-it cu date 2

   Practic, un post-it cu date poate fi lipit pe orice obiect. Utilizatorul îl poate lipi în partea din față a calculatorului, pe televizor, pe un smartphone sau pe o tabletă pentru transfer de date, prin intermediul unui adeziv special, conductor și sensibil la presiune, capabil de a fi reutilizat, fără a lăsa urme. Tot acest adeziv special face posibilă lipirea post-it-urilor între ele.

Post-it cu date 3

Sursă: Daily Mail