Există tot felul de zvonuri despre ouăle albe și cele maronii, cunoscute prin magazinele noastre sub sintagma de ouă roșii. Unii oameni spun că ouăle maronii sunt mai bune și conțin mai multe substanțe nutritive, alții cred că ouăle maronii un gust mai bun și sunt mai bune pentru gătit, în timp ce ouăle albe sunt mai bune pentru prăjituri sau pentru alte mâncăruri prăjite sau coapte – sau invers, în funcție de cei care vorbesc. Să descoperim adevărul printre toate aceste supoziții sau să răspundem la întrebarea: care este diferența între ouăle albe și roșii?

  • Cu toată diferența de culoare, ambele ouă sunt la fel în interior, oferă aceeași cantitate de hrană, au gust la fel și sunt la fel de delicioase în mâncăruri și prăjituri.
  • Ouăle pot avea grosimi diferite ale cojii, dar acest lucru este valabil pentru ambele tipuri.
  • Ouăle maronii sunt de obicei mai scumpe la magazine și ar fi ușor de tras concluzia că, dacă costă mai mult, trebuie să fie de calitate mai bună. Nu și în acest caz! În general, ouăle albe sunt produse de găini cu pene de culoare albă, în timp ce ouăle maronii sunt produse de găini cu pene de culoare roșie-maronie sau închise la culoare. Acest lucru nu este un adevăr universal, ci doar o regulă generală, deoarece culoarea oului este determinată de genetică. Ouăle roșii costă mai mult deoarece găinile care le produc mănâncă, de obicei, mai mult, ceea ce înseamnă un cost de producție mai mare. Acest lucru explică, de asemenea, motivul pentru care ouăle albe tind să fie mai populare în magazine.
  • Culoarea gălbenușului și gustul său diferă de la un ou la altul, dar ambele depind de modul de hrănire. Alimentația pasărilor afectează atât gustul ouălor și chiar culoarea gălbenușului, cât și gustul cărnii. Dacă găinile ouătoare au același regim alimentar, ouăle au gust la fel, gălbenușurile vor fi identice la culoare și ouăle nu se disting decât prin culoarea cojii.
  • Studiile realizate au demonstrat că valoarea nutritivă a ambelor ouă este la fel.

   CONCLUZIE: nu există nicio diferență între ouăle albe și cele roșii, în afară de prețul lor.

Diferența între ouăle albe și roșii

   La final, vreau să vă reamintesc că ouăle sunt atât de hrănitoare încât au fost denumite „multi-vitaminele naturii”. Un ou mare conține 77 de calorii, 6 grame de proteine ​​de calitate, 5 grame de grăsime și urme de carbohidrați. Ouăle conțin, de asemenea, cantități mici din aproape toate vitaminele și mineralele necesare organismului uman, inclusiv calciu, fier, potasiu, zinc, mangan, vitamina E, acid folic și multe altele. Ele au antioxidanți unici și substanțe nutritive pentru creier. Este foarte important să înțelegem că aproape toate substanțele nutritive sunt conținute în gălbenuș, pe când albușul conține doar proteine.