Există tot felul de zvonuri despre ouăle albe și cele maronii, cunoscute prin magazinele noastre sub sintagma de ouă roșii. Unii oameni spun că ouăle maronii sunt mai bune și conțin mai multe substanțe nutritive, alții cred că ouăle maronii un gust mai bun și sunt mai bune pentru gătit, în timp ce ouăle albe sunt mai bune pentru prăjituri sau pentru alte mâncăruri prăjite sau coapte – sau invers, în funcție de cei care vorbesc. Să descoperim adevărul printre toate aceste supoziții sau să răspundem la întrebarea: care este diferența între ouăle albe și roșii?

  • Cu toată diferența de culoare, ambele ouă sunt la fel în interior, oferă aceeași cantitate de hrană, au gust la fel și sunt la fel de delicioase în mâncăruri și prăjituri.
  • Ouăle pot avea grosimi diferite ale cojii, dar acest lucru este valabil pentru ambele tipuri.
  • Ouăle maronii sunt de obicei mai scumpe la magazine și ar fi ușor de tras concluzia că, dacă costă mai mult, trebuie să fie de calitate mai bună. Nu și în acest caz! În general, ouăle albe sunt produse de găini cu pene de culoare albă, în timp ce ouăle maronii sunt produse de găini cu pene de culoare roșie-maronie sau închise la culoare. Acest lucru nu este un adevăr universal, ci doar o regulă generală, deoarece culoarea oului este determinată de genetică. Ouăle roșii costă mai mult deoarece găinile care produc mănâncă, de obicei, mai mult, ceea ce înseamnă un cost de producție mai mare. Acest lucru explică, de asemenea, motivul pentru care ouăle albe tind să fie mai populare în magazine.
  • Culoarea gălbenușului și gustul său diferă de la un ou la altul, dar ambele depind de modul de hrănire. Alimentația pasărilor afectează atât gustul ouălor și chiar culoarea gălbenușului, cât și gustul cărnii. Dacă găinile ouătoare au același regim alimentar, ouăle au gust la fel, gălbenușurile vor fi identice la culoare și ouăle nu se disting decât prin culoarea cojii.
  • Studiile realizate au demonstrat că valoarea nutritivă a ambelor ouă este la fel.

     CONCLUZIE : Nu există nici o diferență între ouăle albe și cele roșii în afară de cea de preț.

Diferența între ouăle albe și roșii

     La final, vreau să vă reamintesc ca ouăle sunt atât de hrănitoare încât au fost denumite „multi-vitaminele naturii”. Un ou mare conține 77 de calorii, 6 grame de proteine ​​de calitate, 5 grame de grăsime și urme de carbohidrați. Ouăle conțin, de asemenea, cantități mici din aproape toate vitaminele și mineralele necesare organismului uman, inclusiv calciu, fier, potasiu, zinc, mangan, vitamina E, acid folic și multe altele. Ele au antioxidanți unici și substanțe nutritive pentru creier. Este foarte important să înțelegem că aproape toate substanțele nutritive sunt conținute în gălbenuș, pe când albușul conține doar proteine.


Alte articole captivante


ILUZIA EBBINGHAUS DINAMICĂ      Acum vreo doi și jumătate scriam despre cercurile Titchener sau iluzia Ebbinghaus, care este o iluzie optică de percepție a dimensiunii relative (creierul nostru percepe dimensiunea unui obiect în funcţie de obiectele din jurul său) și care încă provoacă o dezbatere aprigă în cercurile psihologice cu privire la mecanismul exact care o produce.      Iluzia Ebbinghaus a fost numită după descoperitorul e...
SCUZE PENTRU ÎNTÂRZIERI ȘI ABSENȚE LA SERVICIU      Un studiu recent realizat asupra a 1.000 de angajați și 1.000 de șefi, cât și toate celelalte elaborate până în prezent, au arătat că scuzele invocate pot reprezenta o adevărată artă. Rezultatele confirmă că 60% dintre angajatori nu cred scuzele angajaților atunci când zic că sunt bolnavi, iar 40% dintre angajați invocă scuze extrem de “fragile”, care nu fac decât să trezească suspiciuni. Anumite scuze...
TRANSPORTURI EXCEPȚIONALE      Avântul tehnologiei în majoritatea domeniilor a impus necesitatea realizării unor transporturi de excepție, total atipice sau în doar două cuvinte transporturi excepționale. Transportul cu vehicule cu mase și/sau dimensiuni depășite sunt cunoscute de mai toată lumea sub denumirea generică de transporturi agabaritice sau chiar sub denumirea de transporturi speciale.      Nu mi-am propus aici să vorbesc...
ÎN CÂT TIMP SE DESCOMPUN LUCRURILE ARUNCATE      Expansiunea umană este evidentă și gunoaiele sau deșeurile pe care le aruncăm zilnic au început să ne sufoce. Ca un avertisment general, vă arăt în cât timp se descompun unele dintre cele mai folosite lucruri, care sunt aruncate la gunoi zilnic, săptămânal, lunar sau anual. În general, cifrele de mai jos sunt valorile medii pentru gunoaiele aruncate direct în natură, prin păduri, parcuri sau pe margine...
ENERGIE PULVERIZABILĂ      Mulți oameni se bazează pe o ceașcă de cafea sau două pentru a se trezi dimineața sau beau cafea în timpul zilei de lucru. Un biochimist american a găsit o alternativă mai rapidă pentru o ceașcă de cafea, creând "energia pulverizabilă", care se pare că este  primul spray din lume cu cafeină (sau cum îi zice mai toată lumea cofeină).      Pornind de la premisa că băuturile energizante sau cafeaua sun...
LED-URILE AFECTEAZĂ OCHII      Utilizarea luminii cu LED-uri a fost considerată ca o alternativă super-eficientă pentru becurile tradiționale, deoarece folosesc până la 85% mai puțină energie și fiecare bec poate avea o durată de viață de până la 10 ani. LED-urile sunt deja utilizate pe scară largă la telefoanele mobile, la televizoare, la monitoare de calculator și au început, de asemenea, să fie folosite ca un înlocuitor pentru il...
CIRCUMCIZIA ȘI PLĂCEREA SEXUALĂ      În general, cam toată lumea recunoaște că beneficiile circumciziei la bărbați sunt mai mari decât riscurile, dar majoritatea este sceptică de a recomanda circumcizia universală. În decursul anilor, s-au efectuat diverse teste și studii asupra acestei idei de viață, cu rezultate pro și contra. Se recurge la circumcizie sau tăiatul împrejur din motive religioase sau rituale (pentru religii cum ar fi iuda...
MEDICINA NUCLEARĂ      În anul 2003, oamenii de știință au avut ideea de a extrage izotopul de Pb 212 pentru a efectua o serie de cercetări, stimulând compania Areva să inițieze studii preliminare atât medicale, cât şi industriale, pentru realizarea unor noi procedee de extragere. Primele parteneriate au fost semnate în 2008 între Areva şi National Cancer Institute (NCI) din Statele Unite, dar și cu INSERM (Institut Francais...
ARCUL DE POD PERFECT (INDESTRUCTIBIL)      Oamenii de știință de la Universitatea din Warwick spun că au găsit designul „perfect” pentru proiectarea unui arc de pod indestructibil, care poate rezista la orice furie a naturii. De fapt, cercetătorii s-au inspirat din natură pentru a realiza arcul de pod perfect și au folosit un model în procesul de proiectare pe care l-au numit „formular de constatare” cu ajutorul căruia au realizat o structură f...
DOAR PENTRU FEMEI      După lupte seculare care au vizat emanciparea femeii, unele persoane recunosc că acum s-a ajuns la un fel de discriminare în sensul invers al lucrurilor. Poate că bărbații nu au fost pregătiți suficient din punct de vedere mental pentru o asemenea evoluție, gen metamorfoză, sau poate au acceptat cu o prea lejeră ușurință unele transformări radicale în viața consoartelor istorice. Aici sunt doar cinci e...