Despre anvelope, spre deosebire de alte piese sau echipamente auto, putem spune cu ușurință când este nevoie să fie înlocuite, printr-o simplă inspecție vizuală, prin care se poate stabili uzura. Dar marele producător de anvelope Michelin pretinde că noile anvelope Premier, all-season, care folosesc tehnologia EverGrip, ne vor face să privim lucrurile altfel decât la anvelopele tradiționale. De fapt, Michelin le numește „anvelopele care evoluează în timp ce conduceți”.

   În conformitate cu specificațiile producătorului, banda de rulare a anvelopei se îmbunătățește pe măsură ce se uzează, prin eliminarea pierderii de adâncime a profilului (micșorarea adâncimii profilului reduce performanțele de rulare și cu precădere la frânare, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă). De asemenea, tracțiunea se mărește, deoarece anvelopa dezvoltă noi canale pe banda de rulare (conform Michelin peste 150 de asemenea noi canale), care pot dispersa în mod eficient apa sau zăpada. Testele efectuate de Michelin asupra acestor anvelope au depășit performanțele altor pneuri, chiar nou-nouțe, de la alți fabricanți de anvelope, la testele de frânare pe suprafețe umede sau alunecoase.

Anvelope tradiționale

Anvelope tradiționale

   Michelin a îmbunătățit caracteristicile pneurilor EverGrip folosind un compus special de cauciuc, de tracțiune mare, care include o cantitate mare de dioxid de siliciu și ulei de floarea soarelui. Această combinație asigură o pată de contact eficientă pe suprafețele umede, inclusiv la temperaturi joase.

Anvelope Michelin Premier EverGrip

Anvelope Michelin Premier EverGrip

   Anvelopele din seria Premier EverGrip vor fi disponibile în 32 de dimensiuni, variind de la 185/65R15 la 245/45R18, pentru autovehicule cum ar fi Cadillac CTS, Ford Fusion, Nissan Altima și Toyota Camry, toate momentan produse în SUA. Anvelopele vor avea, de asemenea, o garanție de 100.000 de km.

   Pentru a înțelege și mai bine, un scurt video:

Anvelope Michelin din seria Premier EverGrip