Anul 2013 a un fost an cu destule evenimente, dar și cu momente specifice mai neobișnuite, de la o cultură la alta. Am ales câteva fotografii inedite realizate în 2013 care aș spune că sunt pur și simplu mai ciudate sau unele chiar bizare.

Fața dublă

Artistul polonez Sebastian Bieniek susține că nu știe numele femeii pe care a fotografiat-o timp de patru luni. El pur și simplu o numește „față dublă”.

Fotografii inedite - Femeie cu extraterestru

O femeie trage cu un lanț un bărbat purtând un costum de extraterestru, la aniversarea a 478 de ani de la fondarea orașului Lima (ianuarie 2013).

Fotografii inedite - Mâncând cu lupulCercetătorul Werner Freund mușcă dintr-un cadavru de cerb alături de un lup mongol în incinta unei rezervații din Merzig, în provincia germană a Saarland (ianuarie 2013).

O maimuță spală geamulAnfisa, un cimpanzeu de sex feminin în vârstă de 8 ani, spală fereastra incintei unde „locuiește” împreună cu masculul pe nume Tihon, la gradina zoologică Royev Ruchey din Krasnoyarsk, Siberia (ianuarie 2013).

Fotografii inedite - Miri thailandeziDoi miri sar într-un iaz în timpul ceremoniei de nuntă în provincia Prachin Buri, la est de Bangkok (februarie 2013).

Artiști șerpi

Artiști îmbrăcați în șerpii participă la parada dedicată Noului An Chinezesc, în Sydney (februarie 2013).

Fotografii inedite - Bărbați nud

Vizitatori în fundul gol privesc lucrările de la expoziția de artă intitulată „Bărbați Nud” de la Muzeul Leopold din Viena (februarie 2013).

BMW tras de vacă

Un chinez a legat o vacă la BMW-ul său pentru a-și exprime nemulțumirea față de un garaj local, Qingdao, provincia Shandong (februarie 2013).

Fotografii inedite - Ou fosilizat

Un angajat al firmei Christie’s prezintă un ou fosilizat al pasării elefant, la Londra (martie 2013), care va fi vândut la licitație. Dispărută cu mai multe secole în urmă, pasărea elefant, originară din Madagascar, măsura cam 3,5 metri în înălțime.

Artă Contemporană-AliceO turistă pozează lucrarea de artă intitulată „Alice” în Centrul de Artă Contemporană din capitala andaluză, Sevilia (10 aprilie 2013).

Fotografii inedite - Pentateuque

O sculptură a unui artist francez contemporan – Fabien Merelle – înaltă de cinci metri, numită „Pentateuque”, a fost expusă în Hong Kong (mai 2013).

Moda 2013-2014

Creațiile actuale ale casei de modă belgiene Maison Martin Margiela au fost prezentate în colecția de toamnă-iarnă 2013/2014 de la Paris (iulie 2013).

Fotografii inedite - 300.000 de ace

Xie Yong realizează o lucrare de artă din plastic și peste 300.000 de ace, în Shenyang, provincia Liaoning (iulie 2013).

Iluzie optică

Fotbalistul francez Mathieu Valbuena pare un pitic între doi jucători belgieni în această fotografie, unghiul creând o iluzie optică.

Fotografii inedite - Tahjir

Această nouă formă de artă, la modă în Arabia Saudită, se numește „Tahjir”. Mașinile sunt ridicate și grămezi de pietre se stivuiesc dedesubt (august 2013).

Fotografii inedite - Jumi-juma

Un spectator inedit a participat la prezentarea Emporio Armani primăvară/vară 2014, la Milano (20 septembrie 2013).

Fotografii inedite - Nas pentru transplant

Un nas nou a fost crescut de către chirurgii chinezi pe fruntea unui pacient, în vederea unui transplant, pentru a înlocui nasul inițial, infectat și deformat (septembrie 2013).

Fotografii inedite - Pistoale în gură

Un adept religios chinez și-a străpuns obrajii cu două pistoale în timpul unei procesiuni în Phuket (octombrie 2013).

Fotografii inedite - Machiaj zombie

Machiaje în stil zombi la ComicCon din New York (octombrie 2013).

Volga cu iarbă

O mașină a epocii sovietice, Volga GAZ-21, a fost acoperită cu iarbă artificială pentru publicitatea unui magazin local, în Sankt-Petersburg (octombrie 2013).

Deget lung

Doi muncitori ancorează o barcă pe care se află o lucrare a unui artist ceh – David Cerny – în dreptul castelului din Praga (octombrie 2013).

Bărbi și mustăți 2013

O fotografie combinație a câtorva participanți la Campionatul mondial din 2013, în Leinfelden-Echterdingen, în apropiere de Stuttgart (noiembrie 2013). Mai mult de 300 de persoane din întreaga lume și-au etalat mustățile și bărbile.

De mână cu Mao Zedong

O domnișoară pozează pentru o fotografie cu președintele Mao Zedong, reprezentat într-o pictură 3D, la o expoziție în Binzhou, provincia Shandong, cu ocazia comemorării a 120 de ani de la nașterea lui (decembrie 2013).

Fotografii inedite - Isus Hristos și Moș Crăciun

O sculptură bizară din nisip a artistul indian Sudarshan Pattnaik reprezentându-i pe Isus Hristos și Moș Crăciun, pe o plajă în Puri, în statul indian Odisha (Decembrie 2013).

Sursă: Internet