După cum am spus, soluțiile nu sunt foarte greu de găsit. Deci, iată răspunsurile la 9 teste de logică:

   1. Răspuns: A

   Explicație: sectoarele de cerc colorate se rotesc în sensul acelor de ceasornic (sau invers, dacă preferați), cu un număr de sectoare egal față de figura anterioară. Mișcarea de la o figură la alta se păstrează constantă (aceeași).

   2. Răspuns: C

   Explicație: mișcările pătrățelelor pe cele patru rânduri se fac după același tipic.

   3. Răspuns: D

   Explicație: figura geometrică mare se mută în centrul următorului desen, de la stânga la dreapta, succesiv, fiind „plină” sau „goală”.

   4. Răspuns: B

   Explicație: pe coloane, de sus în jos, câte o liniuță își schimbă poziția în același mod.

   5. Răspuns: E

   Explicație: pe fiecare linie, punctele din prima și a doua coloană formează punctele din coloana a treia, după ce au fost eliminate punctele care s-au suprapus.

   6. Răspuns: J

Test logică 6 R

   Explicație: dacă fiecărei litere îi atribuim numărul din alfabet (A = 1, B = 2 etc.), litera (cifra) din mijloc este media celorlalte litere (cifre) exterioare. În partea stângă, B + F + M + Y + O + E înseamnă 2 +6 +13 +25 +15 +5 = 66, astfel încât media lor este 11, cifră care corespunde literei K. În partea dreaptă, H + Q + A + J + U + C înseamnă 8 +17 +1 +10 +21 +3 = 60, deci medie lor este 10, ceea ce corespunde literei J.

   7. Răspuns: 1

   Explicație: în sensul invers acelor de ceasornic, fiecare semn își schimbă poziția în mod constant (la fel): semnul „+” 2,1,2,1,… poziții, semnul „=” 1,2,1,2,… poziții, iar semnul „*” 1,2,3,4,5 poziții.

   8. Răspuns: D

   Explicație: pe fiecare rând, imaginile din prima și a doua coloană se pun una peste alta și formează coloana a treia, după ce liniile care se suprapun se elimină.

   9. Răspuns: D

   Explicație: sectoarele de cerc, albe sau negre, se mișcă după același tipic.

   Iată unde se află chipul uman:

Test pentru ochi R

   Alte teste, de logică, de inteligență sau IQ, cu sau fără imagini, și alte probleme diverse și interesante le găsiți la categoria Perspicacitate.