Au existat mai multe evenimente notabile care au dominat anul 2013, iar fotografi din întreaga lume au imortalizat multe imagini de actualitate. Am încercat să realizez o scurtă listă de fotografii cu semnificație culturală, cu valoare de știre și cu evenimente deosebite, un fel de „felii din viața” anului 2013.

2013 în imagini 1

Adepții hinduși se scaldă în apele râului sfânt – Gange, în luna ianuarie, în India. Maha Kumbh Mela are loc la fiecare 12 ani, fiind considerată fi cea mai mare adunare religioasă de pe Pământ, participând peste 100 de milioane de oameni, care sărbătoresc mai mult de 55 de zile.

2013 în imagini 2

3.500 de cupluri din 200 de țări din întreaga lume au luat parte la o ceremonie de nuntă, realizată în masă, pe 17 februarie în Gapyeong-gun, Coreea de Sud.

2013 în imagini 14

Ouă de Paște atârna în copaci. Pensionarii Volker și Christa Kraft au decorat gradina cu 10.000 de ouă de Paști, pe 24 martie, în Saalfeld, Germania. Familia a început decorarea unui măr cu ouă pictate în grădina lor, în 1965, ca distracție pentru copii și nepoți. Acum a devenit un obicei care atrage mii de vizitatori și turiști anual.

2013 în imagini 3

Papa Francisc a trecut prin valuri de mulțime pentru a ajunge la prima sa Liturghie, în Piața Sf. Petru de la Vatican, pe 19 martie.

2013 în imagini 15

Englezii au luat parte la o bătaie generală cu perne în Trafalgar Square, pe 6 aprilie, la Londra. Alte “lupte” publice au fost organizate în numeroase orașe din întreaga lume, ca parte a mișcării International Pillow Fight Day.

2013 în imagini 4

Înmormântarea fostului premier britanic Margaret Thatcher a avut loc la 17 aprilie la Catedrala St. Paul din Londra. Imaginea luată din partea de sus a cupolei catedralei scoate în evidență cele două scaune roșii rezervate pentru Regina Elisabeta și prințul Philip. Lângă ei au fost prim-ministrul britanic David Cameron și alți foști miniștri, în timp ce familia lui Thatcher era așezată pe rândul din față, în dreapta imaginii.

2013 în imagini 16

O activistă a grupului ucrainean pentru drepturile femeilor încearcă să-l atace pe președintele rus, Vladimir Putin, care era împreună cu cancelarul german Angela Merkel, în timpul vizitei la expoziția industrială „Hannover Messe”, pe 8 aprilie, în Hanovra, Germania.

2013 în imagini 17

Voluntari și echipe de salvare caută supraviețuitori după ce o clădire de opt etaje s-a prăbușit în Savar, la periferia orașului Dhaka, din Bangladesh, la 25 aprilie. Dezastrul a ucis peste 1.000 de oameni și peste 2.500 au fost rănite.

2013 în imagini 5

Pentru a sărbători cea de a 50-a aniversare sau ceea ce au numit „100 de ani de inovație în jumătate din timp,” Lamborghini a organizat cea mai mare adunare a mașinilor sale realizată vreodată, pentru timp de șase zile. La Milano, pe 7 mai, s-au strâns peste 350 de automobile, cu proprietari din 27 de țări, pentru un “Grande Giro”.

2013 în imagini 18

Vizitatorii au adorat instalația “Rain Room” de la Muzeul de Artă Modernă din Manhattan (MoMA) pe 15 mai, la New York. Instalația are 465 de metri pătrați, creând o ploaie continuă, care se oprește numai în zonele pe unde merg oamenii, vizitatorii rămânând perfect uscați. Se eliberează 985 de litri de apă pe minut în jurul vizitatorilor, ca o ploaie intensă.

2013 în imagini 19

Dunărea a provocat inundații în orașul istoric Passau, la 6 iunie, Germania de est și de sud suferind cele mai grave inundații din ultimii 400 de ani. Cel puțin patru persoane au murit și zeci de mii au fost evacuate din casele lor.

2013 în imagini 20

Studenți și elevi invadează o stație de metrou în timpul unui protest, la 19 iunie, în Brasilia, Brazilia. Protestele s-au declanșat după majorarea tarifelor de transport din Sao Paulo și au avut loc în majoritatea orașelor, manifestanții cerând combaterea corupției și alocarea de sume mai mari pentru programe sociale.

2013 în imagini 6

Andy Murray sărută trofeul după ce a câștigat finala de simplu masculin la Wimbledon, Londra, 7 iulie. Murray este primul britanic care reușește să câștige la Wimbledon după  77 de ani.

2013 în imagini 21

Accidentul de tren din gara Bretigny-sur-Orge, în apropiere de Paris, la 12 iulie. Au murit șapte persoane și au fost zeci de răniți, după ce garnitură de tren de mare viteză a deraiat.

2013 în imagini 7

Prințul William și ducesa de Cambridge, Kate, prezintă prima dată fotografilor, pe 23 iulie, noul moștenitor al coroanei britanice.

2013 în imagini 8

Nava de croazieră Costa Concordia a fost repusă pe linia de plutire în septembrie, în  urma unuia dintre cele mai dificile și costisitoare proiecte de recuperare efectuate vreodată.

2013 în imagini 9

Polițiștii belgieni au fost acoperiți cu spumă, în centrul orașului Bruxelles, pulverizată de către pompierii belgieni în timpul unui protest pentru condiții de muncă mai bune, în luna octombrie.

2013 în imagini 10

Taifunul Haiyan, una dintre cele mai puternice furtuni înregistrate vreodată, a ucis mai mult de 10.000 de oameni în Filipine. El a distrus, în luna noiembrie, aproximativ 75 la sută din tot cea întâlnit în calea sa și sute de mii de oameni fără adăpost.

2013 în imagini 22

Ucrainenii se roagă la un monument religios cu vedere spre Piața Independenței, pe 4 decembrie, la Kiev. Mii de oameni au protestat împotriva deciziei guvernului și a  președintelui ucrainean Viktor Ianukovici de a suspenda un acord comercial și de parteneriat cu Uniunea Europeană, în favoarea stimulentelor din Rusia.

2013 în imagini 11

Zimbabwe este condusă de către unul dintre cele mai odioși dictatori din lume, Robert Mugabe, având mai mult de 1 milion de cetățeni care au SIDA. Inflația a ajuns de necontrolat, guvernul a emis o nouă bancnotă cu valoarea de 100 miliarde dolari locali.

2013 în imagini 12

O mașină Aston Martin Vanquish este inspectată la mână într-un stand de lumină la sediul companiei și de producție, la Gaydon, Anglia. Firma britanică a sărbătorit aniversarea a 100 de ani.

2013 în imagini 13

O unitate militară ia parte la un exercițiu de dimineață, în provincia Heilongjiang din China. Temperatura este sub -30 de grade Celsius. Cu cântec, înainte marș!

Sursa : Internet


Alte articole captivante


CELE MAI FRUMOASE CIUPERCI DIN LUME      Ciupercile sunt plante inferioare, lipsite de clorofilă (nu își pot produce singure hrana, așa cum fac plantele, care sintetizează substanțe organice cu ajutorul luminii), care trăiesc ca parazite sau ca saprofite (organisme vegetale care își procură hrana din substanțe organice în descompunere) și se răspândesc prin spori. Ele fac parte dintr-un regn aparte, cel al fungilor. Unele dintre ciuperci sunt...
INSTANTANEE CU VÂNTURI      În cazul pozelor, instantaneul este o imagine sau o fotografie obținută printr-o expunere foarte scurtă. Pentru fotografiile de mai jos, deplasarea pe orizontală sau pe verticală a unor mase de aer a dat naștere la momente neplăcute pentru persoanele pozate, dezvelindu-le zonele intime, dar a creat totodată imagini memorabile pentru privitorii în trecere. Eu le-am numit simplu: instantanee cu vânturi, ...
STATUL JOS (!)      De-a lungul istoriei evoluției umane, omul a avut îndeletniciri care l-au obligat să-și petreacă cea mai mare parte a vieții umblând sau stând în picioare. Până acum aproximativ 100 de ani, când aproape toată populația muncea în agricultură sau în fabrici, obezitatea nu exista. Sedentarismul este un cuvânt foarte recent, iar statul tot mai mult pe scaun începe să își arate efectele negative pentru sănă...
CEI MAI MARI CONSUMATORI DE BĂUTURI SPIRTOASE      În conformitate cu datele publicate de IWSR (International Wine & Spirit Research), o firmă de cercetare de piață, consumul de băuturi alcoolice din anul 2012 a crescut cu 1,6%, adică cu 27 de miliarde de litri. China rămâne cea mai mare piață de desfacere din lume, băutura națională – baijiu (vezi nota) – reprezintă o pondere nemaiîntâlnită la nici un alt stat, de aproape 99% din toate băuturile s...
ZBORUL CU AVIONUL – LUCRURI NEADEVĂRATE      Zborul cu avionul poate fi o experiență misterioasă, cel puțin prima dată. Avioane sunt niște mașinării incredibile, uneori chiar înfricoșătoare, despre care se vehiculează tot feluri de lucruri care nu corespund realității. Deci, este logic ca oamenii să creadă tot felul de  "fapte" cu privire la transportul aerian. Problema este că multe dintre ele nu sunt adevărate. Să demascăm unele dintre ele:   ...
RECLAME OFENSATOARE INTERZISE      Publicitatea trebuie să transmită un mesaj, iar uneori apelează la reclame ofensatoare, pe care unele țări nu le-au acceptat. Posterele și afișele publicitare conțin tot mai multe imagini incisive, chiar șocante, și sunt prea explicite din punct de vedere sexual. De aceea, unele țări le consideră jignitoare și au respins sau interzis aceste reclame ofensatoare, precum cele care urmează:      Reclama...
JUCĂRII INTELIGENTE CARE SPIONEAZĂ      O coaliție formată din organizații pentru apărarea drepturilor consumatorilor și dreptului la confidențialitate a depus recent o plângere la Federal Trade Commission - agenția americană pentru protecția consumatorilor - susținând că producătorul de jucării Genesis Toys și furnizorul său de tehnologie, Nuance Communications, folosesc jucării inteligente care spionează, încălcând intimitatea copiilor și ...
AȘEAZĂ-TE ȘI RIDICĂ-TE      În felul acesta poate fi numit un exercițiu fizic simplu, la îndemâna oricui, care durează numai câteva secunde. Nu este nevoie de nici un fel de echipament și se recomandă să purtați haine largi sau confortabile. Începeți prin a sta în picioare în mijlocul unei camere și fără a folosi mâinile vă așezați cu grijă în poziția ghemuit, cu picioarele încrucișate. Apoi, după un scurt timp, încercați să ajun...
POSTERE 7      Am revenit cu alte câteva postere (postere 7).      Posterele pot fi folosite în multe scopuri, fiind de multe ori modalități de promovare ale ideilor și programelor celor ce se ocupă cu publicitatea, în special pentru evenimente muzicale sau filme, propaganda sau a unor diverse grupări ce încearcă să transmită un mesaj.      Un poster se lipește, de obicei, pe o suprafață verticală și este compus at...
AMENDĂ PENTRU FOLOSIREA TELEFONULUI LA TRAVERSAREA STRĂZII      Telefoanele mobile fac parte din viața noastră, fiind utile și indispensabile, dar reprezintă și o amenințate pentru siguranța publică și personală, fără a lua în calcul radiațiile emise. În ultimul timp tot mai mulți utilizatori folosesc funcțiile telefoanelor în timp ce merg pe jos, inclusiv când traversează strada. În acest context, o amendă pentru folosirea telefonului aplicată pietonilor care trav...