Au existat mai multe evenimente notabile care au dominat anul 2013, iar fotografi din întreaga lume au imortalizat multe imagini de actualitate. Am încercat să realizez o scurtă listă de fotografii cu semnificație culturală, cu valoare de știre și cu evenimente deosebite, un fel de „felii din viața” anului 2013.

2013 în imagini 1

Adepții hinduși se scaldă în apele râului sfânt – Gange, în luna ianuarie, în India. Maha Kumbh Mela are loc la fiecare 12 ani, fiind considerată fi cea mai mare adunare religioasă de pe Pământ, participând peste 100 de milioane de oameni, care sărbătoresc mai mult de 55 de zile.

2013 în imagini 2

3.500 de cupluri din 200 de țări din întreaga lume au luat parte la o ceremonie de nuntă, realizată în masă, pe 17 februarie în Gapyeong-gun, Coreea de Sud.

2013 în imagini 14

Ouă de Paște atârna în copaci. Pensionarii Volker și Christa Kraft au decorat gradina cu 10.000 de ouă de Paști, pe 24 martie, în Saalfeld, Germania. Familia a început decorarea unui măr cu ouă pictate în grădina lor, în 1965, ca distracție pentru copii și nepoți. Acum a devenit un obicei care atrage mii de vizitatori și turiști anual.

2013 în imagini 3

Papa Francisc a trecut prin valuri de mulțime pentru a ajunge la prima sa Liturghie, în Piața Sf. Petru de la Vatican, pe 19 martie.

2013 în imagini 15

Englezii au luat parte la o bătaie generală cu perne în Trafalgar Square, pe 6 aprilie, la Londra. Alte “lupte” publice au fost organizate în numeroase orașe din întreaga lume, ca parte a mișcării International Pillow Fight Day.

2013 în imagini 4

Înmormântarea fostului premier britanic Margaret Thatcher a avut loc la 17 aprilie la Catedrala St. Paul din Londra. Imaginea luată din partea de sus a cupolei catedralei scoate în evidență cele două scaune roșii rezervate pentru Regina Elisabeta și prințul Philip. Lângă ei au fost prim-ministrul britanic David Cameron și alți foști miniștri, în timp ce familia lui Thatcher era așezată pe rândul din față, în dreapta imaginii.

2013 în imagini 16

O activistă a grupului ucrainean pentru drepturile femeilor încearcă să-l atace pe președintele rus, Vladimir Putin, care era împreună cu cancelarul german Angela Merkel, în timpul vizitei la expoziția industrială „Hannover Messe”, pe 8 aprilie, în Hanovra, Germania.

2013 în imagini 17

Voluntari și echipe de salvare caută supraviețuitori după ce o clădire de opt etaje s-a prăbușit în Savar, la periferia orașului Dhaka, din Bangladesh, la 25 aprilie. Dezastrul a ucis peste 1.000 de oameni și peste 2.500 au fost rănite.

2013 în imagini 5

Pentru a sărbători cea de a 50-a aniversare sau ceea ce au numit „100 de ani de inovație în jumătate din timp,” Lamborghini a organizat cea mai mare adunare a mașinilor sale realizată vreodată, pentru timp de șase zile. La Milano, pe 7 mai, s-au strâns peste 350 de automobile, cu proprietari din 27 de țări, pentru un “Grande Giro”.

2013 în imagini 18

Vizitatorii au adorat instalația “Rain Room” de la Muzeul de Artă Modernă din Manhattan (MoMA) pe 15 mai, la New York. Instalația are 465 de metri pătrați, creând o ploaie continuă, care se oprește numai în zonele pe unde merg oamenii, vizitatorii rămânând perfect uscați. Se eliberează 985 de litri de apă pe minut în jurul vizitatorilor, ca o ploaie intensă.

2013 în imagini 19

Dunărea a provocat inundații în orașul istoric Passau, la 6 iunie, Germania de est și de sud suferind cele mai grave inundații din ultimii 400 de ani. Cel puțin patru persoane au murit și zeci de mii au fost evacuate din casele lor.

2013 în imagini 20

Studenți și elevi invadează o stație de metrou în timpul unui protest, la 19 iunie, în Brasilia, Brazilia. Protestele s-au declanșat după majorarea tarifelor de transport din Sao Paulo și au avut loc în majoritatea orașelor, manifestanții cerând combaterea corupției și alocarea de sume mai mari pentru programe sociale.

2013 în imagini 6

Andy Murray sărută trofeul după ce a câștigat finala de simplu masculin la Wimbledon, Londra, 7 iulie. Murray este primul britanic care reușește să câștige la Wimbledon după  77 de ani.

2013 în imagini 21

Accidentul de tren din gara Bretigny-sur-Orge, în apropiere de Paris, la 12 iulie. Au murit șapte persoane și au fost zeci de răniți, după ce garnitură de tren de mare viteză a deraiat.

2013 în imagini 7

Prințul William și ducesa de Cambridge, Kate, prezintă prima dată fotografilor, pe 23 iulie, noul moștenitor al coroanei britanice.

2013 în imagini 8

Nava de croazieră Costa Concordia a fost repusă pe linia de plutire în septembrie, în  urma unuia dintre cele mai dificile și costisitoare proiecte de recuperare efectuate vreodată.

2013 în imagini 9

Polițiștii belgieni au fost acoperiți cu spumă, în centrul orașului Bruxelles, pulverizată de către pompierii belgieni în timpul unui protest pentru condiții de muncă mai bune, în luna octombrie.

2013 în imagini 10

Taifunul Haiyan, una dintre cele mai puternice furtuni înregistrate vreodată, a ucis mai mult de 10.000 de oameni în Filipine. El a distrus, în luna noiembrie, aproximativ 75 la sută din tot cea întâlnit în calea sa și sute de mii de oameni fără adăpost.

2013 în imagini 22

Ucrainenii se roagă la un monument religios cu vedere spre Piața Independenței, pe 4 decembrie, la Kiev. Mii de oameni au protestat împotriva deciziei guvernului și a  președintelui ucrainean Viktor Ianukovici de a suspenda un acord comercial și de parteneriat cu Uniunea Europeană, în favoarea stimulentelor din Rusia.

2013 în imagini 11

Zimbabwe este condusă de către unul dintre cele mai odioși dictatori din lume, Robert Mugabe, având mai mult de 1 milion de cetățeni care au SIDA. Inflația a ajuns de necontrolat, guvernul a emis o nouă bancnotă cu valoarea de 100 miliarde dolari locali.

2013 în imagini 12

O mașină Aston Martin Vanquish este inspectată la mână într-un stand de lumină la sediul companiei și de producție, la Gaydon, Anglia. Firma britanică a sărbătorit aniversarea a 100 de ani.

2013 în imagini 13

O unitate militară ia parte la un exercițiu de dimineață, în provincia Heilongjiang din China. Temperatura este sub -30 de grade Celsius. Cu cântec, înainte marș!

Sursa : Internet


Alte articole captivante


IMAGINI HAIOASE 16      Plimbările mele pe cărările Internetului și corespondența prin e-mail cu prieteni adevărați sau virtuali mi-au dezvăluit multe fotografii amuzante, unele prin ridiculul sau comicul situaților, poze nostime și ilare sau într-un cuvânt imagini haioase. După ce le-am împărtășit mai întâi cu prietenii de pe Facebook, adăugându-le un scurt comentariu propriu, am decis să le public și aici, într-o serie mai ...
MUZEUL LUCRURILOR FĂRĂ ROST      Muzeul lucrurilor fără rost, numit destul de original “Nonseum”, adică muzeul nonsensului sau al absurdului, a fost înființat în anul 1983 de către o comunitate autointitulată Asociația pentru recuperarea gândurilor excedente, care și-a stabilit obiectivul de a smulge cel puțin un zâmbet de pe fețele muritorilor.      Muzeul lucrurilor fără rost, situat în localitatea Herrnbaumgarten din Austria, conț...
CONSUMUL DE CARNE ÎN LUME      La nivel global, aproximativ 70% din terenul arabil este acum folosit pentru a cultiva hrană pentru animale, ci nu pentru oameni. Atunci cum se duce lupta împotriva foametei și sărăciei? Mai ales că fermierii individuali sunt înghițiți zilnic, cu terenuri cu tot, de către corporațiile uriașe, aflate într-o competiție continuă. Și metodele lor industrializate conduc la o utilizare excesivă de substanțe ...
IMAGINI HAIOASE 3      Plimbările mele pe cărările Internetului și corespondența prin e-mail cu prieteni adevărați sau virtuali mi-au dezvăluit multe fotografii amuzante, unele prin ridiculul sau comicul situaților, poze nostime și ilare sau într-un cuvânt imagini haioase. După ce le-am împărtășit mai întâi cu prietenii de pe Facebook, adăugându-le un scurt comentariu propriu, am decis să le public și aici, într-o serie mai ...
CONSUMUL MONDIAL DE CAFEA      Cuvântul uzual astăzi, aproape oriunde în lume, coffee, a fost folosit de englezi prima dată pe la 1582, fiind preluat din cuvântul olandez koffie, împrumutat de la kahve, din limba turcă, care la rândul său a avut la origine qahwa, o trunchiere a expresiei qahhwat al-bun care însemna "băutură din boabe”. Se crede că primele boabe de cafea au venit din Etiopia și au fost cultivate pentru prima dată de ...
CELE MAI PRIMITOARE ȚĂRI      Forumul Economic Mondial (The World Economic Forum – WEF) este o organizație internațională independentă, non-profit, cu sediul în Elveția, care s-a angajat să îmbunătățească starea națiunilor din lume la nivel global și regional.      Analizând gradul de atractivitate și de competitivitate al mai multor țări pe piața turistică, WEF a luat în considerare, printre altele, și modul în care localnicii pr...
RĂSPUNSURI LA 12 ÎNTREBĂRI DE PERSPICACITATE       Răspunsuri la 12 întrebări de perspicacitate, în ordinea întrebărilor:      1. Răspuns corect: c.      2. Răspuns corect: 204 pătrate. Explicație: sunt 64 de pătrate de dimensiunea 1x1; 49 pătrate de 2x2; 36 pătrate de 3x3; 25 pătrate de 4x4; 16 pătrate de 5x5; 9 pătrate de 6x6; 4 pătrate de 7x7; 1 pătrat de 8x8. Total 204.      3. Răspuns corect: A. Explicație: în fiecare casetă sunt patru linii (...
ȚĂRI AFECTATE DE FENOMENE METEO EXTREME      Mai mult de 530.000 de oameni au murit între anii 1994 și 2013 din cauza vremii extreme, potrivit unui nou raport al organizației neguvernamentale germanwatch. Cu ajutorul unui  indicator de risc climatic, organizația a combinat numărul mediu de decese și valoarea pierderilor financiare din ultimii 20 de ani pentru a clasifica țările care au fost afectate cel mai mult de fenomene meteo extreme. În aces...
PREȚUL ȚIGĂRILOR LA NIVEL MONDIAL      Organizația Mondială a Sănătății a publicat de curând un raport global cu privire la prețul țigărilor și a taxelor aferente (accize și alte taxe) în statele lumii. M-am gândit, ca fumător, să vă ofer un scurt extras.      Notă: dolarul internațional este o monedă ipotetică care are aceeași paritate a puterii de cumpărare pe care o are dolarul american în Statele Unite, la un moment dat în timp. Aces...
CONSTRUCȚII UCIGĂTOARE      1. Canalul Panama (1880 – 1914)      Unul dintre cele mai mari și cele mai ambițioase proiecte de inginerie din istoria modernă, Canalul Panama, care a fost deschis în urmă cu 100 ani, a fost, de asemenea, unul dintre cele mai mortale: peste 30.600 de decese.      Franța a început construcția în 1880 și a înregistrat un număr de aproximativ 25.000 de persoane decedate. Cei mai mulți muncitori nu au...