Au existat mai multe evenimente notabile care au dominat anul 2013, iar fotografi din întreaga lume au imortalizat multe imagini de actualitate. Am încercat să realizez o scurtă listă de fotografii cu semnificație culturală, cu valoare de știre și cu evenimente deosebite, un fel de „felii din viața” anului 2013.

2013 în imagini 1

Adepții hinduși se scaldă în apele râului sfânt – Gange, în luna ianuarie, în India. Maha Kumbh Mela are loc la fiecare 12 ani, fiind considerată fi cea mai mare adunare religioasă de pe Pământ, participând peste 100 de milioane de oameni, care sărbătoresc mai mult de 55 de zile.

2013 în imagini 2

3.500 de cupluri din 200 de țări din întreaga lume au luat parte la o ceremonie de nuntă, realizată în masă, pe 17 februarie în Gapyeong-gun, Coreea de Sud.

2013 în imagini 14

Ouă de Paște atârna în copaci. Pensionarii Volker și Christa Kraft au decorat gradina cu 10.000 de ouă de Paști, pe 24 martie, în Saalfeld, Germania. Familia a început decorarea unui măr cu ouă pictate în grădina lor, în 1965, ca distracție pentru copii și nepoți. Acum a devenit un obicei care atrage mii de vizitatori și turiști anual.

2013 în imagini 3

Papa Francisc a trecut prin valuri de mulțime pentru a ajunge la prima sa Liturghie, în Piața Sf. Petru de la Vatican, pe 19 martie.

2013 în imagini 15

Englezii au luat parte la o bătaie generală cu perne în Trafalgar Square, pe 6 aprilie, la Londra. Alte “lupte” publice au fost organizate în numeroase orașe din întreaga lume, ca parte a mișcării International Pillow Fight Day.

2013 în imagini 4

Înmormântarea fostului premier britanic Margaret Thatcher a avut loc la 17 aprilie la Catedrala St. Paul din Londra. Imaginea luată din partea de sus a cupolei catedralei scoate în evidență cele două scaune roșii rezervate pentru Regina Elisabeta și prințul Philip. Lângă ei au fost prim-ministrul britanic David Cameron și alți foști miniștri, în timp ce familia lui Thatcher era așezată pe rândul din față, în dreapta imaginii.

2013 în imagini 16

O activistă a grupului ucrainean pentru drepturile femeilor încearcă să-l atace pe președintele rus, Vladimir Putin, care era împreună cu cancelarul german Angela Merkel, în timpul vizitei la expoziția industrială „Hannover Messe”, pe 8 aprilie, în Hanovra, Germania.

2013 în imagini 17

Voluntari și echipe de salvare caută supraviețuitori după ce o clădire de opt etaje s-a prăbușit în Savar, la periferia orașului Dhaka, din Bangladesh, la 25 aprilie. Dezastrul a ucis peste 1.000 de oameni și peste 2.500 au fost rănite.

2013 în imagini 5

Pentru a sărbători cea de a 50-a aniversare sau ceea ce au numit „100 de ani de inovație în jumătate din timp,” Lamborghini a organizat cea mai mare adunare a mașinilor sale realizată vreodată, pentru timp de șase zile. La Milano, pe 7 mai, s-au strâns peste 350 de automobile, cu proprietari din 27 de țări, pentru un “Grande Giro”.

2013 în imagini 18

Vizitatorii au adorat instalația “Rain Room” de la Muzeul de Artă Modernă din Manhattan (MoMA) pe 15 mai, la New York. Instalația are 465 de metri pătrați, creând o ploaie continuă, care se oprește numai în zonele pe unde merg oamenii, vizitatorii rămânând perfect uscați. Se eliberează 985 de litri de apă pe minut în jurul vizitatorilor, ca o ploaie intensă.

2013 în imagini 19

Dunărea a provocat inundații în orașul istoric Passau, la 6 iunie, Germania de est și de sud suferind cele mai grave inundații din ultimii 400 de ani. Cel puțin patru persoane au murit și zeci de mii au fost evacuate din casele lor.

2013 în imagini 20

Studenți și elevi invadează o stație de metrou în timpul unui protest, la 19 iunie, în Brasilia, Brazilia. Protestele s-au declanșat după majorarea tarifelor de transport din Sao Paulo și au avut loc în majoritatea orașelor, manifestanții cerând combaterea corupției și alocarea de sume mai mari pentru programe sociale.

2013 în imagini 6

Andy Murray sărută trofeul după ce a câștigat finala de simplu masculin la Wimbledon, Londra, 7 iulie. Murray este primul britanic care reușește să câștige la Wimbledon după  77 de ani.

2013 în imagini 21

Accidentul de tren din gara Bretigny-sur-Orge, în apropiere de Paris, la 12 iulie. Au murit șapte persoane și au fost zeci de răniți, după ce garnitură de tren de mare viteză a deraiat.

2013 în imagini 7

Prințul William și ducesa de Cambridge, Kate, prezintă prima dată fotografilor, pe 23 iulie, noul moștenitor al coroanei britanice.

2013 în imagini 8

Nava de croazieră Costa Concordia a fost repusă pe linia de plutire în septembrie, în  urma unuia dintre cele mai dificile și costisitoare proiecte de recuperare efectuate vreodată.

2013 în imagini 9

Polițiștii belgieni au fost acoperiți cu spumă, în centrul orașului Bruxelles, pulverizată de către pompierii belgieni în timpul unui protest pentru condiții de muncă mai bune, în luna octombrie.

2013 în imagini 10

Taifunul Haiyan, una dintre cele mai puternice furtuni înregistrate vreodată, a ucis mai mult de 10.000 de oameni în Filipine. El a distrus, în luna noiembrie, aproximativ 75 la sută din tot cea întâlnit în calea sa și sute de mii de oameni fără adăpost.

2013 în imagini 22

Ucrainenii se roagă la un monument religios cu vedere spre Piața Independenței, pe 4 decembrie, la Kiev. Mii de oameni au protestat împotriva deciziei guvernului și a  președintelui ucrainean Viktor Ianukovici de a suspenda un acord comercial și de parteneriat cu Uniunea Europeană, în favoarea stimulentelor din Rusia.

2013 în imagini 11

Zimbabwe este condusă de către unul dintre cele mai odioși dictatori din lume, Robert Mugabe, având mai mult de 1 milion de cetățeni care au SIDA. Inflația a ajuns de necontrolat, guvernul a emis o nouă bancnotă cu valoarea de 100 miliarde dolari locali.

2013 în imagini 12

O mașină Aston Martin Vanquish este inspectată la mână într-un stand de lumină la sediul companiei și de producție, la Gaydon, Anglia. Firma britanică a sărbătorit aniversarea a 100 de ani.

2013 în imagini 13

O unitate militară ia parte la un exercițiu de dimineață, în provincia Heilongjiang din China. Temperatura este sub -30 de grade Celsius. Cu cântec, înainte marș!

Sursa : Internet


Alte articole captivante


UN AMESTEC STRANIU: DUMNEZEU ȘI MARIJUANA      La o fermă din Merced (California, SUA) măicuțele au realizat un amestec straniu: Dumnezeu și marijuana. Ele își arată devotamentul pentru vindecarea semenilor prin fabricarea unor produse medicamentoase obținute din propria cultură de marijuana.      Ordinul religios, înființat de curând, în obiceiurile catolice, are ca practică spirituală „înțelepciunea antică”. Atunci când avem dileme sau decizii d...
PREMIILE CONCURSULUI DE FOTOGRAFIE NATIONAL GEOGRAPHIC 2012      National Geographic stabilește un standard pentru excelență în fotografie. Mai mult de 22000 de fotografii au fost transmise din peste 150 de țări, atât de fotografi profesioniști cât și de amatori entuziaști, iubitori de fotografie, de pe tot globul. Fotografiile au fost prezentate în trei categorii: oameni, locuri și natură și au participat la concursul anual din 2012 pentru creativitate și calitate ...
SOLUȚIA LA PROBLEMA PAHARELOR      Aceasta este soluția la problema paharelor. Se ia cel de al doilea pahar și se varsă în al cincilea pahar. Așa am mișcat un singur pahar, pe care l-am pus la loc.        Alte teste, de logică, de inteligență sau IQ, cu sau fără imagini, și alte probleme diverse și interesante le găsiți la categoria Perspicacitate.
ÎNCĂ 9 TESTE DE LOGICĂ      După sărbători și relaxare vă propun alte câteva întrebări de logică, mai ușoare, încă 9 teste de logică:      1. Găsiți imaginea care urmează în mod logic      2. Găsiți imaginea care urmează în mod logic      3. Găsiți imaginea care urmează în mod logic      4. Găsiți imaginea care urmează în mod logic      5. Găsiți cubul care urmează în mod logic      6. Găsiți l...
IMAGINI HAIOASE 3      Plimbările mele pe cărările Internetului și corespondența prin e-mail cu prieteni adevărați sau virtuali mi-au dezvăluit multe fotografii amuzante, unele prin ridiculul sau comicul situaților, poze nostime și ilare sau într-un cuvânt imagini haioase. După ce le-am împărtășit mai întâi cu prietenii de pe Facebook, adăugându-le un scurt comentariu propriu, am decis să le public și aici, într-o serie mai ...
CELE MAI URÂTE AUTOTURISME      În timpuri străvechi omul a căutat metode prin care să transporte hrana sau alte diferite lucruri necesare traiului pe distanțe mici sau mai mari. Folosindu-și inteligența a reușit să construiască primul mijloc de transport rudimentar: targa. După domesticirea animalelor au apărut mijloacele de transport cu tracțiune animală, care au evoluat de-a lungul anilor de la căruță la calești, trăsuri, cabriole...
ILUZIA STABILITĂȚII      Chiar dacă suntem convinși sau ezitanți când spunem că ne-am schimbat foarte mult de-a lungul anilor, foarte putini dintre noi admit că ne vom schimba în viitor - potrivit unui nou studiu publicat în revista Live Science la începutul lunii.      Studiul a inclus 19 000 de oameni cu vârste cuprinse între 18 și 68 de ani, care au fost chestionați cu privire la cât de mult cred că s-au schimbat în ultimu...
42 DE PREZERVATIVE PER SPORTIV LA JO 2016     La Jocurile Olimpice de vară din anul acesta de la Rio participă 10.500 de sportivi pentru care Comitetul Internațional Olimpic a furnizat 450.000 de prezervative în total, adică circa 42 de prezervative per sportiv. Nu vreau să fiu malițios, nu cunosc în profunzime standardele olimpice, dar mie mi se pare al naibii de mult.      350.000 de prezervative pentru bărbați și 100.000 de prezervative pentru ...
FOTOGRAFIILE ANULUI 2012 ÎN SPORT      Am selectat câteva fotografii din lumea sportului făcute în anul 2012, deosebite, zic eu. Dacă nu vă plac, puteți da un UNLIKE pe Facebook. Alergătorii trec prin flacăra olimpică în prima zi a Jocurilor Olimpice de Vară din 2012, Londra. Alexandra Piscupescu din România concurează pentru calificări la gimnastică ritmică, Jocurile Olimpice de la Londra. Allen Craig de la St. Louis Cardinals rup...
PUTEREA PAȘAPORTULUI      O hartă publicată recent de GOOD arată un nou mod de a măsura postura unei țări pe scena mondială: libertatea cetățenilor săi să se deplaseze pe glob. Țările din America de Nord și Europa au în mod clar un avantaj, dar unele țări din Asia au aproape la fel de multă libertatea de a călători.      Țările occidentale au mai multă libertate de călătorie, măsurată prin numărul de scutiri de vize sau de nec...