Au existat mai multe evenimente notabile care au dominat anul 2013, iar fotografi din întreaga lume au imortalizat multe imagini de actualitate. Am încercat să realizez o scurtă listă de fotografii cu semnificație culturală, cu valoare de știre și cu evenimente deosebite, un fel de „felii din viața” anului 2013.

2013 în imagini 1

Adepții hinduși se scaldă în apele râului sfânt – Gange, în luna ianuarie, în India. Maha Kumbh Mela are loc la fiecare 12 ani, fiind considerată fi cea mai mare adunare religioasă de pe Pământ, participând peste 100 de milioane de oameni, care sărbătoresc mai mult de 55 de zile.

2013 în imagini 2

3.500 de cupluri din 200 de țări din întreaga lume au luat parte la o ceremonie de nuntă, realizată în masă, pe 17 februarie în Gapyeong-gun, Coreea de Sud.

2013 în imagini 14

Ouă de Paște atârna în copaci. Pensionarii Volker și Christa Kraft au decorat gradina cu 10.000 de ouă de Paști, pe 24 martie, în Saalfeld, Germania. Familia a început decorarea unui măr cu ouă pictate în grădina lor, în 1965, ca distracție pentru copii și nepoți. Acum a devenit un obicei care atrage mii de vizitatori și turiști anual.

2013 în imagini 3

Papa Francisc a trecut prin valuri de mulțime pentru a ajunge la prima sa Liturghie, în Piața Sf. Petru de la Vatican, pe 19 martie.

2013 în imagini 15

Englezii au luat parte la o bătaie generală cu perne în Trafalgar Square, pe 6 aprilie, la Londra. Alte “lupte” publice au fost organizate în numeroase orașe din întreaga lume, ca parte a mișcării International Pillow Fight Day.

2013 în imagini 4

Înmormântarea fostului premier britanic Margaret Thatcher a avut loc la 17 aprilie la Catedrala St. Paul din Londra. Imaginea luată din partea de sus a cupolei catedralei scoate în evidență cele două scaune roșii rezervate pentru Regina Elisabeta și prințul Philip. Lângă ei au fost prim-ministrul britanic David Cameron și alți foști miniștri, în timp ce familia lui Thatcher era așezată pe rândul din față, în dreapta imaginii.

2013 în imagini 16

O activistă a grupului ucrainean pentru drepturile femeilor încearcă să-l atace pe președintele rus, Vladimir Putin, care era împreună cu cancelarul german Angela Merkel, în timpul vizitei la expoziția industrială „Hannover Messe”, pe 8 aprilie, în Hanovra, Germania.

2013 în imagini 17

Voluntari și echipe de salvare caută supraviețuitori după ce o clădire de opt etaje s-a prăbușit în Savar, la periferia orașului Dhaka, din Bangladesh, la 25 aprilie. Dezastrul a ucis peste 1.000 de oameni și peste 2.500 au fost rănite.

2013 în imagini 5

Pentru a sărbători cea de a 50-a aniversare sau ceea ce au numit „100 de ani de inovație în jumătate din timp,” Lamborghini a organizat cea mai mare adunare a mașinilor sale realizată vreodată, pentru timp de șase zile. La Milano, pe 7 mai, s-au strâns peste 350 de automobile, cu proprietari din 27 de țări, pentru un “Grande Giro”.

2013 în imagini 18

Vizitatorii au adorat instalația “Rain Room” de la Muzeul de Artă Modernă din Manhattan (MoMA) pe 15 mai, la New York. Instalația are 465 de metri pătrați, creând o ploaie continuă, care se oprește numai în zonele pe unde merg oamenii, vizitatorii rămânând perfect uscați. Se eliberează 985 de litri de apă pe minut în jurul vizitatorilor, ca o ploaie intensă.

2013 în imagini 19

Dunărea a provocat inundații în orașul istoric Passau, la 6 iunie, Germania de est și de sud suferind cele mai grave inundații din ultimii 400 de ani. Cel puțin patru persoane au murit și zeci de mii au fost evacuate din casele lor.

2013 în imagini 20

Studenți și elevi invadează o stație de metrou în timpul unui protest, la 19 iunie, în Brasilia, Brazilia. Protestele s-au declanșat după majorarea tarifelor de transport din Sao Paulo și au avut loc în majoritatea orașelor, manifestanții cerând combaterea corupției și alocarea de sume mai mari pentru programe sociale.

2013 în imagini 6

Andy Murray sărută trofeul după ce a câștigat finala de simplu masculin la Wimbledon, Londra, 7 iulie. Murray este primul britanic care reușește să câștige la Wimbledon după  77 de ani.

2013 în imagini 21

Accidentul de tren din gara Bretigny-sur-Orge, în apropiere de Paris, la 12 iulie. Au murit șapte persoane și au fost zeci de răniți, după ce garnitură de tren de mare viteză a deraiat.

2013 în imagini 7

Prințul William și ducesa de Cambridge, Kate, prezintă prima dată fotografilor, pe 23 iulie, noul moștenitor al coroanei britanice.

2013 în imagini 8

Nava de croazieră Costa Concordia a fost repusă pe linia de plutire în septembrie, în  urma unuia dintre cele mai dificile și costisitoare proiecte de recuperare efectuate vreodată.

2013 în imagini 9

Polițiștii belgieni au fost acoperiți cu spumă, în centrul orașului Bruxelles, pulverizată de către pompierii belgieni în timpul unui protest pentru condiții de muncă mai bune, în luna octombrie.

2013 în imagini 10

Taifunul Haiyan, una dintre cele mai puternice furtuni înregistrate vreodată, a ucis mai mult de 10.000 de oameni în Filipine. El a distrus, în luna noiembrie, aproximativ 75 la sută din tot cea întâlnit în calea sa și sute de mii de oameni fără adăpost.

2013 în imagini 22

Ucrainenii se roagă la un monument religios cu vedere spre Piața Independenței, pe 4 decembrie, la Kiev. Mii de oameni au protestat împotriva deciziei guvernului și a  președintelui ucrainean Viktor Ianukovici de a suspenda un acord comercial și de parteneriat cu Uniunea Europeană, în favoarea stimulentelor din Rusia.

2013 în imagini 11

Zimbabwe este condusă de către unul dintre cele mai odioși dictatori din lume, Robert Mugabe, având mai mult de 1 milion de cetățeni care au SIDA. Inflația a ajuns de necontrolat, guvernul a emis o nouă bancnotă cu valoarea de 100 miliarde dolari locali.

2013 în imagini 12

O mașină Aston Martin Vanquish este inspectată la mână într-un stand de lumină la sediul companiei și de producție, la Gaydon, Anglia. Firma britanică a sărbătorit aniversarea a 100 de ani.

2013 în imagini 13

O unitate militară ia parte la un exercițiu de dimineață, în provincia Heilongjiang din China. Temperatura este sub -30 de grade Celsius. Cu cântec, înainte marș!

Sursa : Internet


Alte articole captivante


FRUCTE NECUNOSCUTE LA NOI      Magazinele de specialitate și supermarket-urile din Europa extind în mod constant selecțiile lor de fructe exotice sau de pe alte continente. Cu toate acestea, există încă o mulțime de fructe puțin frecvente, mai ales aici, la noi, care sunt de bază pe alte piețe alimentare din lume. Iată câteva dintre ele, despre care, probabil, nu aveți informații mai deloc. 1. Sugar apple (mărul de zahăr)      Măr...
RĂSPUNSUL LA 10 ÎNTREBĂRI LOGICE      Sunt sigur că pe primele 8 le-ați rezolvat, ultimele 2 fiind ceva mai dificile. Iată soluțiile în aceiași ordine:      1. Răspuns E      Explicație: a 3-a zi după sâmbătă este marți, care este cu 2 zile înainte de ieri, care înseamnă că este joi. Așadar azi este vineri!      2. Răspuns C      Explicație: prima persoană dă noroc cu 9 persoane, cea de-a doua cu alte 8 persoane, cea de-a treia cu alte...
SPAM-UL LA NIVEL MONDIAL      Spamming sau spam este procesul de expediere a mesajelor electronice nesolicitate, de cele mai multe ori cu caracter comercial, de publicitate pentru produse și servicii dubioase, practicată în industria marketingului electronic și de proprietarii de site-uri pornografice. Spam-ul se distinge prin caracterul agresiv, repetat și prin privarea de dreptul la opțiune.      Mesajele electronice nesolicitat...
FAPTE DIN ISTORIE INEXACTE      Cu toții am învățat, am citit, am auzit sau am vizionat multe lucruri, întâmplări sau evenimente din istoria omenirii. Unele dintre ele, vehiculate mai frecvent, ne-au creat o imagine falsă, care s-a întipărit în mintea noastră. De vină poate fi mass-media și chiar apropiații noștri. Vă prezint, mai jos, doar câteva dintre faptele din istorie care sunt total neadevărate sau nefondate, cu scurte argumen...
CUNOȘTINȚE GEOGRAFICE: CAPITALELE LUMII      Căutând pe Internet capitalele lumii am găsit diverse teste care vor să fie atractive și totodată educative. Dar a prezenta un asemenea test cu întrebări de geografie referitoare la capitalele lumii cu mai multe variante de răspuns, trei sau chiar patru, mi se pare de-a dreptul rușinos, atât pentru cei care le-au imaginat, dar mai ales pentru cei care încearcă să dea un răspuns.      După părerea me...
CÂTEVA FOTOGRAFII INEDITE ALE ANULUI 2013       Anul 2013 a un fost an cu destule evenimente, dar și cu momente specifice mai neobișnuite, de la o cultură la alta. Am ales câteva fotografii care aș spune că sunt pur și simplu mai ciudate sau chiar bizare. Artist polonez Sebastian Bieniek susține că nu știe numele femeii pe care a fotografiat-o timp de patru luni. El pur și simplu o numește “față dublă”. O femeie trage cu un lanț un bărbat pur...
CHINA – CHESTII PUȚIN ȘTIUTE      Despre China se vorbește în ultimul timp destul de mult, pe de o parte de bine, pe de altă parte de rău. Nu vreau să fac acum comentarii despre realizările sau imperfecțiunile statului chinez, dar am întocmit o listă de fapte din istoria și actualitatea chineză care sunt mai puțin cunoscute și mediatizate. În ciuda dimensiunii sale, China se încadrează într-un singur fus orar. C...
POPULAȚIA URBANĂ A LUMII      Potrivit unui nou raport al Organizației Națiunilor Unite lansat luna trecută, 54% din populația lumii trăiește în zone urbane, iar până în 2050 este de așteptat să crească la 66%. Previziunile arată că urbanizarea combinată cu creșterea generală a populației lumii ar putea adăuga încă 2,5 miliarde de oameni populației urbane până în 2050. Raportul remarcă faptul că cea mai mare creștere urbană va avea...
CREAȚII CIUDATE ÎN MODĂ – 2012      Am selectat câteva fotografii realizate în anul 2012 la prezentările de modă. Vestimentațiile sau costumațiile sunt cel puțin ciudate sau stranii, având un factor de imaginație bolnavă sau chiar de nebunie. Probabil “rafinamentul” lor este depășit doar de etichetele cu prețuri. Creația casei de modă Haute Xuming din China, la China Fashion Week, Beijing, pe 1 noiembrie 2012, prezintă un cap de drago...
AMPRENTA DE APĂ      Ați auzit, probabil, de termenul "amprenta de carbon", care se referă la cantitatea totală de dioxid de carbon (CO2) pe care o persoană o produce prin toate activitățile pe care le întreprinde. Prin similitudine s-a introdus și termenul "amprenta de apă", care reprezintă cantitatea totală de apă utilizată pentru a ne duce traiul zilnic. Iar când ne gândim la consumul total de apă, avem tendința să luam...