De peste 100 de ani, becul nu a evoluat prea mult. Balonul din sticlă sau bulbul becului proiectat de Thomas Edison în 1879, nu a suferit de-a lungul timpului transformări majore. Chiar și în ultima vreme, când au fost promovate cu ardoare becurile cu LED-uri și becurile cu lumină compactă fluorescentă, în detrimentul becurilor incandescente, convenționale, forma balonului s-a modificat relativ puțin. Ce ziceți de un bec plat, adică cu balonul din sticlă plat?

Bec plat

   Compania Philips a creat un nou design de bec, mult mai plat. Numit SlimStyle, becul arată ca un bec care a fost turtit. Becul plat este alimentat tot de LED-uri, având o luminozitate echivalentă cu a unui bec incandescent de 60 wați, ceea ce înseamnă că va consuma doar 10,5 wați. Becul este mult mai trainic, având o durată de viață nominală de 22 ani.

Bec plat 2

   Chiar dacă la prima vedere are forma unui bec obișnuit, când te uiți la el din lateral poți vedea cât de subțire este. Becul are totuși aceiași grosime la fasung, care este unul normal, convențional, dar fiind mai subțire este mai ușor de ținut în mână atunci când se înșurubează. Fabricantul susține că produce o lumină la fel de caldă ca un bec incandescent și este extrem de rezistent – exteriorul seamănă mai mult cu un plastic dur decât cu sticla.

Bec plat 1

   Becurile produse de Philips se vor vinde prima dată în SUA, începând cu 01 ianuarie 2014, când intră în vigoare o lege federală care interzice producția sau importul de becuri incandescente, tradiționale, de 60 sau 40 de wați.