Cuvântul familie are mai multe sensuri. Dacă ne referim strict la familia simplă (sau familia nucleară, cum mai este denumită) ea este familia compusă din soț, soție împreună cu copiii minori care locuiesc și se gospodăresc împreună. Această combinație este considerată unitatea minimală de organizare socială, ea reprezentând nucleul tuturor celorlalte forme de structuri familiale sau celula de baza a societății umane. Reprezentarea vizuală imediată a acestor structuri sociale sau o reuniune a membrilor de familie se poate imortaliza prin cunoscutele poze de familie.

     Papa Ioan Paul al II-lea spunea: „Așa cum merge familia, așa merge națiunea și așa merge toată lumea în care trăim.”, iar Desmond Tutu a observat că „Nu-ți poți alege familia. Ea este darul lui Dumnezeu pentru tine.”

     „Toate familiile fericite seamănă unele cu altele. Fiecare familie nefericită este nefericită în felul ei. – a spus Lev Tolstoi. Imaginile următoare prezintă peste 200 de familii. Vă puteți da seama care sunt fericite și care nu?

     Pentru a vedea imaginile în mărimea reală, dați clic pe fiecare.