Chitara este un instrument care a încântat zeci de generații. Chitara clasică modernă a apărut în jurul anului 1850, când spaniolul Antonio Torres a modificat forma și proporțiile instrumentului, oferindu-i o acustică îmbunătățită, un ton deosebit de plăcut și, totodată, o structură rezistentă. Chitara clasică a lui Torres a devenit standard și de atunci până în ziua de azi a rămas neschimbată. Chitara joacă un rol important în numeroase genuri muzicale, printre care se numără muzica blues, country, folk, jazz, flamenco, rock și pop.

   Împătimiții chitarelor și-au transformat viața în jurul instrumentului mult iubit sau a formei lui. Am să vă dau câteva exemple:

1. Chitara pădure

Chitara pădure

   Un fermier argentinian a petrecut zeci de ani pentru realizarea unei mici păduri în forma de chitară, în memoria soției sale. Pădurea are mai mult de 7.000 de copaci și arbuști, aranjați într-un contrast de culori, pe o lungime de peste un kilometru.

2. Chitara ponton

Chitara ponton

   Un cuplu american din categoria iubitori de chitară și-a creat propria oaza muzicală construind un ponton uriaș în formă de chitară care se întinde într-un iaz din curtea lor. Partea de sus a gâtului chitarei are mici panouri solare în formă de cheițe de acordare, care alimentează șase lămpi de iluminat.

3. Chitara barcă

Chitara barcă

   Un compozitor și cântăreț australian a comandat construcția unei ambarcațiuni cu motor în forma chitarei favorite. A folosit-o apoi și la filmarea unui videoclip pentru cea mai nouă melodie compusă.

4. Chitara casă

Chitara casă

   Într-un orășel din Georgia (S.U.A.) se găsește un alt exemplu al dragostei pentru acest instrument: o casă de 350 metri pătrați în formă de chitară. Având o lungime de peste 30 de metri, construcția a fost realizată de un alt cântăreț, după întoarcerea din războiul din Vietnam, unde a văzut-o într-un vis. A lansat pe urmă un CD intitulat „Living in an Old Guitar”.

5. Chitara piscină

Chitara piscină

   Piscine de acest gen sunt mai multe în lume, prima fiind construită în S.U.A. de o altă cântăreață. Ea a organizat excursii plătite la piscina chitară pe la mijlocul anilor 1970 atrăgând peste 30.000 de turiști într-o săptămână.

6. Chitara sicriu

Chitara sicriu

   Un muzician a părăsit această lume odihnindu-se într-un sicriu care a fost modelat în forma chitarei sale preferate, pe care a primit-o cadou când avea 15 ani. Soția lui s-a ocupat de toate detaliile îngropându-l în ceea ce iubea cel mai bun.

7. Chitare pe roți

Chitara motocicletă

Chitara mașină

Chitara bicicletă

   Am ales doar trei exemple: o motocicletă, o mașină și o bicicletă.

8. Chitara scară

Chitara scară

   A fost concepută și creată de un designer de interior indian, fiind cu adevărat originală.

9. Chitara scaun de toaletă

Chitara scaun de toaletă

   Cei mai mari iubitori de chitară (fani ai chitarei) se pot bucura că există și această modalitate suplimentară de a celebra iubirea pentru instrumentul lor preferat. Sau poate oferă o inspirație într-un loc neașteptat.

10. La final, două chitare inedite: chitara cu 3 gâturi și 42 de corzi și o chitară electrică care va scandaliza publicul care privește unde este conectată mufa.

Chitara cu 42 de corzi

Chitara dezbrăcată

Sursă: The Huffington Post