M-am gândit să vă ofer aici unele dintre cele mai ciudate băuturi alcoolice care există în lume. Sunt băuturi ieșite din comun, care probabil șochează, dar care sunt delicioase pentru alții. Să facem o mică degustare, cu grijă, să nu ne îmbătam…

   1. Vin cu șerpi, șopârle și scorpioni

Vin cu șerpi, șopârle și scorpioni

Vin cu șerpi, șopârle și scorpioni 1

   Acest tip neobișnuit de vin poate fi găsit în Asia. De obicei, se folosesc cobre, care împreună cu șopârle și scorpioni se pun într-o sticlă cu vin din orez. După câteva luni de fermentare și maturare, veninul este dizolvat și băutura este tocmai bună pentru a se servi. Este vândut ca un elixir care promite vindecări miraculoase.

   2. Vin cu șoareci

Vin cu șoareci

Vin cu șoareci 1

   O altă băutură tonică tradițională chineză și coreeană, considerată nemaipomenită pentru sănătate, se prepară din pui de șoareci vii, de maxim trei zile, care se pun la fermentat în sticle cu vin din orez. Băutura rezultată are un gust și un miros oribil, dar e apreciată de asiatici.

   3. Vin cu țipari

Vin cu țipari

   Vinul, considerat un afrodiziac puternic și un remediu împotriva durerilor de spate și a celor musculare, se prepară în Laos din țipari sau anghile din râul Mekong, rădăcini de ginseng și alte ierburi și semințe.

   4. Mezcal (mescal)

Mescal

Mescal 1

   Este o băutură alcoolică mexicană distilată din agave sau dintr-un suc de cactus. În timpul procesului de îmbuteliere, la unele sticle de mescal se adaugă o larvă de molie sau un mic scorpion. Pentru gust, cred.

   5. Votcă din lapte

Votcă din lapte

   Votca din lapte este o inovație pentru un public foarte exigent și care dorește mereu lucruri noi. Ea a devenit deja celebră, fiind consumată de actori recunoscuți, cum ar fi Elizabeth Hurley și Daniel Craig (James Bond). Se folosește lapte proaspăt, care trebuie să aibă o textură foarte bogată și cremoasă. După separarea cașului, la zerul rămas se adaugă un tip special de drojdie pentru fermentare, iar produsul rezultat se distilează de mai multe ori.

   6. Votcă cu ardei iute

Votcă cu ardei iute

Votcă cu ardei iute 1

   Cine nu suportă laptele poate să se „răcorească” cu mai multe sortimente de votcă cu ardei iute sau chili.

   7. Votcă cu arome

Votcă cu arome

Votcă cu arome 1

   Pentru cei foarte pretențioși, votca Pinnacle oferă, pe lângă sortimente uzuale de arome de fructe, variante de gusturi și mirosuri pe care nu le-ați întâlnit la alte băuturi alcoolice: frișcă, frișcă de portocale, frișcă de ciocolată, vată de zahăr, tort, prăjituri, biscuiți de ciocolată, lemn dulce roșu și altele.

   8. Bere pentru pizza

Bere pentru pizza

   Această bere specuală, numită Mamma Mia, a fost creată în 2006 pentru a se asocia sau asorta cu o mare varietate de pizza. La prepararea ei se folosesc în plus roșii, oregano, busuioc, usturoi și alte mirodenii secrete.

   9. Bere gogoașă cu ciocolată

Bere gogoașă cu ciocolată

   Produsă de compania Shenandoah din SUA, berea pare ideală pentru micul dejun. Este o bere dulce cu miros și gust asemănător cu a unei gogoși cu glazură de ciocolată neagră.

   10. Bere voodoo

Bere voodoo

   Berea are 13 componente, inclusiv bacon afumat, sirop de arțar, ciocolată, unt de arahide și banane. Unii, care au încercat-o, spun că e incredibilă la gust atunci când este servită cu gogoși și carne de porc.

   11. Whisky cu coarne de ren

Whisky cu coarne de ren

   Acest whisky se prepară din orez alb care este fermentat în vase de lut mai mult de un an și infuzat cu coarne de ren, rădăcini de ginseng și alte plante medicinale speciale. În Thailanda, se consideră că este bun pentru creșterea vitalității și îmbunătățește starea generală.

   12. Whisky alb cu miriapod

Whisky alb cu miriapod

   Tot în Thailanda, un whisky alb triplu distilat, numit Thai, conține un miriapod uriaș tropical. Miriapodul este extrem de veninos, dar înaintea infuzării în interiorul sticlei a fost detoxificat pentru a-l face sigur pentru consumul uman.

   13. Licoare din penisuri

Licoare din penisuri

   Acest, hai să-i zicem, lichior din orez este o băutură medicinală tradițională chineză care are trei tipuri de penisuri de animale: focă, cerb și câine (ce combinație!). Ea mărește potența masculină și crește virilitatea băutorilor.

   14. Vin din pescăruș

Vin din pescăruș

   Poate este cea mai ciudată băutură, dar se știe că a fost inventată de eschimoși. Prepararea este simplă: se pune un pescăruș mort într-un recipient de sticlă, cu apă și se lasă în lumina directă a soarelui la fermentat. Un degustător a remarcat: „are un gust tare rău, este greu de înghițit. Dar te aduce în stare de ebrietate într-o clipă. Mahmureala de a doua zi este groaznică. Te simți ca și cum ai fi băut mai multe zile la rând, cu un cap cât o baniță.” Acestea sunt efectele… pescărușului.

   15. Cea mai tare bere din lume

Cea mai tare bere din lume

   După ce anul trecut au ieșit pe piață cu o bere „puternică” (65% alcool în volum), anul acesta compania scoțiană de bere Brewmeister a lansat o nouă versiune. Se numește „venin de șarpe” și conține 67,5% alcool în volum (prin comparație, votca are în mod normal 40% alcool). Probabil unii clienți s-au plâns că prima a fost prea slabă. Berarii au atașat totuși o etichetă de avertizare pe gâtul sticlei: Atenție, nu beți prea mult o dată!