Poate nu toată lumea își dorește o cameră tipică de hotel, cu room-service, mic dejun și facilitați la tot pasul. De aceea, în toată lumea s-au construit variante cel puțin excentrice, ca să nu spun nebunești. Dar se pare că dorința de a depăși limitele obișnuinței este la modă, așa că hotelurile prezentate aici nu duc lipsă de amatori, chiar dacă probabil sunt ciudați rău și le consideră minunate.

     1. Hotelul din mina de argint (Sala Silvermine Underground Suite), Suedia

Hoteluri excentrice

     Este considerat ce mai adânc hotel din lume, situat la 152 de metri în subteran, într-o mină de argint din Suedia, abandonată. Camerele sunt mai mult niște bordeie, sculptate în fostele galerii, mobilate modest cu piese suflate cu argint. După un scurt tur, oaspeții dorm la rece, la 2 grade Celsius, temperatura medie. Pentru cei interesați, nu există apartamente.

     2. Propeller Island City Lodge, Berlin

Hotel Propeller Island 1     Hotel Propeller Island 2

Hotel Propeller Island 3     Hotel Propeller Island 5

Hotel Propeller Island 6     Hotel Propeller Island 4

Hotel Propeller Island 7     Hotel Propeller Island 8

     O noapte petrecută la acest hotel este mai asemănătoare cu o operă de artă. Fiecare cameră include o ambianță total unică, construită în întregime de un artist german. Recomandări (în ordinea fotografiilor): pădure, camera leilor, celula de închisoare cu gaură în zid, camera cu susul în jos, în care pare că dormi pe tavan, camera oglinzilor, cripta, cu paturi sicriu, camera cu patru grinzi și patul zburător.

     3. CasAnus, Belgia

Hoteluri excentrice 1

     Dacă vrei să te simți ca un căcat poți să-ți petreci noaptea într-o construcție gigant a  intestinul uman, la capăt, la anus. Reprezentarea anatomică este corectă, putându-se vedea și vinișoarele de sânge. Oaspeții se pot bucura de un pat dublu, electricitate, căldură și o baie completă cu apă caldă.

     4. Garnizoana Karostas, Letonia

Hoteluri excentrice 2

     După ce a funcționat aproape un secol, această închisoare a fost închisă în 1997 și transformată în hotel și atracție turistică. De fapt nu prea a fost transformată, deoarece arată înfricoșător, cu celulele întunecate și actori în haine militare care recreează mediul de pușcărie sovietic, cu un realism terifiant. Oaspeții pot alege un tur cu „elemente de spectacol,” să se angajeze într-un „reality show” numit în spatele gratiilor și la final să petreacă o noapte sumbră în celulă, ca un deținut.

    5. Palatul de sare (Palacio de Sal), Bolivia

Hoteluri excentrice 3

                         Hotel Palacio del Sal 1          Hotel Palacio del Sal 2

     Situat la doar 25 km de orașul Uyuni, hotelul Palacio de Sal & Spa, recent renovat, este construit în întregime din sare: pereții, pardoselile, tavanele, etc. și o mare parte din mobilier și decor: scaune, mese, paturi, sculpturi, etc., astfel încât acesta este considerat unic în lume. El oferă condiții care nu disponibile în nici o salină.

     6. La Villa Hamster, Nantes, Franța

Hoteluri excentrice 4

     În 2010, a fost construită o casă, dacă o putem numi așa, de 16 de metri pătrați, unică în lume. Ea reprezintă de fapt o cușcă pentru hamsteri realizată la scară umană. Dacă vrei să te pui în locul hamsterul tău ai la dispoziție o roată imensă, asemănătoare cu cea pe care aleargă hamsterul în cuşcă, un pat cu fân, o gigantică sticlă cu apă suspendată și o baie cu rumeguș. E greu să fii hamster, chiar pentru o noapte.

     7. Hotelul Kakslauttanen, Finlanda

Hoteluri excentrice 5

     Cine dorește să vadă aurora boreală prin tavanul de sticlă poate apela la acest hotel care încearcă să valorifice frumusețile locale, în ciuda climatului extrem de rece, specific zonei. Dacă nu-ți pasă că e frig de crapă pietrele, te aşezi confortabil într-unul din cele 12 igluuri ale hotelului. Iarna, trebuie să te înfofolești bine, pentru că temperatura din iglu este între minus 6 şi minus 3 grade Celsius.

    8. Cazare în cutii de bere, Danemarca

Hoteluri excentrice 6

     Festivalul de Muzică de la Skanderborg sau Smukfest are loc în luna august de peste 30 de ani și adună mii de petrecăreți. Unii participanți norocoși pot dormi într-una din cele 115 cutii de bere Royal Unibrew, de 12,5 metri înălțime. Acoperite cu tapet și mobilate în întregime de către Ikea, la parter au un mic living și un mini-bar, care este alimentat în fiecare zi, iar la etaj un pat dublu, circular și un luminator.

     9. Peștera subterană (Grand Canyon Caverns Suite), Arizona, SUA

Hoteluri excentrice 7

     Cine caută o experiență unică și adevărata intimitate poate alege această cameră de hotel situată adânc în pământ, la 67 de metri, considerată de americani cea mai veche, întunecată și silențioasă cameră de hotel din lume. Camera are 200 de metri lățime, 400 de metri lungime, cu un plafon de 70 metri, într-o peșteră formată acum 65 milioane de ani, care nu conține forme de viață. Aerul este uscat și curat, venind prin zeci de kilometri de fisuri prin calcarul de la Marele Canyon (calcarul îl usucă și oprește impuritățile). Coborârea se face cu liftul, camera fiind doar o parte a unui hotel mai mare, cu 48 de camere, situat la suprafață.

     10. Cazare într-un câine (Dog Bark Park Inn), Idaho, SUA

Hoteluri excentrice 8

     Acesta este de fapt o pensiune în interiorul cel mai mare câine Beagle din lume. Câinele are o înălțime de nouă metri, iar oaspeții trebuie să urce o scară pentru a ajunge în corpul lui, unde se află camera principală. Capul câinelui este un fel de mansardă, care oferă un spațiu suplimentar de dormit, iar botul este o nișă estrem de utilă.

     11. Hambar în echilibru (The Balancing Barn), Anglia

Hoteluri excentrice 9

     Situat pe un deal pitoresc din Suffolk, la marginea unei rezervații naturale, hambarul poate găzdui pentru dormit opt persoane, oferind prin ferestrele sale panoramice uriașe frumusețile înconjurătoare: păduri, iazuri și pajiști. A câștigat chiar o serie de premii pentru design.

     12. Hotel în copaci (TreeHotel), Suedia

Hoteluri excentrice 10

     Suedezii au construit câteva camere de hotel în copaci folosind materiale de construcții care au un impact redus asupra mediului, pe principiul de a construi pe copaci vii, fără a distruge copacul și nici pe cei din jur. Camerele din copaci au toate o izolare bună și sunt încălzite prin pardoseală, iar energia electrică este furnizată la nivel local, de energie hidroelectrică verde. Fiecare cameră are o toaletă modernă, complet inodoră, ecologică, toate deșeurile fiind incinerate la 600°C, iar apele uzate sunt colectate separat, într-un recipient, care se golește zilnic.

     13. Hotel în prefabricate de beton (Das Park Hotel), Austria

Hoteluri excentrice 11

     Amplasate în apropiere Ottensheim, camerele sunt accesibile numai prin utilizarea unui cod, furnizat de serviciul de rezervare și a tastaturii digitale de pe ușă. Aspectul lor concret utilitar a fost îmbunătățit la interior prin aplicarea unui strat de lac și a unor picturi murale, dotările în schimb fiind minime.

     14. Hotel imagine (Tianzi hotel), China

Hotel Fu Lu Shou

     Acest hotel din provincia Hebei din China are imaginea a trei bărbați: Fu (noroc), Lu (prosperitate) și Shou (longevitate). Semnificația conceptului Fu Lu Shou înseamnă noroc, prosperitate și longevitate. În mod tradițional, zeitățile sunt aranjate de la dreapta la stânga (așa Fu este pe partea dreaptă a privitorului, Lu în mijloc și Shou pe extrema stângă). Acest hotel de zece etaje, pe lângă faptul că este căutat pentru cele trei lucruri pe care chinezii cred că le oferă, deține recordul mondial ca fiind cea mai mare clădire-imagine.

    15. Hotel capsulă, Olanda

Hoteluri excentrice 12

     Aceste capsule portocalii au fost construite în 1972 pentru servicii la platformele petroliere. Având un diametru de 4,25 metri, fiind într-o stare foarte bună de plutire, li s-au adăugat un sistem de închidere din afară (care nu era necesar când au fost construite) și o toaletă ecologică și sunt utilizate, pentru maxim trei ocupanți, ca hotel pe canalele din Haga.

     16. Hotel capsulă

Hotel capsulă

     Acest hotel de capsulă de pe Mont Blanc, Italia, este bine fixat la peste 2800 de metri deasupra nivelului mării. El a fost conceput să reziste la avalanșe, pentru a preveni acumularea de zăpadă și pentru a rezista în condiții de mare altitudine. Poate oferii condiții de dormit și spațiu pentru servirea mesei pentru 12 persoane. Mai greu este să ajungi acolo, ascensiunea de la Val Ferret durează aproximativ patru ore.

     17. Hotel în avion

Hotel avion

     Dacă crezi că dormi bine în avion poți rezerva un apartament la acest hotel din Costa Verde, Costa Rica, amenajat în fuselajul unui Boeing 727. Camerele sunt dotate cu aer condiționat, băi private și chicinete. Avionul este cocoțat pe un piedestal de 15 metri înălțime în pădurea tropicală. O băutură se poate savura pe o punte din lemn de esență tare construită pe una din aripi sau la barul hotelului din interior.


Alte articole captivante


NU MERGEȚI LA CUMPĂRĂTURI CU FEMEI      Nu mergeți la cumpărături cu femei nu este o îndrumare sau o recomandare generală pentru bărbați! Este doar un fel de semnal pentru unii bărbați care nu suporta cumpărăturile prelungite alături de femei. Iar relatarea următoare este un caz aparte, probabil unic în istoria cumpărăturilor.      Uneori femeile sunt indecise atunci când fac cumpărături proprii, iar însoțitorii de gen masculin sunt supuși ...
CEI MAI MARI CONSUMATORI DE BĂUTURI SPIRTOASE      În conformitate cu datele publicate de IWSR (International Wine & Spirit Research), o firmă de cercetare de piață, consumul de băuturi alcoolice din anul 2012 a crescut cu 1,6%, adică cu 27 de miliarde de litri. China rămâne cea mai mare piață de desfacere din lume, băutura națională – baijiu (vezi nota) – reprezintă o pondere nemaiîntâlnită la nici un alt stat, de aproape 99% din toate băuturile s...
CHIROMANȚIE PRIN CHIRURGIE      Chiromanția este un procedeu prin care se poate ghici caracterul sau destinul cuiva pe baza interpretării liniilor din palmă. Această “artă” este extrem de populară în Japonia, unde cititorii în palmă percep clienților sume mari pentru a le prezice viitorul. Dar acum, pentru cei care nu sunt mulțumiți cu liniile din palmă cu care i-a înzestrat natura, există un mod drastic de a-și schimba propriul dest...
MEDITAȚIA ȚINE DE CALD      O echipă de cercetători de la Universitatea Națională din Singapore a arătat pentru prima dată că meditația ține de cald, adică meditația călugărilor tibetani poate crește temperatura corpului uman în ansamblu (studiile anterioare au indicat o creștere a temperaturii corpului la nivel periferic, respectiv în degete de la mâini și picioare). Cercetătorii, au publicat concluziile lor în revista PLoS ONE,...
VIITORUL COPIILOR SE TRAGE LA SORȚI      Cine s-ar gândi că viitorul copiilor noștri dragi se poate trage la sorți? Ei bine, acest lucru se întâmplă în zilele noastre în Mongolia, unde creșterea explozivă a natalității a determinat o aglomerare inimaginabilă a grădinițelor din sistemul public de învățământ. Statul organizează un fel de „loterie” pentru accederea preșcolarilor la grădinițele statului, iar cei care n-au noroc se văd nevoiți să ...
PREȚUL ȚIGĂRILOR LA NIVEL MONDIAL      Organizația Mondială a Sănătății a publicat de curând un raport global cu privire la prețul țigărilor și a taxelor aferente (accize și alte taxe) în statele lumii. M-am gândit, ca fumător, să vă ofer un scurt extras.      Notă: dolarul internațional este o monedă ipotetică care are aceeași paritate a puterii de cumpărare pe care o are dolarul american în Statele Unite, la un moment dat în timp. Aces...
DESCOPERIRI ARHEOLOGICE INCREDIBILE      De-a lungul anilor, s-au făcut descoperiri arheologice incredibile, găsindu-se câteva artefacte care dovedesc că oameni, probabil ca noi, au existat acum sute de mii de ani sau chiar milioane de ani. Există zeci de obiecte preistorice descoperite prin lume, a căror realizare implică un nivel avansat al tehnologiei, nepotrivit cu momentul în care se crede că au fost create. Astfel de obiecte au stârnit ...
CELE MAI BUNE LICHIORURI DIN LUME      The International Wine and Spirit Competition (Concursul International de Vinuri și Băuturi Spirtoase), aflat la a 44-a ediție, este competiția cea mai valoroasă de acest gen din lume, care își propune să promoveze calitatea și excelența celor mai bune vinuri, băuturi spirtoase și lichioruri din lume.      Anul acesta au participat aproape 90 de țări din întreaga lume (țările participante sunt color...
POSTERE PUBLICITARE REMARCABILE      Multe companii folosesc publicitatea pentru a transmite unui anumit public mesaje referitoare la ele însele, la produsele și serviciile lor. În multe cazuri, firmele folosesc postere publicitare și sume imense de bani.      Posterele pot fi folosite în multe scopuri, fiind de multe ori modalități de promovare ale ideilor și programelor celor ce se ocupă cu publicitatea, în special pentru evenimente mu...
INOVAȚII LA LUCRURI OBIȘNUITE      Inovația este o noutate sau o schimbare pentru rezolvarea a unei probleme de tehnică sau de organizare a muncii cu scopul îmbunătățirii muncii în general sau pentru a crește productivitatea muncii sau în scopul perfecționării tehnice sau raționalizării soluțiilor aplicate.      Am prezentat aici câteva inovații interesante, aplicate în practică ca soluții tehnice, la lucruri pe care le folosim foarte ...