Poate nu toată lumea își dorește o cameră tipică de hotel, cu room-service, mic dejun și facilitați la tot pasul. De aceea, în toată lumea s-au construit variante cel puțin excentrice, ca să nu spun nebunești. Dar se pare că dorința de a depăși limitele obișnuinței este la modă, așa că hotelurile prezentate aici nu duc lipsă de amatori, chiar dacă probabil sunt ciudați rău și le consideră minunate.

     1. Hotelul din mina de argint (Sala Silvermine Underground Suite), Suedia

Hoteluri excentrice

     Este considerat ce mai adânc hotel din lume, situat la 152 de metri în subteran, într-o mină de argint din Suedia, abandonată. Camerele sunt mai mult niște bordeie, sculptate în fostele galerii, mobilate modest cu piese suflate cu argint. După un scurt tur, oaspeții dorm la rece, la 2 grade Celsius, temperatura medie. Pentru cei interesați, nu există apartamente.

     2. Propeller Island City Lodge, Berlin

Hotel Propeller Island 1     Hotel Propeller Island 2

Hotel Propeller Island 3     Hotel Propeller Island 5

Hotel Propeller Island 6     Hotel Propeller Island 4

Hotel Propeller Island 7     Hotel Propeller Island 8

     O noapte petrecută la acest hotel este mai asemănătoare cu o operă de artă. Fiecare cameră include o ambianță total unică, construită în întregime de un artist german. Recomandări (în ordinea fotografiilor): pădure, camera leilor, celula de închisoare cu gaură în zid, camera cu susul în jos, în care pare că dormi pe tavan, camera oglinzilor, cripta, cu paturi sicriu, camera cu patru grinzi și patul zburător.

     3. CasAnus, Belgia

Hoteluri excentrice 1

     Dacă vrei să te simți ca un căcat poți să-ți petreci noaptea într-o construcție gigant a  intestinul uman, la capăt, la anus. Reprezentarea anatomică este corectă, putându-se vedea și vinișoarele de sânge. Oaspeții se pot bucura de un pat dublu, electricitate, căldură și o baie completă cu apă caldă.

     4. Garnizoana Karostas, Letonia

Hoteluri excentrice 2

     După ce a funcționat aproape un secol, această închisoare a fost închisă în 1997 și transformată în hotel și atracție turistică. De fapt nu prea a fost transformată, deoarece arată înfricoșător, cu celulele întunecate și actori în haine militare care recreează mediul de pușcărie sovietic, cu un realism terifiant. Oaspeții pot alege un tur cu „elemente de spectacol,” să se angajeze într-un „reality show” numit în spatele gratiilor și la final să petreacă o noapte sumbră în celulă, ca un deținut.

    5. Palatul de sare (Palacio de Sal), Bolivia

Hoteluri excentrice 3

                         Hotel Palacio del Sal 1          Hotel Palacio del Sal 2

     Situat la doar 25 km de orașul Uyuni, hotelul Palacio de Sal & Spa, recent renovat, este construit în întregime din sare: pereții, pardoselile, tavanele, etc. și o mare parte din mobilier și decor: scaune, mese, paturi, sculpturi, etc., astfel încât acesta este considerat unic în lume. El oferă condiții care nu disponibile în nici o salină.

     6. La Villa Hamster, Nantes, Franța

Hoteluri excentrice 4

     În 2010, a fost construită o casă, dacă o putem numi așa, de 16 de metri pătrați, unică în lume. Ea reprezintă de fapt o cușcă pentru hamsteri realizată la scară umană. Dacă vrei să te pui în locul hamsterul tău ai la dispoziție o roată imensă, asemănătoare cu cea pe care aleargă hamsterul în cuşcă, un pat cu fân, o gigantică sticlă cu apă suspendată și o baie cu rumeguș. E greu să fii hamster, chiar pentru o noapte.

     7. Hotelul Kakslauttanen, Finlanda

Hoteluri excentrice 5

     Cine dorește să vadă aurora boreală prin tavanul de sticlă poate apela la acest hotel care încearcă să valorifice frumusețile locale, în ciuda climatului extrem de rece, specific zonei. Dacă nu-ți pasă că e frig de crapă pietrele, te aşezi confortabil într-unul din cele 12 igluuri ale hotelului. Iarna, trebuie să te înfofolești bine, pentru că temperatura din iglu este între minus 6 şi minus 3 grade Celsius.

    8. Cazare în cutii de bere, Danemarca

Hoteluri excentrice 6

     Festivalul de Muzică de la Skanderborg sau Smukfest are loc în luna august de peste 30 de ani și adună mii de petrecăreți. Unii participanți norocoși pot dormi într-una din cele 115 cutii de bere Royal Unibrew, de 12,5 metri înălțime. Acoperite cu tapet și mobilate în întregime de către Ikea, la parter au un mic living și un mini-bar, care este alimentat în fiecare zi, iar la etaj un pat dublu, circular și un luminator.

     9. Peștera subterană (Grand Canyon Caverns Suite), Arizona, SUA

Hoteluri excentrice 7

     Cine caută o experiență unică și adevărata intimitate poate alege această cameră de hotel situată adânc în pământ, la 67 de metri, considerată de americani cea mai veche, întunecată și silențioasă cameră de hotel din lume. Camera are 200 de metri lățime, 400 de metri lungime, cu un plafon de 70 metri, într-o peșteră formată acum 65 milioane de ani, care nu conține forme de viață. Aerul este uscat și curat, venind prin zeci de kilometri de fisuri prin calcarul de la Marele Canyon (calcarul îl usucă și oprește impuritățile). Coborârea se face cu liftul, camera fiind doar o parte a unui hotel mai mare, cu 48 de camere, situat la suprafață.

     10. Cazare într-un câine (Dog Bark Park Inn), Idaho, SUA

Hoteluri excentrice 8

     Acesta este de fapt o pensiune în interiorul cel mai mare câine Beagle din lume. Câinele are o înălțime de nouă metri, iar oaspeții trebuie să urce o scară pentru a ajunge în corpul lui, unde se află camera principală. Capul câinelui este un fel de mansardă, care oferă un spațiu suplimentar de dormit, iar botul este o nișă estrem de utilă.

     11. Hambar în echilibru (The Balancing Barn), Anglia

Hoteluri excentrice 9

     Situat pe un deal pitoresc din Suffolk, la marginea unei rezervații naturale, hambarul poate găzdui pentru dormit opt persoane, oferind prin ferestrele sale panoramice uriașe frumusețile înconjurătoare: păduri, iazuri și pajiști. A câștigat chiar o serie de premii pentru design.

     12. Hotel în copaci (TreeHotel), Suedia

Hoteluri excentrice 10

     Suedezii au construit câteva camere de hotel în copaci folosind materiale de construcții care au un impact redus asupra mediului, pe principiul de a construi pe copaci vii, fără a distruge copacul și nici pe cei din jur. Camerele din copaci au toate o izolare bună și sunt încălzite prin pardoseală, iar energia electrică este furnizată la nivel local, de energie hidroelectrică verde. Fiecare cameră are o toaletă modernă, complet inodoră, ecologică, toate deșeurile fiind incinerate la 600°C, iar apele uzate sunt colectate separat, într-un recipient, care se golește zilnic.

     13. Hotel în prefabricate de beton (Das Park Hotel), Austria

Hoteluri excentrice 11

     Amplasate în apropiere Ottensheim, camerele sunt accesibile numai prin utilizarea unui cod, furnizat de serviciul de rezervare și a tastaturii digitale de pe ușă. Aspectul lor concret utilitar a fost îmbunătățit la interior prin aplicarea unui strat de lac și a unor picturi murale, dotările în schimb fiind minime.

     14. Hotel imagine (Tianzi hotel), China

Hotel Fu Lu Shou

     Acest hotel din provincia Hebei din China are imaginea a trei bărbați: Fu (noroc), Lu (prosperitate) și Shou (longevitate). Semnificația conceptului Fu Lu Shou înseamnă noroc, prosperitate și longevitate. În mod tradițional, zeitățile sunt aranjate de la dreapta la stânga (așa Fu este pe partea dreaptă a privitorului, Lu în mijloc și Shou pe extrema stângă). Acest hotel de zece etaje, pe lângă faptul că este căutat pentru cele trei lucruri pe care chinezii cred că le oferă, deține recordul mondial ca fiind cea mai mare clădire-imagine.

    15. Hotel capsulă, Olanda

Hoteluri excentrice 12

     Aceste capsule portocalii au fost construite în 1972 pentru servicii la platformele petroliere. Având un diametru de 4,25 metri, fiind într-o stare foarte bună de plutire, li s-au adăugat un sistem de închidere din afară (care nu era necesar când au fost construite) și o toaletă ecologică și sunt utilizate, pentru maxim trei ocupanți, ca hotel pe canalele din Haga.

     16. Hotel capsulă

Hotel capsulă

     Acest hotel de capsulă de pe Mont Blanc, Italia, este bine fixat la peste 2800 de metri deasupra nivelului mării. El a fost conceput să reziste la avalanșe, pentru a preveni acumularea de zăpadă și pentru a rezista în condiții de mare altitudine. Poate oferii condiții de dormit și spațiu pentru servirea mesei pentru 12 persoane. Mai greu este să ajungi acolo, ascensiunea de la Val Ferret durează aproximativ patru ore.

     17. Hotel în avion

Hotel avion

     Dacă crezi că dormi bine în avion poți rezerva un apartament la acest hotel din Costa Verde, Costa Rica, amenajat în fuselajul unui Boeing 727. Camerele sunt dotate cu aer condiționat, băi private și chicinete. Avionul este cocoțat pe un piedestal de 15 metri înălțime în pădurea tropicală. O băutură se poate savura pe o punte din lemn de esență tare construită pe una din aripi sau la barul hotelului din interior.


Alte articole captivante


RELIGIE ȘI ATEISM      Un sondaj la nivel mondial realizat de WIN-Gallup International, o organizație independentă, specializată în sondaje de opinie, a adresat această  întrebare în 57 de țări, acoperind mai mult de 73% din populația lumii, anul trecut: Întrebare: Indiferent dacă aparțineți unui cult sau nu, ați spune că sunteți o persoană religioasă, nereligioasă sau un ateu convins?      Răspunsul a fost dat de 51...
MATERNITATEA PRIVITĂ LA EXTREM      Maternitatea este un miracol, o metamorfoză și probabil cel mai frumos lucru din viața unei femei. Mai jos sunt unele dintre cele mai neobișnuite cazuri de maternitate, niște mame unice, ieșite din comun.      1. Cea mai prolifică mamă      Conform Guinness World Records, o singură femeie a dat naștere la 69 de copii. Mama, identificată doar ca soția lui Feodor Vassilyev, un țăran din Shuya, Rusia, a...
CAPSULE DE DORMIT      Pentru momentele când trebuie să așteptați mai multe ore între zboruri și nu vreți să părăsiți aeroportul, s-a găsit o soluție să mergeți la culcare chiar acolo, în mijlocul terminalului. Aeroportul Abu Dhabi International tocmai a lansat capsulele de dormit, niște  scaune care se transformă complet în paturi plate, izolate de zgomot, lumină și curiozitatea celorlalți pasageri. Capsulele au acces la In...
PROFIT BANCAR      La o zi după ce o instituție financiară cheie - Bank for International Settlements (Banca Reglementărilor Internaționale), care promovează cooperarea monetară și financiară internațională și oferă, de asemenea, servicii bancare doar pentru băncile centrale și alte organizații internaționale - a avertizat că se produce o nouă „euforie” în piețele bancare, date publicate pentru anul trecut arată un profi...
COMPANII AERIENE CU LOCURI DE LUX      Unele companii aeriene cresc taxele și înghesuie mai multe scaune în avion, altele recurg la diverse strategii de fidelitate pentru clienți, iar unele dintre ele încercă să atragă călătorii prin condiții de lux sau chiar prin apartamente de primă clasă. Asociația Internațională de Transport Aerian a constatat că locurile la clasa întâi și cele de la business-class alcătuiesc doar 8% din toate taxele, d...
TORTURI ȘI PRĂJITURI DEZGUSTĂTOARE      Aceste creații dezgustătoare, chiar abjecte sunt opera unui laborator de cofetărie din Berkhamstead, Hertfordshire, Marea Britanie, care vinde, de obicei, prăjituri și torturi pentru aniversari speciale. Cât de speciale sunt aceste produse vă las să trageți singuri concluziile. Pentru cei cu un stomac puternic, există o gamă de trei prăjituri care arată ca niște degete proaspăt tăiate, cu: o ciuperc...
80 DE BĂUTURI TRADIȚIONALE      Prezentarea grafică următoare face un tur prin lume dezvăluind, în ordine alfabetică, băuturile cele mai populare din 80 de țări, care le produc probabil cel mai bine și le savurează cu nesaț, mult mai mult decât oricine altcineva.      Câteva scurte explicații pentru unele dintre ele: Absint - este o băutură alcoolică tare (45–74% alcool în volum) preparată din frunzele unei specii de pelin...
CELE MAI SCUMPE SUBSTANȚE      Când ne gândim la aur facem imediat o analogie cu lucruri scumpe și lux. De fapt acest metal a fost încă din cele mai vechi timpuri asociat cu bogăția și puterea. Dar iată că aurul sau diamantele nu sunt cele mai scumpe substanțe sau elemente care se tranzacționează în lume la prețuri incredibile. Mai jos este lista completă a celor mai scumpe substanțe din lume, în funcție de prețul pentru un gram. 1...
HARTA MONDIALĂ A POLUĂRII      În 2010 NASA a publicat harta mondială a poluării sau harta la nivel global a particulelor și pulberilor în suspensie de 2,5 micrometri în diametru sau mai puțin (PM2,5), aproximativ o zecime din grosimea firului de păr uman, rezultatul cuprinzând perioada dintre anii 2001 și 2006. Deși în regiunile dezvoltate se fac măsurători precise privind nivelul de poluare, sateliții au oferit primele estimări al...
CEI MAI MARI CONSUMATORI DE BĂUTURI SPIRTOASE      În conformitate cu datele publicate de IWSR (International Wine & Spirit Research), o firmă de cercetare de piață, consumul de băuturi alcoolice din anul 2012 a crescut cu 1,6%, adică cu 27 de miliarde de litri. China rămâne cea mai mare piață de desfacere din lume, băutura națională – baijiu (vezi nota) – reprezintă o pondere nemaiîntâlnită la nici un alt stat, de aproape 99% din toate băuturile s...