Vânzările de mașini sunt în scădere în Europa, iar bicicleta pare că a devenit modul preferat de transport pentru aproape fiecare stat membru. Printr-o mică comparație între bicicletă vs autoturism, putem remarca că vânzările de biciclete încep să depășească vânzările de automobile în mai multe țări, devenind un fenomen la nivel continental. De exemplu, anul trecut, în Italia au fost vândute mai multe biciclete decât mașini, pentru prima dată de la al doilea război mondial.

   Iată care au fost cifrele de vânzări de biciclete în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene în anul 2012.

Bicicletă vs autoturism - Biciclete

   Anul trecut, vânzările de biciclete au depășit vânzările de autoturisme în 23 de state membre, excepție au făcut Belgia și Luxemburg. Pentru Cipru și Malta vânzările de autoturisme noi în 2012 nu au fost disponibile, așa că nu a fost posibilă (disponibilă) o comparație. Primele cinci țări, cu cele mai mari vânzări de biciclete noi, pot fi văzute în graficul de mai jos.

Biciclete vs autoturisme (vânzări)

   Făcând o analiză mai profundă, în diagrama următoare am prezentat țările cu diferențele cele mai mari între vânzările celor două produse, respectiv bicicletă vs autoturism .

Biciclete vs autoturisme (2012)

   Cu deosebită plăcere am constatat că românii s-au dovedit a fi unii dintre cei mai mari iubitorii de biciclete din Europa, vânzările de biciclete noi depășind vânzările de  autoturisme noi în proporție de 5,27:1. BRAVO!

Sursă: npr