Toate întrebările au și răspunsuri. Deci, răspunsuri la 6 întrebări de logică mai grele (cum am zis anterior).

   1. Răspuns corect: 4

   Explicație: pe primul rând, cele 3 imagini (pătrate) au fiecare câte 8 linii oblice în casete (pătratele mai mici). Pe al doilea rând au 9 linii oblice, iar pe al treilea 10 linii oblice. Imaginea notată cu cifra 4 este singura din variantele de răspuns cu 10 linii oblice, care se potrivește pe acel rând.

   2. Răspuns corect: 3

   Explicație: pe fiecare rând, imaginile din prima și a doua coloană se pun una peste alta și formează coloana a treia, după ce liniile care s-au suprapus au fost eliminate.

   3. Răspuns corect: 7

   Explicație: de la primul pătrat din stânga sus, liniile din imagini (care ajung pe latura din dreapta și pe cea inferioară) continuă de la una la alta, pornind din aceiași poziție, unde s-au terminat în pătratul anterior, pe rânduri și în coloana a doua.

   4. Răspuns corect: 2

   Explicație: pe fiecare rând, după suprapunerea liniilor din imaginile din prima și a doua coloană, în coloana a treia se găsesc numai liniile care formează un unghi drept între ele.

   5. Răspuns corect: C (- 6)

   Explicație: pe fiecare rând din tabel se face scăderea numerelor din prima și a doua coloană. În coloana a treia este rezultatul scăderii, dar ca sumă a cifrelor. 8 – 5 = 3 (2 + 1), 35 – 32 = 3 (1 + 2) etc.

   6. Răspuns corect: UI

   Explicație: pe fiecare rând din tabel, primele litere (din grupul de 2 litere) sunt în ordine alfabetică. A doua literă respectă ordinea din alfabet sărind o litera (rândul 1), sărind 2 litere (rândul 2) și sărind 3 litere (rândul 3).

   Nimic nu este simplu în viață!

   Alte teste, de logică, de inteligență sau IQ, cu sau fără imagini, și alte probleme diverse și interesante le găsiți la categoria pe care am intitulat-o Perspicacitate.