Dacă în era digitală nu mai pare surprinzător să se ofere un iPad ca meniu pentru clienți (Mundo Tapas Bar în Sydney) care caută și comandă direct ceea ce vizualizează și ospătarii să fie înlocuiți cu roboți (restaurantul Hajime din Bangkok) care servesc și totodată întrețin atmosfera prin dansuri, lucrurile devin complet stranii, chiar fistichii, când vorbim de cafenele.

iPad ca meniu

Mundo Tapas Bar, în Sydney

Ospătar robot

     Restaurantul Hajime din Bangkok

   La Café des Chats, în cartierul Marais din capitala Franței, o duzină de pisici se ghemuiesc pe fotolii sau se plimbă printre meseni. Patronul cafenelei le consideră potențiale izvoare de sănătate prin „terapia toarcerii”.

Cafenea cu pisici

   Cine se relaxează mai bine într-un hamac decât pe un scaun merge la cafeneaua Mahika Mano din Tokyo, un loc destul de popular de întâlnire. Hamacele agățate de tavan, invită clienții la o cafea sau o altă băutură gustoasă într-un balans plin de satisfacție. Nu știu exact, dar se pare că hamacele nu sunt prea confortabile, pentru că există și o limită de timp de maxim 120 de minute, astfel încât multă lume să nu rămână pur și simplu afară.

Cafenea cu hamace

   În cazul în care nu sunteți îngroziți de cutremure, vizitați cafeneaua din Lloret de Mar, Spania, unde plătiți pentru a avea parte de un cutremur simulat de 7,8 grade magnitudine, în timp ce vă bucurați de o masă gustoasă. Personalul poartă căști și alte echipamente de siguranță, iar mâncarea și băutura sunt servite în ​​veselă mult mai grea. Țipetele nu pot preîntâmpina, totuși, desele vărsări ale băuturilor și produselor alimentare.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=2OM-l7bN1bU&w=448&h=252&hd=1]
Cafeneaua cu cutremure simulate de 7,8 grade magnitudine

   Magic Restroom Cafe din orașul Los Angeles, în traducere cafeneaua toaleta magică sau în traducere liberă cafenea WC, este singura care abordează această „tematică”. Clienții, în speranța unui rahat servit așa cum trebuie, stau pe scaune de toaletă și comandă meniuri apetisante, cum ar fi: „golden poop rice” (orez căcat de aur), „black poop” (căcat negru – de fapt, o înghețată de ciocolată) sau „smells-like-poop” (miroase a căcat – o mâncare pe bază de carne de porc).

Cafenea WC

   Chiar dacă clienții stau pe scaune de toaletă în timp ce mănâncă, ei trebuie să meargă la o baie adevărată, în cazul în care au nevoie, care probabil are mese în loc de WC-uri.

Cafenea WC 1

   Felurile de mâncare tematice sunt servite în WC-uri miniatură. Nu rezultă din imagini unde sunt puse condimentele necesare la o servire de clasă în această cafenea.

Cafenea WC 2

   Deserturile, ca de exemplu înghețata, sunt servite tot în aceste minunate „farfurii”.

Cafenea WC 3

Sursă: Internet