Alinierea perfectă a capetelor de jos a unui fermoar este un lucru simplu, pe care toată lumea îl face. Dar în unele cazuri poate deveni un lucru dificil: când ai degetele înghețate sau mânuși fără degete, când nu-ți poți coordona bine mișcările degetelor, când ai burta prea mare, când te grăbești și tragi neglijent etc. De aceea, se caută diverse soluții pentru a face viața mai ușoară pentru unii. Una dintre ele ar fi un fermoar magnetic.

   Un inginer a găsit o nouă soluție pentru închiderea fermoarului care utilizează magneți puternici și o încuietoare reproiectată pentru a ghida în mod automat cele două capete să se îmbine împreună. Astfel, închiderea unui fermoar se poate face doar cu o singură mână.

Fermoar magnetic 2

   Versiunea finală a mecanismului, numit Magzip (magnetic zipper = fermoar magnetic), a fost perfecționată din aproximativ 25 de prototipuri diferite și în cele din urmă a fost brevetată de către firma Under Armour pentru o nouă linie de haine și jachete, care vor fi disponibile din toamna anului 2014.

Fermoar magnetic 1

   Această nouă caracteristică inovatoare pentru fermoare nu va schimba întreaga lume din rădăcini, dar este încă o îmbunătățire în tehnologia din domeniul numit îmbrăcăminte (pentru toată lumea), care  evoluează  de  aproape 100 de ani. Este, de asemenea, un sistem mult mai comod, pentru toată lumea și mult mai bun pentru oricine care are probleme cu mișcările motorii. Magzip ar putea fi considerat o mărturie a ingeniozității mecanice în era electronicii.

Sursă: Gizmodo