Pentru a marca 150 de ani de la apariția metroului, la expoziția deschisă pe 8 octombrie la centrul expozițional Crystal în Victoria Royal Docks (Marea Britanie), Siemens a prezentat un metrou futurist, care ar putea deveni viitorul trenurilor subterane londoneze. Noul concept a fost numit Inspiro, metroul generației următoare, și are un preț pe măsură: 1 milion de lire sterline per garnitură.

Metrou futurist (Siemens)

   Noul model este cu 20% mai ușor decât trenurile similare de metrou moderne și este mai eficient, consumând cu 30% mai puțină energie. Vagoanele sunt iluminate cu LED-uri și dotate cu aer condiționat, iar ușile de demarcație care separă vagoanele lipsesc cu desăvârșire, oferind o capacitate de transport sporită cu 30%. Pasagerii beneficiază de uși de urcare/coborâre cu deschideri largi, pentru a evita aglomerațiile care se produc în mod frecvent.

Metrou futurist la peron

   Trenul subteran nu este condus de un mecanic uman, bazându-se pe sistemul „fără șofer”, lucru care ar putea atrage nemulțumirea sindicatelor. În interior, garnitura este dotată cu scaune ergonomice și cu sisteme de informare a pasagerilor care folosesc tehnologii de ultimă generație.

Metrou futurist la interior

   Vedeți metroul într-un scurt video:

Siemens Inspiro – metroul viitorului

   Siemens speră să construiască acest metrou futurist chiar în Marea Britanie, dacă Primăria din Londra va acorda fondurile necesare pentru modernizarea trenurilor subterane. În prezent, londonezii se confruntă cu provocări semnificative și fără precedent privind transportul, ca urmare a creșterii populației și a unei cereri sporite de capacitate utilă. Un reprezentant al companiei a declarat că noile inovații introduse la Inspiro ar putea fi considerate, și de către alte orașe din Europa, un sistem de metrou radical nou care va rezolva problemele de transport și va ajuta pasagerii să beneficieze de o călătorie îmbunătățită în totalitate.