Utilizarea imprimantelor 3D devine pe zi ce trece un lucru din ce în ce mai comun. Un exemplu inedit pentru personalizarea lucrurilor pe care le folosim des, zi de zi, este periuța de dinți personalizată creată de Blizzident, care promite să curețe dantura foarte repede și în totalitate.

   Compania care o produce folosește un model digital 3D al dinților unui individ, creat după o amprentă dentară (un mulaj complet al dinților) sau o scanare făcută de către medicul dentist. Aparatul în sine este imprimat (realizat) din material plastic, care are forma dinților, semănând foarte mult cu o proteză, și conține 400 de peri, precum și fante pentru a putea folosi și ață dentară. Perii sunt foarte moi, conici și înclinați la un unghi de 45 de grade, adaptați perfect pentru a peria atât dinții cât și de-a lungul marginii gingivale.

Periuța de dinți personalizată

   Pentru a-și curăța dinții cu desăvârșire, utilizatorul trebuie să muște dispozitivul și să „mestece” sau să își miște dinții repede de 10 – 15 ori cu gura închisă, perii făcându-și datoria. Compania producătoare susține că periatul timp de numai șase secunde cu Blizzident este echivalent cu trei minute de curățare cu o periuță de dinți convențională. Medicii stomatologi recomandă ca periatul dentar convențional să dureze între 3 și 5 minute, iar cel cu o periuță electrică circa 2 minute.

   Pentru exemplificare, un scurt video (27 de secunde):

Blizzident – periuța de dinți personalizată 

   Curățarea tuturor dinților foarte rapid are un preț pe măsură – 195$, dar producătorii asigură că Blizzident durează de 10 ori mai mult decât o periuță convențională sau aproximativ un an. Mânerul periei, care poate fi folosit ca un suport-distribuitor de ață dentară, este prevăzut și cu un alt dispozitiv (o racletă cu peri) pentru curățarea limbii, în timp ce peria este în uz.

Sursă: Blizzident