Pare o nebunie, dar știința horticulturii începe să nu mai aibă limite. Tomatele sau roșiile și cartofii fac parte din aceiași familie de plante (solanacee), dar probabil nu ne închipuiam că ar putea crește împreună, pe o tulpină, în urma altoirii, în combinația exactă: roșie și cartof.

Roșie și cartof (logo)

   Britanicii de la Thompson & Morgan au creat o plantă minune, un fel de cultură dublă pe o singură tulpină, numită TomTato, care oferă roșii cherry delicioase în formă de ciorchine la suprafață (aproximativ 500 de bucăți, zic ei), în timp ce în pământ cresc cartofi albi. Astfel, grădinarii pot culege roșii proaspete în sezonul salatelor și apoi pot recolta cartofii la sfârșitul toamnei.

Roșie și cartof

   Producătorii spun că legumele nu au un gust diferit, dar randamentul este puțin mai mic decât la plantele (tomate și cartofi) cultivate individual, deoarece cartoful încearcă să atragă toată energia pentru tuberculi și roșia pentru face fructe. Nu este nicio modificare genetică a plantelor, ci un proces în totalitate natural, complet și în condiții de siguranță. Plantele pot fi cultivate în interior (de exemplu, într-un ghiveci de 40 de litri) sau afară, în gradină.

   Aflați mai multe informații din vizionarea acestui video despre planta hibrid roșie și cartof:

   Această tehnică nu va fi limitată doar la TomTato. Ardeii și vinetele, din aceiași familie cu roșiile, ar putea fi alte alternative sau parteneri de cultură pentru cartofi. Posibilitățile există și specialiștii vor căuta să le pună în practică.

Sursă: Thompson-Morgan