Un nou studiu a arătat că bărbații își pierd interesul pentru propria persoană ca aspect general la vârsta de 46 de ani. În schimb, femeile depun eforturi susținute pentru a arăta bine și își fac griji pentru aspectul lor pentru încă 13 ani, adică cel puțin până la vârsta de 59 de ani. De asemenea, studiul relevă că femeile au mult mai puțină încredere decât bărbații că imaginea lor generală este bună, iar mai mult de o treime dintre ele declară că nu sunt mulțumite de aspectul lor în general.

   Studiul, comandat de Benenden Health, a examinat opiniile a peste 2.000 de bărbați și femei din Marea Britanie. Iată alte câteva concluzii:

  1. O treime dintre participanți au acuzat că lipsa fericirii și a realizărilor personale contribuie la nivelul scăzut de încredere în modul în care arată.

  2. Mai mult de jumătate din cei intervievați au spus că nu sunt într-o formă fizică bună, în timp ce o treime recunosc că nu au fost niciodată genul de oameni care să facă exerciții fizice.

  3. Tot o treime dintre ei spun că nu le pasă de alimentele pe care le mănâncă și nu contează cât de mult alcool beau. Mănâncă și beau ceea ce le place și nu iau în considerare implicațiile asupra stării de sănătate.

  4. Aproape 70% nu își fac griji în mod regulat cu privire la felul cum arată, în timp ce mai mult de jumătate nu privesc într-adevăr cu mândrie aspectul lor.

  5. Două treimi din cei căsătoriți cred că este normal să renunțe la grija aspectului propriu odată ce au un partener de viață. De fapt, după doar 26 de luni de la nuntă, căsătoriții nu mai sunt deranjați de felul cum arată.

  6. 25% au convingerea că păstrarea sănătății și grija pentru un aspect corespunzător implică cheltuieli mari de bani și un angajament de durată prea lungă.

  7. Alți factori care contribuie la declinul preocupării pentru o îngrijire personală odată cu vârsta sunt preferința pentru relaxare și confort facil în detrimentul unei exprimări personale și o reticență tot mai mare de a ține pasul cu tendințele care se manifestă în societate.

Aspect general

   Concluzia studiului sugerează că menținerea aspectului fizic general după o anumită vârstă devine pur și simplu o prioritate mai mică, iar bărbații par să „renunțe” cu mult mai devreme decât femeile.

   Am transcris o parte din acest studiu din convingerea că se potrivește destul de bine cu „aspectul” nostru, al românilor. Voi ce părere aveți?

Sursă: Benenden Health