Se pare că în Suedia masturbarea în locuri publice este permisă și nu are nici consecințe. O hotărâre judecătorească recentă a Curții din districtul Södertörn sugerează că masturbarea pe plajă este „OK”. Procurorul Olof Vrethammar l-a achitat pe un bărbat de 65 de ani care, în luna iunie a.c., a fost acuzat de agresiune sexuală după ce literalmente și-a dat pantalonii jos și s-a masturbat pe plaja Drevviken de lângă Stockholm. Hotărârea a motivat lipsa unei agresiuni sexuale chiar dacă el se masturba în public, deoarece el nu a dirija „acțiunea” către o anumită persoană în special, ci a făcut-o la modul general, fiind un act ce poate fi considerat comportament dezordonat.

   Decizia instanței de judecată este surprinzătoare deoarece Suedia are un sistem foarte puternic de protecție a copiilor și foarte riguros cu privire la abuzurile sexuale, iar la actul în sine ar fi putut asista atât copii cât și adulți.

Masturbare în public

   Această hotărâre este al doilea punct de reper care ridică temeri cu privire la libertățile de care oamenii pot să profite în locurile publice. O hotărâre similară recentă a judecătoriei din Södertörn a achitat un băiat de 15 ani, tot pentru agresiune sexuală, după ce și-a aruncat chiloții într-un lac și a rămas gol în fața a două fete minore. Ambele fete au solicitat ca băiatul să fie acuzat de molestare, dar un alt judecător a hotărât că a avut un comportament care nu a fost de natură sexuală.

   Anul trecut, tot în Suedia, o organizație socialistă și feministă, organizată într-un partid de stânga, a militat pentru urinarea bărbaților în poziția așezat, deoarece este mai igienică și scade probabilitatea de bălți și alte reziduuri nedorite care se formează în WC-uri, inclusiv urinatul pe pantofi. Bărbații au protestat ferm susținând că în timpul urinării reale nu se produc stropi, ci doar în timpul „scuturării” care urmează. Această cerință absurdă ar forța ca rezultat eliminarea procesului de scuturare din poziția așezat pe toaletă.

Urinare în poziția așezat

Sursă: Internet