După ce v-am oferit tratamente la SPA, după ce am încercat să vă schimb destinul și am recomandat o dietă extremă, azi revin cu o altă „găselniță” a chirurgiei estetice și anume schimbarea culorii ochilor.

   Cei nemulțumiți de felul cum arată pot lua în calcul o modalitate nouă pentru a-și schimba aspectul general, prin schimbarea permanentă a culorii ochilor, o procedură destul de controversată, cunoscută sub numele de implant de iris artificial.

Schimbarea culorii ochilor 1

   O mică intervenție chirurgicală poate transforma niște frumoși ochii căprui în ochi verzi, gri, turcoaz sau albaștri, fără ajutorul lentilelor de contact colorate. Irisul artificial este foarte subțire, o proteză netoxică din silicon oftalmic, același care este folosit la lentilele intraoculare. Deoarece irisul fals este foarte flexibil, poate fi pliat și introdus în ochi, printr-o incizie chirurgicală corneană periferică, de aproximativ 2,8 mm lungime și apoi așezat peste irisul natural. Potrivit site-ului Bright Ocular, procedura „durează puțin, aproximativ 15 minute pentru fiecare ochi, este nedureroasă și foarte sigură”.

Schimbarea culorii ochilor 4

Schimbarea culorii ochilor 3

   Operația are un scop pur cosmetic, nu repară defectele de vedere, astfel încât pacienții vor trebui să poarte în continuare ochelari de vedere dacă li s-au prescris. Spre deosebire de alte proceduri pe bază de laser, care elimină un strat de melanină din iris în scopul de a schimba culoarea permanent, irisul artificial poate fi îndepărtat cu ușurință în caz de complicații sau dacă pacientul dorește acest lucru după mai mult timp. Implanturile sunt în prezent realizate în India, Turcia, Mexic și Liban.

Schimbarea culorii ochilor 2

   Deși au apărut multe filmulețe video pe YouTube sau Vimeo cu mărturii ale pacienților mulțumiți, unii oftalmologi consideră că toate acestea sunt înșelătoare și inexacte, avertizând că operația poate provoca o presiune ridicată în interiorul ochiului care poate duce la glaucom, cataractă și leziuni ale corneelor, precum și la scăderea treptată a vederii sau chiar la orbire.

Sursă: Bright Ocular și Internet