După mai mulți ani în care companii mai mici s-au ocupat de ceasuri inteligente, marile companii de tehnologie au decis că este timpul pentru a intra pe piață. După ce Samsung (Galaxy Gear Smart Watch) și Qualcomm (Toq Smart Watch) și-au prezentat în ultimele săptămâni primele ceasuri inteligente, iar Sony a revenit pe piață cu cel mai recent produs (Sony Smart Watch 2), Google și Apple au lansat zvonul că pregătesc propriile versiuni în următorul an.

   În aceste condiții, un inventator maghiar a avut ideea proiectării unui ceas care se poartă pe deget și afișează ora exactă printr-o simplă răsucire. Fabricat din oțel inoxidabil, ceasul este o alternativă pentru cei cărora nu le place sau nu suportă să poarte nimic în jurul încheieturile.

Ceas inel 2

   Inelul măsoară doar trei milimetri grosime, comparându-se cu multe alte feluri de bijuterii de același fel, dar este ceva mai lat. Ceasul este compus din trei inele care se rotesc independent în jurul unui inel principal (de bază). Primul inel, ceva mai lat, afișează ora, inelul din centru minutele și cel mai subțire arată secundele.

Ceas inel 3

   Utilizatorul trebuie să răsucească inelele și ceasul afișează timp de un minut ora exactă cu acuratețe, folosind lumini cu LED-uri de culoare albastru sau portocaliu. În prezent, inelul trebuie să fie încărcat cu ajutorul unui dispozitiv fără fir care se vinde împreună cu inelul, dar pentru viitor inventatorul are planuri să folosească puterea energiei cinetice.

Ceas inel 1

   Ceasul se va comercializa începând cu luna aprilie a anului viitor pentru 120 de lire sterline la pre-comandă și va costa 135 £ după aceea. Inelul va avea disponibile o varietate de dimensiuni și culori pentru clienții de sex masculin și feminin și va putea fi personalizat la cerere.

Ceas inel

Sursă: Ring Clock