La categoria pe care am intitulat-o „Perspicacitate” am, deocamdată, mai puține articole (postări, spun unii). Mă revanșez astăzi cu două, să le zic un fel de teste: primul de orientare logică și al doilea, simplu, de încurajare. Pentru că amândouă se bazează sau se referă la un pătrat am numit acest articol foarte simplu: inteligență la pătrat. Sau pentru că, uneori, în diverse conjuncturi, inteligența trebuie demonstrată de două ori.

   1. Patru bețe sunt aranjate în cruce, astfel:

Patru bețe în cruce

   Trebuie să mutați un singur băț astfel încât toate cele patru bețe de chibrit să formeze un pătrat.

   Verificați soluția aici.

   2. Un alt joc al minții se referă la un text și 4 puncte plasate în exteriorul lui. Trebuie să construiți un pătrat care să treacă prin toate aceste patru puncte, dar să nu taie (intersecteze) textul (cuvintele). Indicație importantă: fiecare punct trebuie să fie pe una dintre laturile pătratului. Sper că nu vă deranjează textul în limba engleză.

Inteligență la pătrat

   Verificați soluția aici.

   Alte teste, de logică, de inteligență sau IQ, cu sau fără imagini, și alte probleme diverse și interesante le găsiți la categoria Perspicacitate. S-ar putea să vă placă și un test general de atenție ori un test de atenție la detalii. Pentru iubitorii de geografie am publicat un test, diferit față de cele uzuale de pe Internet, privind capitalele lumii. Iar dacă iubiți limba română și vreți să vă verificați cunoștințele în acest domeniu, am pregătite două teste de acest gen:  primul și al doilea. Și, nu în ultimul rând, un test cu ÎNTREBĂRI DE CULTURĂ GENERALĂ.